افزایش همکاریهای متقابل میان سازمان انرژی اتمی و پالایشگاه آبادان
خبرگزاری میزان - مدیرعامل شرکت پالایش نفت آبادان و معاونان وی روز یکشنبه، ۲۰ اسفند ۱۴۰۲ از بخشهای مختلف سازمان انرژی اتمی نظیر نمایشگاه دستاوردهای صنعت هستهای، راکتور تحقیقاتی شهید فخریزاده (تهران)، شرکتهای پارس ایزوتوپ و توسعه فناوری پلاسما و آزمایشگاههای آنها بازدید کردند و در جریان آخرین دستاوردهای این صنعت قرار گرفتند.
در جریان این بازدید، نشستی میان معاونان و مسئولان سازمان انرژی هستهای با مسئولان شرکتهای پارس ایزوتوپ و توسعه فناوری پلاسما برگزار شد.
تقریبا هیچ صنعتی نیست که از کاربردهای فناوری هستهای بیبهره باشد
محمدرضا داورپناه، مدیرعامل شرکت پارس ایزوتوپ در جریان برگزاری این نشست هماندیشی اظهار کرد: همکاری با شرکت پالایش نفت آبادان در اصل نقطه عطفی برای ورود فناوری هستهای به صنعت نفت محسوب میشود، زیرا استانداردهای صنعت هستهای آنچنان بالا است که در صورت تایید، محصولات و تکنولوژیهای نوین مورد استقبال و استفاده صنعت نفت قرار میگیرند؛ همکاری صنعت هستهای با صنعت نفت و پالایشگاه آبادان از سال ۱۳۹۷ آغاز شد و تاکنون ادامه داشته است؛ اکنون شاهد بازشدن سرفصلهای جدید برای افزایش همکاریهای متقابل بین سازمان انرژی اتمی و پالایشگاه آبادان هستیم.
وی در ادامه گفت: نگاه ما در صنعت هستهای و بهویژه شرکت پارس ایزوتوپ همواره این بوده که مشکلات را با استفاده از فناوری هستهای حل کنیم؛ بنابراین اکنون آماده خدماترسانی و حل مشکلات احتمالی پالایشگاه نفت آبادان و مجموعه صنعت نفت هستیم؛ مدیران ارشد صنایع با بازدید از سازمان انرژی اتمی و مراکز آن در جریان دستاوردهای صنعت هستهای قرار میگیرند و به راحتی میتوانند نیازهای خود به تکنولوژی و دانش نوین را برطرف کنند.
داورپناه با اشاره به اینکه اکنون بسیاری از کشورهای جهان در حال توسعه صنعت هستهای هستند، زیرا دامنه خدمات و کاربردهای این صنعت در دیگر صنایع بسیار گسترده است، تصریح کرد: یکی از سرفصلهای همکاری ما با صنایع نفت و پتروشیمی، نیروگاههای خود تامین است که در این زمینه میتوانیم همکاریها را توسعه دهیم؛ فناوری هستهای در بسیاری از صنایع تاثیرگذار بوده و بهاصطلاح با آنها در هم تنیده شده و تفکیک تاثیر و کاربردهای آن امکانپذیر نیست، زیرا تقریبا هیچ صنعتی نیست که از کاربردهای فناوری هستهای بیبهره باشد؛ فناوری هستهای عامل ایجاد قدرت و اقتدار بوده و از استانداردهای بالای جهانی برخوردار است.
مدیرعامل شرکت پارس ایزوتوپ عنوان کرد: در یک دهه اخیر تلاشهای فراوانی صورت گرفت تا تاثیر فناوری هستهای را در دیگر صنایع گسترش دهیم؛ اتفاقهای فراوانی در سازمان انرژی اتمی رخ میدهد و همچنین دستاوردهای چشمگیری بهدست میآید که صنعتگران از آنها غافل هستند؛ شاهد افزایش میزان استفاده از ابزار دقیقهای تولید شده در این شرکت در دیگر صنایع هستیم؛ به عبارت دیگر هرجا دما بالا است، گردوغبار وجود دارد، فشار و حرارت موجود است و اصولا شرایطی که سبب میشود تا دیگران نتوانند کار کنند، حتم بدانید ما حضور داریم؛ رد پای فناوری هستهای را میتوان در طراحی و ساخت غلظتسنجها، جریانسنجها، ارتفاعسنجها، رطوبتسنجها و هر آنچه مقیاس اندازهگیری دارد، مشاهده کرد؛ صنعت و فناوری هستهای از ابتدا و انتهای کار در کنار وزارت نفت و پالایشگاهها حضور دارد و آماده ارائه خدمات است؛ فناوری هستهای برای ارائه خدمات با اقتدار وارد مجموعههای نفتی میشود.
وی در پایان با اشاره به اینکه کاربردهای فناوری هستهای قادر به حل مشکلات صنعت نفت است، گفت: امیدوارم شاهد تعمیق روابط میان صنایع هستهای و نفت باشیم.
برطرف کردن نیازهای صنعت نفت با استفاده از فناوری هستهای
حکیم قیم، مدیرعامل شرکت پالایش نفت آبادان نیز در جریان این نشست، اظهار کرد: قبل از بازدید از سازمان انرژی اتمی و دستاوردهای صنعت هستهای همانند دیگر بازدیدکنندگان از اطلاعات عمومی برخوردار بودیم، اما در پایان این بازدید سطح اطلاعات تخصصی ما بهطرز شگفتانگیزی ارتقا پیدا کرد؛ همکاری با صنعت هستهای برای ما نقطه عطف محسوب میشود؛ پالایشگاه صنعت نفت آبادان در طول تاریخ و بهعنوان نخستین پالایشگاه ایران، دوران پرفرازونشیبی را پشت سر گذاشته و در بیش از یکصد سال گذشته توانسته نیازهای کشور را به خوبی برطرف سازد.
به گفته وی، این پالایشگاه در دوره دفاع مقدس بهعنوان نگین درخشان ایران مورد هجوم دشمن قرار گرفت، اما همچنان پابرجا و استوار باقی ماند و خدمترسانی کرد.
حکیم قیم با اشاره به بازدید معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی در نخستین روزهای اسفند ۱۴۰۲ از پالایشگاه آبادان، گفت: در جریان بازدید رئیس سازمان انرژی اتمی از پالایشگاه نفت آبادان به چند نقطه اشتراک با صنعت هستهای اشاره شد؛ دشمن معمولا در ایران صنعت هستهای و پالایشگاهها را هدف قرار میدهند و همواره در حال تهدید این مراکز حساس هستند؛ در طول این سالها شاهد بودهایم که صنعت هستهای مورد حمله قرار گرفته و به همان اندازه نیز در پالایشگاهها شاهد تحرکات و خرابکاری از سوی دشمنان بودهایم.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت آبادان با اشاره به دستاوردهای فناوری هستهای، اظهار کرد: در بازدید امروز از سازمان انرژی اتمی و شرکتهای زیرمجموعه آن در جریان دستاوردهایی قرار گرفتیم که میتواند نیازهایی را که سالیان طولانی با آن مواجه بودهایم، برطرف کنیم؛ در سالهای گذشته صنعت هستهای به دستاوردهایی دست یافته که ما از آن بیخبر بودهایم و با توجه به پتانسیلهای موجود اکنون میتوانیم نیازهای خود را در حوزههای مختلف برطرف کنیم.
وی با اشاره به اینکه همچنین در همکاریهای مشترک میتوانیم برخی از نیازهای شرکتهای تابعه سازمان انرژی اتمی را برطرف کنیم، گفت: امیدوارم به زودی شاهد گسترش همکاریها میان صنعت هستهای و شرکت پالایش نفت آبادان باشیم و گامهای محکمتری در این زمینه برداریم.
قیم با تاکید بر لزوم همکاری شرکتهای داخلی گفت: شرکتها و صنایع داخلی به دستاوردهای خوبی دست یافتهاند که در راستای توسعه بومیسازی باید از محصولات داخلی استفاده کرد، زیرا میتوان به مزیتهای خوب ناشی از بومیسازی صنعت دست یافت؛ در کنار سازمان انرژی اتمی بهعنوان یکی از مراکز تولید علم و دانش بومی میتوانیم کارهای بزرگی انجام دهیم
آغاز همکاری مرکز ملی علوم و فنون لیزر با شرکتهای خودروسازی داخلی
سیفالله اسدالهی، مدیرعامل مرکز ملی علوم و فنون لیزر سازمان انرژی اتمی از همکاری پژوهشی و صنعتی این مرکز ملی در پی بازدید از خط تولید شرکت ایران خودرو از آغاز همکاری این مجموعه با شرکت مشترک ایران خودرو و پژو (ایکاپ) خبر داد.
وی گفت: این دو مجموعه در مرحله تحقیق، طراحی فرایندها و ارتقای کاربردهای لیزر در صنعت خودرو هستند که در نتیجه اجرای این پروژه از اتلاف مواد اولیه جلوگیری میشود و همچنین موجب افزایش ایمنی خواهد شد و صنعت خودروسازی کشور را به استانداردهای جهانی نزدیکتر میکند.
اشکان فربد، مدیرعامل ایکاپ نیز در جریان این بازدید، ادامه فرایند ساخت و تولید بدنه خودروی «تارا» و دیگر محصولات شرکت مشترک ایران خودرو و پژو فرانسه را مستلزم بهرهبرداری بهتر از علوم و فنون لیزر دانست.
اشکان فربد تصریح کرد: کارگروه مشترک ایکاپ و مرکز ملی علوم و فنون لیزر تشکیل شده و فعالیت کارشناسی، مراحل تحقیقاتی و تکمیل طرح در حال انجام است.
انتهای پیام/