صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تشریح جزئیات یادداشت تفاهم‌نامه اقتصادی ایران و ترکیه در حوزه گمرک

۲۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۸:۵۰
کد خبر: ۴۸۰۹۳۶۴
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
جزئیات یادداشت تفاهم نامه اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه در حوزه گمرک که در ۱۰ بند از سوی مسئولان گمرک دو کشور جمع‌بندی و مذاکره شده بود، روز گذشته به امضای وزیر راه و شهرسازی ایران و وزیر تجارت ترکیه رسید.

به گزارش روابط عمومی گمرک ایران، بند‌های مورد‌نظر گمرک ایران و ترکیه که در جلسات تخصصی در حاشیه بیست و نهمین کمیسیون مشترک اقتصادی بین دو کشور در تهران مورد تبادل نظر قرار گرفت، به شرح زیر است. 

نمایندگان گمرک جمهوری اسلامی ایران و گمرک جمهوری ترکیه تصمیم گرفتند ساعات و شیفت زمانی کاری گمرک در دروازه‌های مشترک مرزی زمینی را با یکدیگر هماهنگ نمایند.

هر دو طرف بر اساس یادداشت‌تفاهم مبادله الکترونیکی داده‌ها در خصوص جابجایی بین‌المللی وسایل نقلیه و کالا که در تاریخ ۷ آوریل ۲۰۱۵ در تهران به امضا رسید، تصمیم گرفتند تا انتقال داده‌ها را از سر بگیرند. در این راستا، دو طرف بر برگزاری نشست فنی مشترک در اولین فرصت تاکید کردند.

طرفین بر تشویق نهاد‌های مسئول صدور و تأیید گواهی‌های مبدا خود جهت برگزاری یک جلسه فنی در مورد موضوع و روند تأیید از جمله امکان استفاده از سیستم‌های الکترونیکی، توافق کردند.

طرفین بر تشویق نهاد‌های ذیربط خود در جهت تسهیل و تسریع در عبور مرزی با در نظر گرفتن حجم هدف تجاری تعیین شده ۳۰ میلیارد دلاری در جریان برگزاری هشتمین نشست وزرا در ترکیه، تاکید داشتند.

دو طرف بر اهمیت تجزیه و تحلیل ریسک در ارزیابی کالا‌ها و وسایل نقلیه توسط گمرکات در مسیر گمرکی به ویژه در حمل و نقل‌هایی که مطابق با کنوانسیون TIR انجام می‌شود، تأکید کردند.

طرف ایرانی از طرف ترکیه‌ای درخواست نمود تا تمام تلاش خود را به منظور جلوگیری از ازدحام کامیون‌ها در مرز‌های مشترک مرزی به کار گیرد.

طرفین تفاهم کردند که اتصال e-TIR خود را در راستای ضمیمه ۱۱ کنوانسیون گمرکی در مورد حمل و نقل بین المللی کالا تحت صحابت کارنه تیر، ۱۹۷۵ (کنوانسیون TIR) بدون تاخیر بیشتر تکمیل کنند.

طرف ترکیه‌ای از طرف ایرانی درخواست کرد تا شرکت‌های حمل و نقل ایرانی را از الزامات جمهوری ترکیه حاصل از قوانین گمرکی ملی این کشور، به ویژه ارائه به موقع پیش‌اظهارنامه الکترونیکی TIR قبل از رسیدن خودرو‌ها به مرز‌های ترکیه و قلمرو خاکی این کشور، مطلع نماید. 

طرفین بر اطمینان از ساعات‌کاری بصورت شبانه‌روزی (۷ روز هفته) در جهت تردد و عبور برای عبور روان وسایل نقلیه، تاکید کردند.

طرفین بر انجام اقدامات لازم جهت جلوگیری از تجارت غیرقانونی و عبور غیرقانونی مهاجران توافق و همکاری با یکدیگر در زمینه مبارزه با تخلفات گمرکی را پیشنهاد کردند.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *