صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

واکسن کووید برای مادر و جنین هیچ عارضه‌ای در پی ندارد

۰۹ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۳:۲۷
کد خبر: ۷۵۳۸۳۱
عضو کمیته کشوری سلامت زنان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: یکی از واکسن‌هایی که از سوی سازمان جهانی بهداشت برای مادران باردار تایید شده، واکسن سینوفارم است.

- بنا بر اعلام پایگاه خبری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اشرف آل یاسین، متخصص زنان و زایمان و فلوشیپ ناباروری و عضو کمیته کشوری سلامت زنان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در مورد واکسیناسیون کووید ۱۹ در مادران باردار، اظهار کرد: مادران باردار از آغاز شیوع کووید ۱۹ در دنیا، مانند سایر مردم از ابتلا به این بیماری مصون نبودند، بنابراین همواره بر این موضوع توجه شد که آیا مادران باردار شانس بیشتری برای ابتلا به کووید ۱۹ دارند یا خیر و بعد مشخص شد که این موضوع صحت ندارد و مادران باردار نسبت به بقیه شانس ابتلای بیشتری ندارد، اما زمانیکه به کووید مبتلا می‌شوند، شدت بیماری در این افراد بیش از افراد معمولی است، به همین دلیل با شروع واکسیناسیون گروهی از مادران باردار به خصوص مادرانی که جزو کادر درمان بودند را واکسینه کردند. در آمریکا حدود ۱۰۰ هزار دز واکسن برای مادارن باردار و در کشور‌های اروپایی حدود ۳۰ هزار دز به مادارن باردار تزریق شده است.

واکسن کووید برای مادر و جنین هیچ عارضه‌ای در پی ندارد

وی افزود: طبق بررسی‌ها در مورد عوارض واکسن برای مادران باردار و جنین، مشخص شد که واکسن کووید برای مادر و جنین هیچ عارضه‌ای در پی ندارد و مواردی از جمله پارگی کیسه آب، سقط جنین، عدم رشد جنین، زایمان زودرس و ... در این مادران دیده نشده است. به همین خاطر توصیه کلی سازمان بهداشت جهانی برای مادران باردار انجام واکسیناسیون است.

آل یاسین تصریح کرد: یکی از واکسن‌هایی که از سوی سازمان جهانی بهداشت برای مادران باردار تایید شده، واکسن سینوفارم است. این واکسن ویروس کشته شده است و برای مادر باردار ضرری ندارد لذا توصیه می‌کنیم که برای مادران باردار این واکسیناسیون آغاز شود.

وی ادامه داد: مادران باردار بعداز ۱۲ هفته (سه ماهه اول) بارداری می‌تواند واکسن کووید را تزریق کنند؛ به خصوص از هفته ۲۸ که روند پایانی بارداری را طی می‌کنند و مسائل و مشکلات بیشتری خواهند داشت نیز زمان مناسبی برای تزریق واکسن است.

مسئول بخش زنان بیمارستان شریعتی با بیان اینکه در درجه اول توصیه ما بر واکسیناسیون مادران پرخطر است، عنوان کرد: مادر پرخطر یعنی مادری که مبتلا به بیماری زمینه‌ای از جمله، دیابت، بیماری قلبی، فشارخون، آسم، سیروز و.. باشد یا سن بالای ۳۵ و یا وزن زیادی داشته باشد. با گذشت زمان که زنان در سنین بالاتری باردار می‌شوند، آمار حاملگی‌های پرخطر بیشتر شده و مادران باردار دچار بیماری‌های زمینه‌ای بیشتری داریم، لذا اداره سلامت مادران وزارت بهداشت در ابتدا توصیه می‌کند مادران بارداری که دچار بیماری‌های پرخطر زمینه‌ای هستند، واکسنینه شوند، هرچند ما به تمام مادران باردار چنانچه شرایطش را دارند توصیه می‌کنیم که واکسن را تزریق کنند.

واکسن در بدن مادر پادتن ایجاد می‌کند

عضو کمیته کشوری سلامت زنان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: از طرفی واکسن در بدن مادر پادتن ایجاد کرده و این پادتن از سطح جفت عبور کرده و به جنین می‌رسد و نوزاد ایمنی به دنیا می‌آید، همچنین پادتن از سطح شیر مادر نیز عبور کرده و باعث می‌شود وقتی نوزاد شیر مادر را مصرف می‌کند، دچار بیماری نشود. زیرا در حال حاضر کووید ۱۹ در کودکان نیز دیده شده است. هرچند آمار آن بسیار کمتر است، اما نوع جهش یافته ویروس کودکان را نیز گرفتار می‌کند.

دبیر بورد زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی تهران در پایان اظهار کرد: در مورد مادرانی که در بخش‌های دولتی تحت نظر هستند، مشکلی نیست و شبکه بهداشت این افراد را برای واکسیناسیون معرفی می‌کند، مادرانی که در بخش‌های خصوصی تحت نظر هستند نیز می‌توانند به مرکز بهداشت مراجعه کنند و چنانچه شرایط مادر پرخطر را دارا باشند، معرفی می‌شوند تا واکسیناسیون برای آن‌ها هم انجام شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *