صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تناقض‎های آشکار در سیاست بایدن درباره جنگ یمن

۲۸ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۰:۴۵:۰۱
کد خبر: ۷۵۸۸۹۷
۸ ماه از وعده رئیس جمهور آمریکا مبنی بر پایان دادن به حمایت از عملیات تهاجمی علیه یمن می‌گذرد، اما هنوز دستاوردی حاصل نشده است.
اندیشکده آمریکایی «بروکینگز»، در یادداشتی به وعده‌های «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا، در مورد پایان جنگ یمن به عنوان هدفی کلیدی و جدا کردن مسیر خود از مسیر «دونالد ترامپ» در این رابطه پرداخته است.
 
یادداشت «بروکینگز» با اشاره به رویکرد «دونالد ترامپ» و «باراک اوباما»، روسای جمهور قبلی آمریکا در قبال عربستان که براساس حمایت یا باج دهی تنظیم شده بود، به ۸ ماه زمانی که از وعده بایدن برای پایان دادن به جنگ یمن گذشته است، پرداخت.
 
از این منظر، اقتصاد جنگی سودآور و ورود منابع و تجهیزات از جانب حامیان خارجی، رنج غیرنظامیان یمنی را ادامه می‌دهد.
 
مصداق این موضوع این است که بایدن شاید نتواند به جنگ یمن خاتمه دهد، اما می‌تواند نقطه پایانی بر مشارکت آمریکا بر جنگ یمن بگذارد.
 
به اعتقاد نگارنده یادداشت، رویکرد بایدن دارای تناقض‌های آشکاری است.
 
نخست؛ رئیس جمهور آمریکا در حالی اعلام کرد که حمایت کشورش از عملیات تهاجمی در یمن را خاتمه می‌دهد که جنگ عربستان علیه یمن، یک عملیات تهاجمی است.
 
عربستان کشور دیگری را محاصره کرده و بمباران می‌کند؛ از مارس ۲۰۱۵ تا جولای ۲۰۲۱، سعودی‌ها دستکم ۲۳ هزار و ۲۵۱ حمله هوایی علیه یمن انجام دادند که بر اثر آن ۱۸ هزار و ۶۱۶ غیرنظامی کشته و زخمی شدند.
 
تا زمانی که آمریکا حمایت مادی و لفظی خود را از جنگ خودخواسته‌ها سعودی ادامه دهد، ادعای بایدن مبنی بر قطع حمایت آمریکا از عملیات تهاجمی دروغ است.
 
دو؛ دومین تناقض آشکار در ادعا‌های بایدن در مورد جنگ یمن، در پی عدم درخواست فوری وی برای پایان محاصره یمن از سوی عربستان آشکار می‌شود؛ زیرا محاصره، اقدامی دفاعی نیست و آمریکا حتی به صورت مخفیانه با ادامه محاصره همکاری کرد.
 
این محاصره مانع ورود سوخت به بندر «الحدیده» می‌شود؛ عربستان همچنین از فعالیت فرودگاه بین المللی «صنعا» جلوگیری می‌کند.
عدم اصرار بایدن بر اتمام محاصره یمن، همکاری با تاکتیک گرسنگی ائتلاف سعودی، تشدید فاجعه انسانی و استفاده از محاصره به عنوان شرط مذاکره است.
 
از نگاه این یادداشت، عربستان در حال دنبال کردن ایده «در رنج قرار دادن مردم» است.
 
عدم پیشرفت در مذاکرات صلح یمن نیز از عدم پایبندی آمریکا به رویکرد دیپلماتیک ناشی می‌شود؛ در عمل آمریکا همچنان حامی سرسخت عربستان است.
 
آمریکا در حالی مقابله به مثل نیرو‌های یمنی را محکوم می‌کند که در مورد حملات هوایی کُشنده‌تر عربستان غالبا سکوت می‌کند.
 
یادداشت در بخش دیگری می‎گوید رئیس جمهور آمریکا در مورد افغانستان گفت که نه می‌تواند و نه می‌خواهد که نظامیان آمریکایی در جنگ داخلی کشور دیگری به جنگی بی پایان ادامه دهند و در نهایت به دخالت نظامی آمریکا پایان داد.؛ او باید همین منطق را در مورد یمن اعمال کند؛ جایی که آمریکا همچنان درگیر و دخیل جنگ بیهوده و فاجعه بار سعودی‌هاست.
 

برچسب ها: آمریکا جو بایدن

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *