اوضاع سیاسی و اجتماعی شکننده در فرانسه؛ ریشه اعتراضات از کجاست؟
خبرگزاری فرانسه در گزارشی به موضوع اعتصابات و اعتراضات گسترده در فرانسه به اصلاح طرح نظام بازنشستگی در این کشور پرداخته و نوشته است که انتظار میرود فرانسه در آستانه اعتصاب بزرگتری باشد.
این اعتصابات که از اوایل دسامبر آغاز شده، بسیاری از خطوط ریلی بین شهری و حمل و نقل عمومی را در فرانسه متوقف کرده است.
تحلیلگران بر این باورند که دلایل اعتصابات گسترده در فرانسه متعدد و پیچیده است و ریشههای آن در فلسفه سیستم آموزشی، سنتهای اتحادیهها و حتی سیستم انتخاباتی قرار دارد.
اعتصابات کارگران حمل و نقل فرانسه در برابر طرح امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، در اصلاح نظام بازنشستگی در واقع بزرگترین اعتصاب شغلی طی چندین دهه به شمار میآید که از طولانیترین اعتصاب ۲۲ روزه در سال ۱۹۹۵ که سرانجام دولت وقت فرانسه را تسلیم خواستههای معترضان کرد، فراتر رفته است.
آمار و ارقام وزارت کار فرانسه نشان میدهد که از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۷، سالانه به دلیل اعتصاب به طور متوسط ۱۱۸ روز کاری به ازای هر هزار کارگر بخش خصوصی از بین میرود.
«بنیاد هانس بوکلر» در گزارشی میگوید که از سال ۲۰۰۸ تا سال ۲۰۱۷، فرانسه بیشترین تعداد روز کاری از دست رفته را به ازای هر هزار کارگر داشته است؛ فرانسه کشورهای دیگری مانند دانمارک، بلژیک، کانادا، اسپانیا، نروژ، فنلاند، انگلیس، آلمان و آمریکا را پشت سر گذاشته و در صدر جدول قرار گرفته است.
در همین حال یک استاد دانشگاه اورلئان گفته است که «اعتصاب در فرهنگ کشور فرانسه وجود دارد چرا که فرانسه مدرن بر مبنای شورش بنا شده است.»
از سوی دیگر نتایج نظرسنجیها نشان میدهد با وجود آنکه اعتصابات گسترده در فرانسه مشکلات بسیاری برای مسافران و باعث سردرگم شدن آنها در ایستگاههای قطار و یا فرودگاهها شده است، اما اکثریت مردم فرانسه همچنان با اعتصاب اخیر همراهی کرده و این اقدام را گامی درست برای مقابله با سیاستهای دولت مکرون تلقی میکنند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *