صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اختلافات دولت آمریکا و فرماندهان نظامی بر سر خروج از افغانستان

۱۰ مهر ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۱:۱۸
کد خبر: ۷۶۲۱۳۱
مقام‎های ارشد نظامی آمریکا به تازگی مخالفت خود را با نحوه خروج نیروهای این کشور از افغانستان ابراز داشتند.

- «مارک میلی»، رئیس ستاد مشترک آمریکا، «لوید آستین»، وزیر دفاع و یکی دیگر از فرماندهان ارشد نظامی این کشور اخیرا در جلسه استماع کنگره با پرسش‌های سختی روبرو شدند؛ این جلسه استماع، جلسه‌ای بود که برخی آن را مهمترین جلسه نظامی از زمان جلسه استماع نظامی «دیوید پترائوس» در ۲۰۰۷ خوانده‎اند.

به گزارش «واشنگتن پست»، «آستین» و به ویژه «میلی» درباره خروج آشفته از افغانستان، آخرین حمله هواپیمای بدون سرنشین که باعث مرگ افراد بیگناه شد و گزارش اخیر «باب وودوارد» و «روبرت کوستا» از واشنگتن پست مبنی بر اینکه رئیس ستاد ارتش آمریکا در روزهای پایانی دولت ترامپ به دنبال اطمینان خاطر دادن به چین درباره عدم اجرای حمله علیه این کشور بود، مورد پرسش قرار گرفتند.

یکی از اصلی‌ترین پرسش‎هایی که در جریان جلسه مطرح شد، این بود که «میلی» با همتای چینی خود تماس گرفت و به او اطمینان داد که آمریکا حمله پیشگیرانه انجام نمی‌دهد؛ وی به دنبال ارائه یک دفاع پیشگیرانه و نیرومند بود.

مقام ارشد ستاد ارتش آمریکا تاکید کرد که این چیزی است که با بالاترین سطوح وزارت دفاع، از جمله «مارک اسپر»، وزیر دفاع وقت و پس از آن با «کریستوفر میلرم، سرپرست وقت وزارت دفاع آمریکا، هماهنگ شده بود.

وی افزود «من هرگز در تلاش برای تغییر یا تاثیر بر روند، غصب قدرت یا وارد شدن خود در زنجیره فرمان نبودم.»

در همین حال جو بایدن اخیرا در مصاحبه‌ای با «ای بی سی نیوز»، درباره خروج آمریکا از افغانستان اظهار داشت که هیچ به خاطر نمی‌آورد که مشاوران نظامی وی خواستار نگه داشتن نیرو‌ها در افغانستان شده باشند.

«میلی»، درباره این موضوع گفت که او در پاییز ۲۰۲۰، در دوران ریاست جمهوری ترامپ، توصیه کرده بود که نیرو‌های خود را در افغانستان نگه دارند و تعداد نیرو‌های باقی مانده در آنجا بین ۲ هزار و ۵۰۰ تا ۳ هزار ۵۰۰ نفر بماند.

با خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، انتقادات محافل آمریکایی نه تنها برای دولت بایدن، بلکه در مورد توافقی که ترامپ با طالبان در اوایل سال ۲۰۲۰ در دوحه قطر انجام داد و راه را برای خروج آمریکا از افغانستان هموار می‌کرد، تشدید شده است.

وزیر دفاع و رئیس ستاد ارتش آمریکا این توافق را تا حد زیادی شکست خورده خواندند؛ به ویژه هنگامی که ارتش افغانستان، که آمریکا ۲۰ سال تلاش کرده بود از آن حمایت کند، به سرعت سقوط کرد و به طالبان اجازه داد کنترل قدرت را در افغانستان به دست بگیرند.


برچسب ها: آمریکا جو بایدن

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *