صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

وزارت صمت بر رعایت کف عرضه شمش در بورس نظارت کند

۳۰ تير ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۷:۰۲
کد خبر: ۶۳۹۱۹۲
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
کارشناس بازار سرمایه گفت: اگر محدودیت‌ها برداشته شود با واقعی شدن قیمت‌ها و رشد سود تولیدکننده، سرمایه گذاران جدید وارد میدان می‌شوند تا از ظرفیت‌های موجود برای کسب منفعت بهره گیرند.

- التهاب بازار فولاد در شرایط رشد بهای دلار در بازار آزاد و نبود نظارت وزارت صمت بر رعایت کف عرضه‌ها از سوی تولیدکنندگان و ایرادات وارده بر سامانه بهین یاب این وزارتخانه در نفوذ خریداران غیرواقعی به آن، در حالی شدت گرفته که یک کارگزار کالایی اعلام می‌کند وزارت صمت بازهم مسیر کنترل دستوری قیمت‌ها را به جای نظارت دقیق بر میزان عرضه و تقاضا در پیش گرفته و اگر این رویه ادامه یابد، بازار شمش و سایر محصولات فولادی ملتهب می‌شود.

حسنعلی بشارت احسانی در گفت و گو با میزان در خصوص التهابات اخیر بازار فولاد اظهار کرد: شرایط اقتصادی کشور تحت تاثیر انتظارات تورمی، محدودیت‌های ناشی از اعمال تحریم‌های خارجی و رشد بهای تمام شده تولید کالا‌های مختلف همگی آثار خود را در افزایش نرخ ارز گذاشته و در ادامه منجر به سیر صعودی قیمت کالا‌های مختلف اعم از مواد غذایی گرفته تا محصولات زنجیره فولاد شده است. اما تجربه ۴۲ ساله اقتصاد کشور نشان داده که کنترل دستوری قیمت‌ها بی منطق‌ترین راهکار برای ایجاد تعادل بازار بوده و به هیچ عنوان راه حل اساسی نیست؛ گرچه این گونه مداخلات در سازوکار بازار شاید در چند هفته موثر واقع شود، اما پس از مدتی مشکلات بازار را بیشتر می‌کند.

وی افزود: باید در نظر داشت که اعمال سیاست‌های دستوری برای اقتصاد بی فایده است و هر بنگاه اقتصادی و واحد تولیدی به دنبال حفظ حیات، تداوم تولید و منفعت خود بوده و اعمال قیمت گذاری دستوری، کاهش عرضه‌ها را در پی دارد. چرا که تولیدکننده حاضر نیست محصول خود را به قیمت غیرواقعی به فروش برساند و به دنبال حفظ منافع خود است. در این شرایط با کاهش عرضه، تعادل در بازار بر هم خورده و التهابات بروز می‌کند. در این شرایط، یک راهکار، نظارت‌های دقیق وزارت صمت بر رعایت کف عرضه‌ها از سوی تولیدکنندگان است.

این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه ساختار اقتصادی کشور باید مبتنی بر سیستم بازار آزاد باشد، گفت: اگر محدودیت‌ها برداشته شود با واقعی شدن قیمت‌ها و رشد سود تولیدکننده، سرمایه گذاران جدید وارد میدان می‌شوند تا از ظرفیت‌های موجود برای کسب منفعت بهره گیرند. در نتیجه، در بلندمدت با افزایش تولید از سوی تولیدکنندگان متعدد و رقابت آن‌ها برای عرضه محصولاتشان، بازار در وضعیت مطلوبی قرار خواهد گرفت. اما متاسفانه سیستم کنترلی و مداخله گری وزارت صمت مانع از سرمایه گذاری‌های جدید در فعالیت‌های اقتصادی شده است که در نتیجه، هم اکنون شاهد بروز التهاب در بازار‌های مختلف کالایی همچن محصولات فولادی هستیم.

بشارت احسانی خاطر نشان کرد: باید اجازه دهیم اقتصاد رقابتی و مکانیسم مبتنی بر سازوکار بازار و ثبات تصمیم گیری و سیاست گذاری‌ها در کشور حاکم شود تا نظام عرضه و تقاضا به تعادل لازم دست یابد که البته تحقق این امر زمان بر است. در غیر این صورت دستاوردی به جز التهاب قیمت‌ها در بازار‌های مختلف نخواهیم داشت.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *