صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

خیز تماشاخانه سنگلج برای بازگشایی/استقبال از تئاتر خیابانی ادامه دارد

۰۲ تير ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۸:۱۲
کد خبر: ۶۳۱۰۳۰
پس از نزدیک به پنج ماه تعطیلی تمامی تماشاخانه های تئاتر، از تاریخ اول تیر ماه اهالی تئاتر بار دیگر توانستند تا طعم حضور در صحنه را تجربه کنند، اتفاقی که برای بسیاری از دوست داران این هنر به حسرتی طولانی مدت مبدل شده بود.

- پس از نزدیک به پنج ماه تعطیلی تمامی تماشاخانه های تئاتر، از تاریخ اول تیر ماه اهالی تئاتر بار دیگر توانستند تا طعم حضور در صحنه را تجربه کنند، اتفاقی که برای بسیاری از دوست داران این هنر به حسرتی طولانی مدت مبدل شده بود. 

هر چند همچنان استقبال از آثار تئاتر صحنه ای به منوال گذشته بازنگشته اما استقبال مردمی از آثار تئاتر خیابانی به نحوی بوده که تعجب بسیاری از کارگردانان این عرصه را به همراه داشته است. 

***پوستر نمایش «یازده جریحهٔ روح» رونمایی شد

همزمان با آغاز پیش فروش بلیت «یازده جریحهٔ روح» از پوستر این نمایش به طراحى ماندانا روز خوش رونمایى شد. «یازده جریحهٔ روح» به نویسندگی و کارگردانی فرزاد امینی از سوم تیرماه در تئاتر مستقل به روى صحنه مى رود.

این نمایش بر اساس یازده داستان کوتاه مجموعه «سه قطره خون» صادق هدایت شکل گرفته است. همچنین «یازده جریحهٔ روح» در سه روز نخست اجرا با ۴۰ درصد تخفیف اجرا می‌شود.

مهدی بازدار، نازنین زهرا برومند، محمد پسندیده کار، سروش حائری، آزیتا رحیمی، فرزانه فرجی، نیلوفر فولادی، مونا کریمی، کیانا کریم پور، مهربان کشاورزی، رضا میرجلیلی بازیگران این نمایش هستند.

سایر عوامل این نمایش عبارتند از: طراح لباس: غزاله فراهانی کیا، طراح صحنه: امیر خسروی، طراح نور: حسن محمدی، طراح پوستر و بروشور: ماندانا روز خوش، عکاس: شیرین جهان زاده، ساخت تیزر: بهرام رامه، مشاور رسانه ای و مدیر تبلیغات: مریم شریعتى، تبلیغات مجازى: گروه هنرى پژواک

***آغاز اجرای کابوسهای مرد مشکوک از سوم تیر ماه

نمایش« کابوسهای مرد مشکوک» به کارگردانی ملیکا رضی که اجراهای خود را در ماه اسفند سال گذشته و پیش از شیوع ویروس کرونا در تماشاخانه سنگلج آغاز کرده بود، از سوم تیرماه مجددا به روی صحنه می‌رود.

نمایش «کابوس‌های مرد مشکوک» دور جدید اجرا‌های خود را به مدت دوهفته از سوم تیرماه آغاز می‌کند.

در این نمایش که توسط محمدحسین ناصربخت نوشته شده، بازیگرانی، چون امین اکبری نسب، خدایار کاشانه، پیمان یاقوتی، فاطمه نصرتی، امیررضا جلالی، کوروش رخشنده‌پی، امیرحسین حجتی به ایفای نقش می‌پردازند.

کابوس‌های مرد مشکوک هرشب در دو سانس ۱۸ و ۲۰:۳۰ به روی صحنه می‌رود و علاقه‌مندان تنها می‌توانند با مراجعه به سایت اینترنتی تیوال اقدام به تهیه بلیت نمایند.

لازم به توضیح است که تماشاخانه سنگلج تمام تمهیدات لازم جهت رعایت اصل فاصله‌گذاری اجتماعی و اجرای پروتکل‌های بهداشتی ستاد ملی مقابله با کرونا را برای پرسنل تماشاخانه، تماشاگران و گروه نمایشی در نظر گرفته و اجرا خواهد کرد.

***استقبال تماشاگران از نمایش‌ها غیر منتظره بود

کارگردان نمایش ویروس و سیروس گفت:این طرح فرصت مغتنمی بود که بعد از ۴ ماه با مخاطب ارتباط مستقیم برقرار کنیم.

ابراهیم رحیمی درباره اثرات اجرایی شدن طرح من، تو، ما، تئاتر، زندگی، کرونا گفت: با همت و عزم دفتر تئاتر خیابانی و اداره کل هنر‌های نمایشی این فرصت مغتنم برای اهالی تئاتر خیابانی پیش آمد که بعد از چهار ماه تعطیلی دوباره بتوانند با اجرای نمایش با مخاطب ارتباط برقرار کنند. تئاتری که ارتباط بی واسطه و نزدیکی با مخاطب دارد. مردم می‌توانند بدون دغدغه تهیه بلیط به دیدن تئاتر مشغول بشوند و به نظرم فرصت خوب و ارزشمندی بود برای آشتی دوباره مخطبان با تئاتر.

این کارگردان درباره نحوه استقبال مخاطبان تئاتر از این طرح عنوان کرد: استقبال تماشاگران غیر منتظره و بسیار خوب بود و هر روز تعداد بیشتری مخاطب به دیدن تئاتر‌ها می‌آمدند و البته با رعایت پروتکل‌های بهداشتی تلاش می‌کردند سلامتی خودشان را هم حفظ کنند.

رحیمی در باره مضمون نمایش ویروس و سیروس گفت: داستان و مضمون نمایش با محوریت چالش‌های فضای مجازی در زندگی آدم‌ها است و بعد از شیوع کورنا در فضای مجازی اخبار متناقض و ضد و نقیضی پخش می‌شد که گاهی باعث سردرگمی مخاطبان می‌شود و این مسئله را در ساختار نمایش با زبان طنز ارائه کرده ایم. تلاش شد که ضمن نشان دادن وجوهات منفی فضای مجازی به درست استفاده کردن از آن هم بپردازیم. نمایش سه شخصیت دارد و شخصیت اصلی جوانی است که از آدم‌های فعال در فضای مجازی است و به صورت ناصحیحی از فضای مجازی استفاده می‌کند. این جوان تصادف می‌کند و دو فرشته روحش را با واقعیت کارهایش آشنا می‌کنند. در ویروس و سیروس خودم و علی رحیمی و محمد لوانی بازی دارند.

ابراهیم رحیمی از جمله کارگردان فعال عرصه تئاتر خیابانی در سال‌های اخیر است که نمایش‌های موفقی نظیر این سه نفر و بانوی ما را روی صحنه آورده است. او با نمایش ویروس و سیروس در طرح من، تو، ما، تئاتر، زندگی، کرونا حضور داشت.

***بیمه تکمیلی صندوق اعتباری هنر تا ۳۱ شهریور ماه تمدید شد

حسین سیدزاده مدیرعامل صندوق اعتباری هنر خبر داد: بیمه درمان تکمیلی اهالی فرهنگ، هنر و رسانه به طور رایگان تا ۳۱ شهریور تمدید شد.

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر با اشاره به اتمام قرارداد بیمه درمان تکمیلی در ابتدای تیر ماه، گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا و مشکلات ناشی از آن برای جامعه فرهنگ و هنر، صندوق اعتباری هنر بسته‏‌های حمایتی ویژه‌ای برای رفع نیاز‌های اعضا در این شرایط بحرانی تدوین کرده است.

وی در ادامه افزود: بعد از پیگیری‌های انجام شده در خصوص پرداخت حق بیمه تأمین اجتماعی سه ماه نخست سال جاری و اجرایی شدن آن، به این جمع بندی رسیدیم که تمدید سه ماهه قرار داد فعلی بیمه درمان تکمیلی می‌تواند کمک مفیدی در این شرایط باشد.

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر اظهار داشت: بر این اساس تمامی افراد تحت پوشش بیمه تکمیلی سال ۹۹-۹۸ تا پایان شهریور ماه از خدمات بیمه درمان تکمیلی صندوق اعتباری هنر برخوردار هستند.

***«یادنامه علیرضا احمدزاده» منتشر شد

کتاب «در انتظار خفتن»، یادنامه علیرضا احمدزاده (منتقد و مدرس تئاتر و سینما) توسط روح‌الله زمزمه منتشر شد. این کتاب در ۳۳۸ صفحه و قطع رقعی به مناسبت نهمین سالگرد درگذشت یادعلیرضا احمدزاده، از منتقدان کانون ملی منتقدان تئاتر توسط نشر مینو به چاپ رسیده است.

کتاب «در انتظار خفتن» شامل گزیده نقدها، نمایشنامه‌ها، شعرها و تصاویر علیرضا احمدزاده است و در بخشی از آن به قلم صمد چینی‌فروشان (منتقد تئاتر و نویسنده) چنین آمده است: حوصله غریبی داشت، این جوان ناآرام کرجی! و انرژی پایان‌ناپذیری که اگر اجل فرصت داده بود، یقین دارم که در هنر نقد، به پیرِ دیری صاحب رای بدل می‌شد.

او گرایش ذاتی غریبی به رویکردهای سنت‌شکنانه، در همه عرصه‌ها، به ویژه در تئاتر معاصر داشت. نمی‌دانم این پدیده نادرِ گرایش به هنر را، در بعضی از آدم‌ها، با کدام منطق علمی می‌شود توضیح داد، اما باور دارم که هنرمندان، مخلوقات خاص خداوند هستند. آن‌ها، بی‌آن‌که خود بدانند، با رسالتی خاص به دنیا می‌آیند و داور حقیقی آن‌ها نیز جهان ماوراء است. او از آن دست آدم‌هایی بود که ایستایی را در زندگی برنمی‌تابند. آدم‌هایی که دائماً جست‌وجو می‌کنند و می‌آموزند و تجربه می‌کنند تا میدان تاثیرگذاری خود را بر جامعه و سرزمینی که از آن هویت یافته‌اند، وسیع‌تر و وسیع‌تر کنند.

او و آدم‌های نظیر او اساساً کنشگران اجتماعی ازلی - ابدی هستند و به همین خاطر بود که علیرضا دایره بسته و محدود کلاس‌های مدرسه‌ای را در ساعات پس از تدریس، به اشکال گوناگون، بازتر و گسترده‌تر خواست؛ و چنین بود که روز به روز، به حلقه دوستان، شاگردان و مریدان جوانش افزوده می‌شد.

بخش دیگر این کتاب شامل مطالبی از بازیگران، نویسندگان، کارگردانان و منتقدان تئاتر کشور است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *