صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سطح حضور ایران در نشست وین مشخص نیست/ تقدیر از نقش ایران در کمک به حل بحران سوریه

۱۸ آبان ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۴:۰۰
کد خبر: ۹۶۵۴۰
دسته بندی‌: سیاست
خبرگزاری میزان-وزیر خارجه کشورمان گفت: به دلیل سفر رئیس‌جمهور کشورمان به اروپا، هنوز معلوم نیست که ایران در چه سطحی در نشست وین درباره سوریه شرکت کند.
به گزارش گروه سیاسی میزان، محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه کشورمان بعدازظهر امروز یکشنبه پس از دیدار و گفت‌وگو با «دیدیر ریندرز» وزیرخارجه بلژیک در نشست خبری مشترک به تشریح گفت‌وگوهایش پرداخت و به سؤالات خبرنگاران پاسخ داد.

وی ضمن ابراز خرسندی از دومین حضور وزیر خارجه بلژیک در ایران طی 2 سال گذشته و همچنین هیأت بلندپایه بلژیکی در این سفر، به روابط 120 ساله دو کشور و سوابق مثبت این رابطه اشاره کرد و افزود: اگرچه در چند سال گذشته مناسبات ایران و بلژیک به دلیل تحریم‌های غیرعادلانه علیه ایران کاهش جدی داشته، اما بلژیک در 2 سال گذشته اقدامات قابل توجهی را صورت داده که از آن جمله بازگرداندن آثار تاریخی ما که به اروپا رفته بود، است.

ظریف به یادداشت تفاهم گسترش تبادلات سیاسی بین دو کشور که به امضای وزرای خارجه رسید نیز اشاره کرد و گفت: یک یادداشت تفاهم برای گسترش تبادلات سیاسی دو وزارتخانه و نمایندگی‌های ما در سازمان‌های بین‌المللی امضا شد که این امکان را می‌دهد که در حوزه‌های مختلف روابط گفت‌وگو کنیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی زمینه همکاری‌های دو کشور در حوزه‌های مختلف از جمله فعالیت صلح‌آمیز هسته‌ای به ویژه در زمینه پزشکی هسته‌ای، حمل و نقل و سایر حوزه‌های فنی و تکنیکی را مورد اشاره قرار داد و افزود: می‌توانیم در این حوزه‌ها با دوستان بلژیکی همکاری کنیم.

وی با بیان اینکه زمینه برای گسترش روابط در حوزه‌های اقتصادی و در راستای تقویت مناسبات و کمک به توسعه به نفع مردم دو کشور و منطقه فراهم است، اظهار داشت: یقین داریم که می‌توانیم از این فرصت بهترین استفاده‌ها را ببریم.

ظریف با اشاره به خطرات افراط و تروریسم که منطقه با آن روبه‌روست، خاطرنشان کرد: می‌توانیم در زمینه مقابله با افراط و تروریسم، محیط زیست، حقوق بشر و سایر مسائلی که دو طرف دیدگاه‌های مشابهی دارند با هم گفت‌وگو کنیم.

وزیرخارجه کشورمان در ادامه و در پاسخ به سؤال خبرنگار تلویزیون بلژیک مبنی بر اینکه دیمیستورا نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه درباره نقش تنش‌آفرین ایران در سوریه صحبت کرده، تصریح کرد: ایران تاکنون چنین سخنی را از آقای دیمیستورا نشنیده، ما ارتباط خوبی با ایشان داریم و همواره برای صلح و ثبات در سوریه تلاش کردیم.

وزیرخارجه اضافه کرد: برخلاف برخی دوستان که معتقدند راه‌حل نظامی برای سوریه وجود دارد، ما بر این اعتقادیم که سوریه تنها راه‌حل سیاسی دارد و همیشه اصرار کرده‌ایم که وظیفه جامعه بین‌المللی است که با تروریست‌ها و افراطیون مقابله کند.

وی اضافه کرد: متأسفانه برخورد غیرقابل قبول برخی کشورها با گروه‌های تروریستی که مردم سوریه را به خاک و خون کشیده‌اند، باعث شده این معضل به معضلی برای کل جهان تبدیل شود و ضرورت دارد که این معضل هر چه سریع‌تر خاتمه یابد.

ظریف گفت: دنیا باید با تروریسم برخورد کند و مردم سوریه نیز آینده خود را خودشان تعیین کنند و این دو موضوع یک ضرورت جهانی است. نباید اجازه دهیم که تروریست‌ها به منابع مالی دسترسی یافته و نفت بفروشند. حامیان تروریست‌ها باید پاسخ دهند که چگونه داعش نفت می‌فروشد و چه کسی نفت داعش را خریداری می‌کند و کدام بانکها درآمد نفتی این گروه خطرناک را حفظ و منتقل کرده و اجازه استفاده به آن را می‌دهند؟

به گفته وی، وظیفه جامعه بین‌الملل، مبارزه جدی با این پدیده خطرناک است.

وزیرخارجه اضافه کرد: برخی در منطقه ما و خارج از منطقه متأسفانه به این واقعیت پی نبرده‌اند که داعش خطرناک است و به عنوان مهره‌ای از آن خطر استفاده می‌کنند.

وی بار دیگر وظیفه مبارزه با تروریسم را وظیفه جامعه بین‌الملل برشمرد و گفت: تلاش نکنیم که آینده مردم سوریه را ما تعیین کرده و معضل تروریسم را به این مردم تحمیل کنیم. مسئولیت آینده سوریه با مردم این کشور است و مشکل تروریسم مشکل همه ماست.

رئیس دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سؤالی در خصوص حضور ایران در نشست وین درباره سوریه که قرار است شنبه در اتریش برگزار شود، با بیان اینکه دو موضوع مهم یعنی توافق درباره گروه‌های تروریستی که به نظر ما واضح است کدام گروه‌ها هستند و همچنین توافق در مورد نحوه ادامه کار در دستورکار این نشست قرار دارد و ما معتقدیم بایستی به این دو اصل توجه داشته باشیم که مبارزه با تروریسم وظیفه بین‌المللی است و تعیین سرنوشت سوریه وظیفه مردم این کشور، و ما می‌توانیم تسهیل‌کننده باشیم نه تعیین‌کننده.

ظریف افزود: به دلیل سفر رئیس‌جمهور کشورمان به اروپا، هنوز معلوم نیست که ایران در چه سطحی در این نشست شرکت کند.

وی در پایان و در پاسخ به سؤالی در خصوص سند رسمی بازفرآوری رآکتور اراک که قرار است به امضای وزرای ایران و 1+5 برسد، گفت: مذاکرات این سند رسمی تمام شده، ولی هنوز درباره نحوه امضای آن گفت‌وگو در جریان است و به دلیل اینکه همه وزرای خارجه در وین حضور ندارند، ممکن است از روش‌های دیگری برای امضای آن استفاده کنیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: اهمیت امضای این سند به عنوان امکان مقدماتی برای شروع اقدامات ایران در زمینه هسته‌ای است و این سند باید هر چه سریع‌تر امضا شود.

وزیر خارجه بلژیک در نشست خبری مشترک با ظریف: تقدیر از نقش ایران در کمک به حل بحران سوریه/ تاکید بر برقراری آتش بس در یمن و راه حل سیاسی برای آن

«دیدیر ریندرز» وزیر خارجه بلژیک در نشست خبری مشترک با محمد جواد ظریف ضمن ابراز خرسندی از دومین حضورش در ایران طی دو سال گذشته، با اشاره به روابط 120 ساله دو کشور اظهار داشت: آرشیوی از اسناد تاریخی بین دو کشور از جمله اولین تلگرافی که در سال 1890 از سوی سفیر ما به وزارت خارجه بلژیک داده شده، تسلیم کردم.

وی با اشاره به یادداشت تفاهمی که امروز با ظریف امضا کرد، اظهار داشت: علاوه بر مناسبات سیاسی، زمینه همکاری در حوزه محیط زیست و همچنین اجتناب از مالیات مضاعف وجود دارد و حقوق بشر می‌تواند موضوع گفت‌وگوی دو طرف و ایران و اتحادیه اروپا باشد.

وزیر خارجه بلژیک به حضور 20 شرکت تجاری از این کشور در ایران برای گفت‌وگو با همتایان ایرانی خود اشاره کرد.

ریندرز همچنین از نقش ظریف در توافق وین(برجام) قدردانی کرد.

وی با تشکر از نقش ایران برای حل و فصل مسئله سوریه و حضور ایران در نشست وین 2 گفت: مهمترین چالشی که کشورها با آن مواجهند تروریسم است.

وزیر خارجه بلژیک به موج مهاجران خارجی که بلژیک نیز با آن درگیر است اشاره کرد و افزود: باید از طریق راه حل‌های سیاسی این موضوع را حل کرد.

ریندرز با اشاره به تجریه برجام ابراز امیدواری کرد که مشکلات دیگر نیز از طریق گفت‌وگو حل شود.

وی بر تبادلات فرهنگی بین ایران و بلژیک تاکید و از ظریف برای سفر به بروکسل دعوت کرد.

وزیر خارجه بلژیک در پاسخ به سوالی در خصوص موضع اتحادیه اروپا و بلژیک درباره بمباران یمن توسط عربستان خاطرنشان کرد: در یک سری درگیری‌ها تنها یک راه حل سیاسی قابل دسترسی است و خوشحالم که درباره سوریه این راه حل آغاز شده و امیدوارم نشست‌های دیگر درباره سوریه برگزار شود.

وی بر برقراری آتش بس در یمن و همچنین آغاز روند سیاسی در این کشور تاکید کرد و گفت: باید از همه بازیگران خواسته شود که پشت میز قرار گرفته و گفت‌وگو کنند چراکه هیچ راه حل نظامی عملی نیست و باید بر اساس گفت‌وگو و مذاکره به راه حل دست یافت.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *