صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

علی غفاری: در ساخت فیلم با موضوع قیام ۱۵ خرداد در سینما کوتاهی شده است

۱۵ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۰:۰۱
کد خبر: ۷۳۰۰۴۶
علی غفاری کارگردان فیلم تلویزیونی «بازگشت» گفت: شخصیت بزرگ و تاریخ‌سازی چون حضرت امام خمینی (ره) می‌تواند موضوع ده‌ها فیلم و سریال تلویزیونی باشد و باید به آن پرداخته شود. تاریخ ما در یک صد ساله گذشته پر از اتفاقات مهمی است که قابلیت پرداخته شدن به آنها وجود دارد.

علی غفاری در گفت‌وگو با پیرامون فیلم تلویزیونی «بازگشت» گفت: از ساخت فیلم تلویزیونی «بازگشت» حدود ۱۵ سالی می‌گذرد و در طی این سال‌ها بار‌ها از صدا وسیما پخش شده است. مخاطب با این فیلم ارتباط خوبی برقرار کرده است و خودم هم آن را دوست دارم.

وی با اشاره به اینکه خط اصلی داستان فیلم تلویزیونی «بازگشت» برگرفته از واقعیت است ادامه داد: «بازگشت» رجعت به فضای دهه ۶۰ شمسی است و برای نزدیکی به این فضا از تروکاژ‌های تصویری استفاده کردیم. داستان «بازگشت» به سالروز رحلت حضرت «امام‌خمینی (ره)» در سال ۶۸ می‌پردازد. در این زمان دختری که سال‌ها درخارج از کشور زندگی کرده‌است به ایران باز می‌گردد تا پدر‌ و مادر خود را بیابد و آن‌ها را با خود به خارج از کشور ببرد، اما حوادثی رخ می‌دهد و ماجرا به ۱۵ خرداد ۴۲ پیوند می‎خورد. فیلم‌نامه «بازگشت» به قلم شاهد سلطانی و حمیدرضا سلیمی به نگارش درآمده است.

وی همچنین پیرامون ساخت فیلم‌هایی با پس زمینه وقایع تاریخی بیان کرد: ساخت فیلم‌های تاریخی جذابیت و در عین حال سختی‌های خاص خودش را دارد. من به تاریخ و کار‌های تاریخی علاقه دارم و بیشتر فیلم‌های من در همین زمینه بوده است. «استرداد» هم از جمله کار‌های تاریخی من است. این فیلم را علی طالب‌زاده نوشته بود و موضوعی تاریخی داشت. موضوع فیلم درباره طلب ۱۱ تن طلای ایران از شوروی است که قرار بود بابت بدهی از جنگ جهانی دوم به ایران داده شود و مربوط به مقطع زمانی سال‌های ۱۳۳۲ است که پای نیرو‌های متحدین و متفقین را به ایران باز کرد. این فیلم در سی و یکمین جشنواره فیلم فجر برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلم، بهترین بازیگر، بهترین جلوه‌های ویژه میدانی و بهترین تدوین شد و در ۹ رشته دیگر نامزد شده بود.

غفاری با اشاره به کوتاهی که در سینما پیرامون ساخت فیلم از وقایع وقایع ۱۵ خرداد صورت گرفته اظهار کرد: به نظرم فیلمسازان در زمینه ساخت وقایع تاریخی مهمی چون قیام ۱۵ خرداد و خیزش مردمی با رهبری حضرت امام (ره) علاقمند هستند و دوست دارند در ارتباط با وقایع مهم رخ داده فیلم بسازند. در زمینه ساخته نشدن اینگونه فیلم‌ها مسئولان و سیاست‌گذاران فرهنگی را مقصر می‌دانم.

وی در همین راستا تاکید کرد: مدیران فرهنگی باید در این زمینه دغدغه داشته باشند و تنها به حرف بسنده نکنند و در عمل حامی فیلمسازان برای ساخت اینگونه فیلم‌ها باشند. نگاه بلندمدت و اصولی در این زمینه مهم است و نباید فقط به کار‌های گیشه پسند اکتفا کرد. قطعا در سینما و تلویزیون در این زمینه کوتاهی صورت گرفته و این در حالی است که مطالب زیادی از حضرت «امام خمینی(ره)» به یادگار مانده و باید برای شناسایی اندیشه‌ها و زندگی ایشان عزمی جدی داشت.

غفاری همچنین اظهار داشت: در همه جای جهان راجع به شخصیت‌های بزرگ و تاثیرگذار خود فیلم‌های زیادی می‌سازند و خلاء فیلم‌هایی راجع به وقایع مهم ما به شدت احساس می‌شود. شخصیت بزرگ و تاریخ‌ساز «امام خمینی(ره)»  می‌تواند موضوع ده‌ها فیلم و سریال تلویزیونی باشد و باید به آن پرداخته شود. تاریخ ما در یک صد ساله گذشته پر از اتفاقات مهمی است که قابلیت پرداخته شدن به آن‌ها وجود دارد. البته باید یادآور شوم کار‌های تاریخی نیاز به پژوهش و تحقیقات و شناخت بالایی دارد و باید زمان زیادی را صرف تحقیقات کرد.

علی غفاری در انتها خاطرنشان کرد: «بازگشت» روایتی از بخش‌هایی ناگفته در تاریخ معاصر است و با حساسیت و سختی‌های زیادی ساخته شده است و برای نگارش فیلمنامه هم تحقیقات زیادی صورت گرفته است. امیدوارم مردم فیلم را ببینند و دوست داشته باشند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *