روسیه در پی همنشینی با ما به این نتیجه رسید که باید با وزن حقیقی خودش حرکت کند/ باید عربستان را مهار کنیم
خبرگزاری میزان-رحیمپور گفت: سرانجام روسیه به دلیل همنشینی با ما و همچنین مشاهده حوادث نگران کننده ای که در مرزهای این کشور رخ داد دریافت که باید از این حق طبیعی خود استفاده کند.
وی افزود: این نزدیکی حتی فراتر از سطح نظری بود و این دو کشور از ابتدا اقدامات مشترکی نیز برای مبارزه با تروریسم در سوریه داشتند، بنابراین فعالیت روسیه در سوریه امر جدیدی نیست.
معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه اظهار کرد: در چنین شرایطی که تحولات بسیار مهمی در سوریه و به طور کلی تمام منطقه در جریان است، طبیعی است که توازن و بالانس موجود در منطقه از بین برود.
رحیم پور تاکید کرد: بنابراین حق طبیعی روسیه بود که هم برای دفاع از خودش (به عنوان کشوری که شهروندانش را برای اقدامات تروریستی به سوریه برده و مجددا به روسیه باز می گردانند) و هم برای حفاظت از امنیت منطقه که تاثیر مستقیمی بر روسیه می گذارد، وارد صحنه شود.
وی تصریح کرد: روسیه در پی مشورت های راهبردی با ایران و همچنین سایر کشورها و نهادهای بین المللی به این نتیجه رسید که مانند یوگوسلاوی، یمن و عراق عمل نکرده و تاحدودی با وزن حقیقی خودش حرکت کند.
معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه افزود: سرانجام روسیه به دلیل همنشینی با ما و همچنین مشاهده حوادث نگران کننده ای که در مرزهای این کشور رخ داد دریافت که باید از این حق طبیعی خود استفاده کند.
رحیم پور اظهار کرد: اقدامات روسیه همان کاری است که آمریکایی ها در بسیاری از موارد به ناحق انجام می دهند.
وی تاکید کرد: باتوجه به بحران های جدی که متوجه امنیت و منافع روسیه و تمام منطقه است شاید روسیه باید زودتر از اینها وارد این مرحله می شد.
معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه تصریح کرد: البته تمامی این موارد بستگی به نظر کرملین دارد و ما خوشحالیم که تصمیمات فعلی اخذ شده و روسیه به طور جدی تری وارد عمل شد.
رحیم پور افزود: همانطور که با ورود جدی تر روسیه به پرونده هسته ای، تاثیری جدی حاصل شده و مشکلی جهانی حل شد، ورود روسیه به بحران سوریه را نیز می توان عامل مثبتی ارزیابی کرد و در حقیقت این مسئله جلد دوم مذاکرات هسته ای است.
وی اظهار کرد: برخی مواقع مشکلات باید از طریق مذاکره حل شده و در موارد دیگر نیز با مشارکت نظامی و امنیتی.
معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه تاکید کرد: از دید ما روسیه تاکنون عملکرد خوبی داشته و امیدوارم با همین روش و با مشارکت کشوهایی همچون ایران بتوانیم مقابل بلندپروازی های کشورهایی همچون عربستان و برخی از قدرت ها ایستاده و آنها را مهار کنیم.
رحیم پور تصریح کرد: این بلندپروازی ها مسئله ای است که اروپا را هم حتی نگران کرده است.
وی افزود: به طورکلی صحنه به سمتی حرکت می کند که در آینده شاهد کاهش نزاع های نظامی باشیم و باید بدانیم روسیه نیز با قطع عملیات نظامی مشکلی ندارد به شرطی که دیگران نیز به تحرکات نظامی خود در منطقه پایان دهند.
معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه اظهار کرد: امیدوارم به نقطه ای برسیم که مانند پرونده هسته ای مشکلات با مذاکره حل شود.
رحیم پور تاکید کرد: عرسبتان سعودی مدعی است از آنجا که سوریه یک کشور عربی است ایران نباید در آن دخالتی داشته باشد، ادعایی که کاملا بی ارزش و بی معنی است.
وی تصریح کرد: اگر بحرانی وجود نداشته باشد ایران نیز در مسائل دخالتی نخواهد داشت اما زمانی که بحرانی جدی شکل گرفته که بر منافع و امنیت ملی ما نیز تاثیر خواهد گذاشت ایران نمی تواند بی تفاوت باشد.
معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه افزود: اگر بحران سوریه یک بحران عربی است و صرفا باید با حضور کشورهای عربی حل شود پس ترکیه در آنجا چه می کند؟!
رحیم پور در پایان خاطرنشان کرد: این ها بهانه هایی بی اعتبار است که ارزش چندانی ندارد.
نظرات بینندگان
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *