آغاز طرح تشدید نظارتهای بهداشتی در فصل تابستان
خبرگزاری میزان- به گزارش وبدا، محسن فرهادی اظهار داشت: در طرح تشدید نظارتهای بهداشتی، نیروهای بهداشت محیط دانشگاههای علوم پزشکی در حالت آماده باش قرار گرفته اند. از ابتدای تیرماه این آمادگی، ایجاد شده و همکاران ما علاوه بر انجام امور روزانه و دورهای نظارت ها، تیمهای سیار بازرسی را با هدف بررسیهای میدانی تشکیل دادهاند و این روند تا پایان فصل گرما، ادامه دارد.
وی با بیان اینکه هدف اصلی از اجرای طرح تشدید نظارتهای بهداشتی، کنترل آب و غذاست، افزود: تمامی مراکز با اولویت، حساس و با تراکم بالای جمعیتی همانند مراکز خرید و مجتمعهای تجاری که طبقاتی از آنها به عرضه مواد غذایی مشغول هستند، رستورانها، مجتمعهای بین راهی، قنادی ها، اغذیه فروشی و تمامی اماکنی که عرضه مواد غذایی دارند، توسط نیروهای بهداشت محیط دانشگاه ها، مورد بازرسی قرار میگیرند.
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به کنترل آب شرب در طرح تشدید نظارتهای بهداشتی، یادآور شد: در این طرح، آب شرب از نظر میکروبی و پارامترهای فیزیکی و شیمیایی، روزانه کنترل و همچنین کدورت و وضعیت وجود کلر آزاد باقی مانده آب نیز بررسی میشود.
مهندس فرهادی خاطرنشان کرد: یکی از مواردی که در محور بازرسیهای همکاران ما در این طرح قرار دارد، بازدید از استخرها و مراکز تفریحی آبی است چراکه باتوجه به فصل گرما، گرایش به ورزش و تفریحات آبی بیشتر میشود بنابراین همکاران ما به این مراکز، مراجعه کرده و بازرسیهای لازم را انجام میدهند.
وی ادامه داد: از دیگر اهداف طرح تشدید نظارتهای بهداشتی، کنترل یخ مصرفی است. در فصل گرما، مصرف یخ افزایش مییابد که ضمن کنترل و بازرسی مراکز تولید و عرضه یخ، به مردم توصیه میکنیم که حتیالمقدور از یخهای قالبی که عموما صنعتی محسوب میشوند، برای خنک کردن مستقیم نوشیدنی یا مواد غذایی استفاده نکنند همچنین بهتر است برای خنک کردن آب و سایر نوشیدنی ها، از یخ سازهایی که به شبکههای آبرسانی متصل هستند، استفاده شود.
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت تصریح کرد: پارکها و تفرجگاهها نیز در این طرح، کنترل میشوند. در فصل تابستان به علت تعطیلی مدارس، میزان سفرها افزایش مییابد و کنترل مسیرهای گردشگری و بین راهی در دستور کار همکاران ما قرار دارد.
به گفته وی، نیروهای بهداشت محیط به دستگاههای سنجش پرتابل مجهز هستند و در زمان بازدیدها، کنترل میکروبی غذا و سطوح را انجام و در صورت لزوم، برای بررسی بیشتر، به آزمایشگاه ارجاع میدهند.
انتهای پیام/