مظنه خانههای تهران پس از افت قیمتها
تعداد معاملات مسکن در تهران در ۵ ماهه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته با افت ۵۴.۹ درصدی و قیمت مسکن هم با افزایش ۹۸.۲ درصدی مواجه شد، اما با آغاز دوره رکود، شکست قیمت هم آغاز شد به طوری که قیمت مسکن در مرداد ماه نسبت به تیر ماه گذشته ۳.۱ درصد کاهش داشت.
در حالی که از ابتدای سال تا پایان مردادماه مجموعا ۳۰ هزار و ۲۰۱ فقره مبایعهنامه منعقد شده، این عدد در مدت مشابه در سال گذشته نزدیک ۶۷ هزار فقره مبایعه نامه بوده است که افت حدود ۵۵ درصدی حجم معاملات مسکن را نشان میدهد. همین کاهش تقاضا در کنار عدم افزایش قدرت خرید مردم باعث شد تا بازار مسکن وارد دوره رکود شود و معمولا هم دوره رکود با افت قیمت همراه است.
در این بین عدهای بر این باور هستند که اقدامات وزارت راه و شهرسازی در بخش مسکن هم در این ریزش قیمتها بیتاثیر نبوده است. فرج الله رجبی، عضو کمیسیون عمران با بیان اینکه آغاز برنامههای مسکنی وزارت راه و شهرسازی و گلنگزنی ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی سیگنال مثبتی در بازار بوده است، گفت: این اقدام دولت در فضای عمومی و جو حاکم در بازار مسکن بیتاثیر نبود و قشر مخاطب این برنامه را به صاحبخانه شدن امیدوار کرد.
وی افزود: به طور قطع اثر واقعی این اقدام به تدریج در بازار نمایان میشود و میتواند تاثیر بیشتری در جهت آرامش و ثبات بازار داشته باشد.
رجبی با بیان اینکه تمام دستگاههای مربوطه به صورت یکپارچه بر روی تحقق برنامه ساخت مسکن در قالب طرح اقدام ملی متمرکز شدهاند، اظهار داشت: پیش از این دستگاههای مختلف به صورت جزیرهای اقدامات خود را در بخش مسکن انجام میدادند، اما امروز تمام سازمانهای دولتی، غیردولتی و نهادها به دنبال تحقق یک برنامه واحد هستند.
این عضو کمیسیون عمران تاکید کرد: مجموعه شواهد نشان میدهد که افت قیمت مسکن در بازار مقطعی و موقتی نیست و این روند ادامه خواهد داشت.
در جدول زیر قیمت واحدهای مسکونی در مناطق مختلف پایتخت آمده است: