چگونه نان را در مقابل ویروس کرونا ایمن کنیم؟
- فارس نوشت: در روزهای شیوع کرونا نکات بهداشتی زیادی برای جلوگیری از انتقال این ویروس از سوی متخصصین گفته میشود؛ یکی از این توصیهها درباره خرید نان، و الزاماتی است که باید توسط مردم و نانواییها رعایت شود، از همین رو رعایت نکات زیر برای پیگیری از ابتلا به کرونا یا انتقال بیماری در نانواییها ضروری است:
۱- فاصله گذاری اجتماعی و رعایت بهداشت در نانوایی
۲- از لحظه خروج از منزل تا بازگشت به منزل حتما ماسک بزنیم.
۳- در صورتی که بیماری زمینهای (مانند بیماری قلبی-عروقی، فشارخون، دیابت، بیماریهای تنفسی و ...) و یا نقص ایمنی (شیمی درمانی، پیوند اعضا و ...) داریم حتی المقدور از رفتن به نانوایی خودداری کنیم.
۴- در هنگام داشتن علایم سرماخوردگی مانند تب، سرفه، گلودرد و یا تنگی نفس از رفتن به نانوایی خودداری کنیم.
۵- در صورت مواجه با فردی از کارکنان نانوایی که علایم سرماخوردگی مانند سرفه و یا سایر علایم تنفسی دارد، به متصدی و مدیریت آن جا اطلاع دهیم.
۶- مواجهه چهره به چهره با کارکنان نانوایی را کاهش دهیم.
۷- از ورود به داخل نانوایی خودداری کنیم. مگر آنکه نانوایی فضایی با احتساب رعایت فاصله یک متر حداکثر برای پنج نفر را داشته باشد.
۸- در صف نانوایی فاصله حداقل یک متر را رعایت کنیم و در صورت وجود خط کشی، در نقاط و محلهای تعیین شده بایستیم.
۹- در هنگام سرفه و عطسه دهان و بینی خود را بپوشانیم و دستمال استفاده شده را بلافاصله در سطل زباله در دار بیاندازیم. در صورتیکه دستمال وجود نداشت از قسمت داخلی آرنج موقع سرفه و عطسه استفاده کنیم.
۱۰- توجه کنیم نانوایی تهویه مناسب داشته باشد و هوای تازه در جریان باشد (به عنوان مثال استفاده از تهویه طبیعی با بازکردن در و پنجرهها و تعویض مرتب هوا).
۱۱- استعمال دخانیات در محیط نانوایی ممنوع است.
۱۲- توجه کنیم که کارگران در نانوایی مجهز به وسایل حفاظت فردی مانند دستکش، ماسک و لباس کار مناسب باشند.
۱۳- از نانوا خواهش کنیم نانها را با انبر بر روی سفره/ پارچه قرار دهد.
۱۴- از آبخوری و یا آب سرد کن در محیط نانوایی استفاده نکنیم.
۱۵- توجه کنیم که نانهای فانتزی و محلی در واحد صنفی به صورت کامل با روکش قابل روئیت پوشیده شده باشد.
۱۶- متصدی، مدیر یا مالک نانوایی موظف است یک جعبه دستمال کاغذی به منظور استفاده شاغلین و مشتریان در کنار دستگاه کارت خوان محل صنفی قرار دهد.
۱۷- قبل از دست زدن به نان، اگر دستان آلوده شده است از یک ضدعفونی کننده دست استفاده کنیم.
۱۸- اجازه ندهیم نان در نانوایی خنک شود. بهتر است نان را داغ داغ در سفره و یا پارچه نان قرار داده و ببندیم. اگرچه نان کمی نرم میشود، اما این روش برای سلامتی مهمتر است.
۱۹- از چاقو، کاتر، برس و سایر وسایل مشترک در نانوایی استفاده نکنیم.
۲۰- سفره و یا پارچه نان را روی پیشخوان و میز نانوایی قرار ندهیم.
۲۱- از پرداخت وجه نقد خودداری کنیم و پرداخت ترجیحا"به صورت آنلاین و یا استفاده از اپها و یا کارتخوان باشد و صرفا خودمان انجام دهیم.
۲۲- به محض ورود به خانه، اول دستها را بشوییم، سپس به سراغ نانها برویم. البته دقت کنیم پشت سفره و یا پارچه نان به نان نخورد و بعد از هر بار نانوایی رفتن، سفره و یا پارچه نان را بشوییم.
۲۳- تنها راه اطمینان از آلوده نبودن نان حرارت دادن مجدد آن درمنزل قبل از مصرف است.
۲۴- نانهای کارخانهای بدون دخالت دست تولید و بسته بندی میشوند، اما برای اطمینان بعد از خرید، کیسه روی آن را بشوییم و نان را قبل از مصرف در فر، تابه گرم، مایکروفر و یا تستر حرارت دهیم.
۲۵- برای اعلام و گزارش عدم رعایت نکات بهداشتی در نانواییها با شماره تلفن ۱۹۰ «سامانه پاسخگویی شکایات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» تماس بگیریم.