صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

عرصه نمايش همچنان در وضعيت نامعلوم/هیچکس پاسخگوی ضرر گروه‌های تئاتری در دوران کرونا نیست

۲۹ مهر ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۰:۰۱
کد خبر: ۶۶۶۰۵۷
یک طراح صحنه تئاتر گفت: یکی از بزرگترین مشکلاتی که تعطیلی یکباره سالنهای تئاتر به قشر عرصه نمایش زده این است که ما هیچ برنامه ریزی درستی را در پیش نداریم. به فرض مثال قرار است از یکشنبه اجرایمان شروع شود و حتی برای آن بلیت هم می فروشیم اما شنبه صبح اعلام می کنند که یک هفته دیگر تعطیل شده است.

شهاب شریفی در گفت‌وگو با ، پیرامون تعطیلی دوباره سالنهای تئاتر به دلیل شیوع بیماری کرونا گفت: از نظر من هم سلامتی جامعه در اولویت قرار دارد اما باید دید با بسته شدن سالنهای تئاتر که در سه ماهه بعد از بازگشایی هم تماشاگر چندانی نداشتند تا چه سلامتی را به جامعه بر می گرداند. 

وی در همین راستا ادامه داد: بدون شک هیچکدام از ما راضی نیستیم که هنرمندان و تماشاگران تئاتر به بیماری کرونا مبتلا شوند اما نکته آنجاست که آیا بیرون از محیط سالن نمایش همه چیز بهداشتی بوده و تمامی پروتکلها رعایت می شوند؟ طبیعتا آنچه مشخص است آن است که اگر با تعطیلی مشکل کرونا حل می شود ما باید شاهد تعطیلی تمامی مراکز و مشاغل پرخطر باشیم. 

طراح صحنه نمایش «جیرجیرک» با اشاره به لطمات فراوانی که تئاتر طی ماه‌های گذشته متحمل شده اضافه کرد: یکی از بزرگترین مشکلاتی که تعطیلی یکباره سالنهای تئاتر به قشر عرصه نمایش زده این است که ما هیچ برنامه ریزی درستی را در پیش نداریم. به فرض مثال قرار است از یکشنبه اجرایمان شروع شود و حتی برای آن بلیت هم می فروشیم اما شنبه صبح اعلام می کنند که یک هفته دیگر تعطیل شده است.

وی در همین رابطه اضافه کرد: تصور کنید که یک گروه جوان تئاتری با سختی تمام هزینه های تبلیغات را فراهم می کند و بنا به یک برنامه ریزی برای جذب مخاطب شروع به تبلیغ می کند اما به یکباره با سه هفته تعطیلی روبرو می شود، بدون شک تمامی آنچه تا آن زمان تبلیغ کرده نابود شده و دوباره باید وارد فاز تبلیغات شود که آن هم هزینه بردار است. 

مجری طرح نمایش «عناصر خودسر» افزود: از نظر من اگر می خواهند تئاتر را تعطیل کنند کمی زودتر اطلاع دهند و یا بگویند تا تاریخی مشخص تئاتر تعطیل است، اینکه تعطیلات را هفتگی و در دقیقه نود اعلام می کند علنا سرمایه یک گروه تئاتری را نابود می کند، از سویی سالنها هم متضرر می شوند و تمامی برنامه ریزی هایشان به هم می ریزد. 

وی با اشاره به نبود برنامه ریزی در تئاتر امروز اضافه کرد: شخصا در حال حاضر به صورت مستقیم و غیر مستقیم در بیشتر از پنچ پروژه مشارکت دارم، اما نکته آنجاست که برای هیچکدام از این پروژه نمی توانیم برنامه ریزی کنیم، آینده پیش روی ما برای اجرای آثار کاملا تیره و تار است و متاسفانه هیچ نهادی هم پاسخگوی ضرر ما نیست. 

طراح صحنه نمایش «هجوم» در همین راستا تاکید کرد: به عنوان مثال یک گروه تئاتری برای ساخت دکور و یا سایر موارد صحنه ای برآوردی را در نظر می گیرد، اما با توجه به وضع اقتصادی موجود هر روز قیمت تمام شده آن برآورد افزایش می یابد، این در حالی است که با سالن نمایش وارد قرارداد شده و راهی جز اجرا بردن اثر ندارد، لذا باید در نهایت با چندین برابر قیمت اولیه اثر را اجرایی کند.

وی نبود حمایت از نسل جوان در وضعیت فعلی را ناگوار خواند و افزود: سال پیش در چنین زمانی سلبریتی ها و چهره های سینمایی سالنهای تئاتر را پر کرده بودند، حال که تئاتر اجرا کردن از لحاظ مالی و جسمی ریسک زیادی دارد همه این چهره ها زیر پای تئاتر را خالی کرده اند و تنها جوانان به راهشان ادامه می دهند. صحبت اینجاست که حالا که جوانان پای این هنر ایستاده و از جانشان مایه می گذارند باید از آنها حمایت کرد. 

طراح صحنه و مجری طرح نمایش «حصار» ادامه داد: شخصا در پروژه ای حضور داشته ام که از اسفند ماه سال گذشته متوقف شده است، این اثر باید در یکی از تماشاخانه های خصوصی که تاکنون تعطیل بوده روی صحنه برود، ما تمامی هزینه ها را متقبل شده ایم اما ماه ها از زمان اجرایمان می گذرد و تئاتر همچنان تعطیل است، چه کسی به واقع می خواهد ضرر مالی و زمانی که بر کل گروه وارد شده را پرداخت کند؟.

وی تعطیلی یک جانبه تئاتر را ناعادلانه خواند و اظهار کرد: ما یا تئاتر را می خواهیم یا نه، اگر هر روز آن را تعطیل می کنیم باید برایش گزینه جایگزین داشته باشیم، چرا در میان تمامی مشاغل تعطیلات صرفا گریبان تئاتر و سینما را گرفته است، اگر در فهرست محدودیت ها برخی مشاغل قرار دارند چطور آنها می توانند به کارشان ادامه دهند؟. وضعیت تئاتر پیش از تعطیلات کرونایی هم چندان جالب نبود که حالا بخواهد شاهد تغییری اساسی شود. 

شریفی با اشاره به تمرین گروه های جوان برای اجرای آثارشان در شرایط فعلی خاطرنشان کرد: شخصا در چند گروه هستم که مشغول تمرین هستند، همه این گروه ها قرار بود مهر و آبان اجرا بروند اما تعطیلات گریبان آنها را گرفته است، نکته آنجاست که تا کی باید تمرین کنند و چه کسی هزینه این تمرینات را متقبل می شود؟ اگر هم بخواهند تمرین را متوقف کنند شدنی نیست زیرا تئاتر هنری پویا و نیازمند تمرینات منسجم تا زمان اجراست. در این میان نکته جالب آنجاست که با وجود وضعیت اسفبار تئاتر مدیران فرهنگی بر برگزاری جشنواره تئاتر فجر اصرار دارند، چطور می شود جشنواره را برگزار کنیم وقتی که کلیت تئاتر تعطیل است، از نظر من برگزاری سمبلیک یک جشنواره برای هنری که ماه ها تعطیلی را پشت سر گذاشته اقدامی بیهوده است. 

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *