صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آغاز مزایده 32 بنای تاریخی با مجوز هیئت وزیران/ هزینه کرد 500 میلیارد ریال برای این اقدام

۲۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۹:۳۰:۰۲
کد خبر: ۶۷۵۶۷
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
خبرگزاری میزان: سرپرست صندوق احیاء و بهره‌برداری از بناهای تاریخی فرهنگی از مزایده 32 بنای تاریخی در 19 استان کشور با مجوز هیئت وزیران از امروز تا 2 هفته آینده خبر داد و گفت: مجموع هزینه سرمایه‌گذاری در این بناها مبلغی در حدود 500 میلیارد ریال است که از سوی بخش خصوصی تأمین و هزینه می‌شود.
به گزارش گروه اجتماعی ، محمدرضا پوینده با اعلام این خبر که 32 بنای تاریخی از 19 استان کشور از سوی صندوق احیاء به جهت مرمت و بهره‌برداری به اشخاص حقیقی و حقوقی واگذار می‌شود، گفت: این بناها با گرفتن مجوز هیئت وزیران و با هدف احیا و بهره‌برداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی انجام می‌شود.

سرپرست صندوق احیاء و بهره‌برداری از بناهای تاریخی فرهنگی تصریح کرد: بر این اساس کاروان‌سرای گبرآباد و کاروان‌سرای مرنجاب در اصفهان، حمام سالار در زنجان، خانه نجفی در بوشهر، کاخ ناصرالدین میرزا و نصیرالدوله در تهران، کاروان‌سرای شاه عباسی دامغان، خانه تدین، خانه طاهریان، کاروان‌سرای ده نمک، کاروان‌سرای میان‌دشت، خانه رجبی و کاروان‌سرای ایوانکی در سمنان، مجموعه کاروان‌سرای حجت‌آباد وزیر در یزد، خانه امینیان و عمارت شترگلو در کرمان، کاروان‌سرای شاه عباسی لات در گیلان، قلعه کنجانچم و قلعه میرغلام هاشمی در ایلام، خانه شریف در خراسان جنوبی، کاروان‌سرای مهر و کاروان‌سرای زعفرانیه در خراسان رضوی، کاروان‌سرای قوام‌آباد در فارس، خانه آقاجان‌نسب در مازندران، کاروان‌سرای آوه و کاروان‌سرای دودهک در مرکزی، حمام قلعه و حمام محله حاجی در همدان، کاخ شهرستانک در البرز، مجموعه ماکو در آذربایجان غربی، خانه سوری در کرمانشاه و حمام تنکابنی در قزوین از امروز تا دو هفته آتی مورد مزایده قرار می‌گیرد.

پوینده با بیان اینکه این 32 بنای تاریخی برای مدت متوسط 13 سال به بخش‌های عمومی و خصوصی واگذار شده، افزود: مدت متوسط مرمت این بناها در حدود 13 ماه است که پس از مرمت از سوی بخش خصوصی به بهره‌برداری می‌رسد.

وی اظهار داشت: مجموع هزینه سرمایه‌گذاری در این بناها مبلغی در حدود 500 میلیارد ریال است که از سوی بخش خصوصی تأمین و هزینه می‌شود.

سرپرست صندوق احیاء یادآور شد: فرآیند واگذاری بناهای تاریخی را مورد بازنگری قرارداده و با تسهیل امور، زمینه جذب هرچه بیشتر سرمایه‌گذاران فراهم شده است.

پوینده خاطرنشان کرد: صندوق حفظ و احیای آثار تاریخی برای واگذاری مجموعه تاریخی خانه‌های «آقاجان نسب» در شهرستان «بابل» در قالب تشریفات قانونی برای سرمایه‌گذاری و واگذاری حق بهره‌برداری این مکان، فراخوان مزایده داد.

وی اضافه کرد: کاربری­ این بنا «فرهنگی، خدماتی، پذیرایی» که با طی فرایند حقوقی، فنی، تعیین کاربری و مطالعات توجیه اقتصادی و در نهایت طی روند قانونی کارشناسی رسمی برای واگذاری در قالب تشریفات قانونی مهیا شده است.

سرپرست صندوق احیاء و بهره‌برداری از بناهای تاریخی فرهنگی با اشاره به اینکه مجموعه تاریخی خانه‌های «آقاجان نسب» در محله «برج بن» یکی از محلات قدیمی و اعیان نشین شهر بابل قرار گرفته است، گفت: در این محله خانه‌های تاریخی و اعیانی بسیاری وجود داشت که متأسفانه بیشتر آنها امروز تخریب شده و جای خود را به آپارتمان داده‌اند.

پوینده افزود: این خانه جزء معدود خانه‌های تاریخی باقی مانده در این محله است، از سویی «گنجینه بابل» در حیاط این خانه قرار دارد و همنشینی دو سبک معماری قاجاری و پهلوی اول در مکانی به وسعت هزار متر این مجموعه را نسبت به سایر خانه‌های این محله خاص کرده است.

وی با بیان اینکه این مجموعه شامل سه خانه جنوبی، شمالی و غربی است، اظهار کرد: خانه جنوبی که شاه‌نشین این مجموعه است، معماری کاملاً قاجاری دارد، وجود سه دری و پنج دری‌هایی مزین به شیشه‌های رنگی و ساده، پنجره‌های گره‌چینی، طاقچه‌های گچ‌کاری شده در تالار آن و بهارخواب که همگی از شاخصه‌های سبک معماری قاجار هستند، همگی گواه این موضوع است.

سرپرست صندوق احیاء و بهره‌برداری از بناهای تاریخی فرهنگی خاطرنشان کرد: وجود پله‌های بیرونی، ایوان و ستون‌های پهن که نشان اقتدار و عظمت است در دو ساختمان شمالی و غربی نشان می‌دهد در زمان پهلوی اول الحاقاتی به این دو بنا اضافه شده است.

پوینده یادآور شد: همچنین سقف هر سه بنا از سفال است و مصالح به‌کار رفته در آن شامل آهک، سفال، گچ و آجر چهار گوش است که کاملاً با آب و هوای مرطوب شمال ایران سازگاری دارد و از مصالح دوران قاجار محسوب شود که نمایان‌گر اصالت قاجاری هر سه بنا است.

وی اضافه کرد: خانه قاجاریه آقاجان نسب در سال 78 توسط میراث فرهنگی مازندران خریداری شد و در تاریخ 17 خرداد 79 با شماره ثبت 2685 به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *