صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بارزانی: اجازه نمی‌دهیم اقلیم کردستان به مرکزی برای تهدید ایران تبدیل شود

۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۸:۰۰
کد خبر: ۴۷۷۱۹۳۳
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
در دیدار رئیس اقلیم کردستان عراق با رئیس مجلس شورای اسلامی بر تقویت همکاری‌های دوجانبه و توسعه اقتصادی و تقویت بخش‌های صنعتی، کشاورزی، فناوری، علمی و دانشگاهی تأکید شد.

خبرگزاری میزان - به‌گزارش خانه ملت، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار صبح امروز (سه‌شنبه، ۱۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳) نیچروان بارزانی رئیس اقلیم کردستان عراق با بیان اینکه این سفر در وقت مناسب و خوبی انجام شد گفت: ان‌شاءالله این سفر در توسعه روابط اقتصادی و فرهنگی با توجه به ارتباطات عمیقی که بین اقلیم کردستان و ایران وجود دارد، اثرات مثبتی بگذارد.

وی همچنین با اشاره به این که گفت‌وگو‌های انجام شده در این نشست و بیان اینکه طبیعتاً این سفر‌ها در توسعه همکاری‌های سیاسی و امنیتی اثرگذار است و همچنین می‌تواند تحکیم روابط را به همراه داشته باشد اضافه کرد: برای امنیت ایران و عراق و باور‌هایی که داریم خون جوانان دو کشور ریخته شده است و روز‌های سختی را گذرانده‌ایم و اکنون فرصت‌هایی برای توسعه اقتصادی و تقویت بخش‌های صنعتی، کشاورزی، فناوری، علمی و دانشگاهی وجود دارد که باید از این ظرفیت‌ها استفاده کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: یکی از مسائل بسیار مهم که باید به آن توجه کنیم در حوزه‌های زیارتی، سیاحتی و راهپیمایی اربعین است و اجازه ندهیم فرصت‌ها برای ارتقای روابط بین ایران و اقلیم کردستان عراق از بین برود.

قالیباف با تأکید بر اینکه همه ما باور داریم که رژیم صهیونیستی امروز دشمن شماره یک جهان اسلام است و می‌بینیم در غزه چه اتفاقاتی رخ می‌دهد، عنوان کرد: در عملیات وعده صادق که جواب تجاوز رژیم صهیونیستی را دادیم به دنیا به ویژه آمریکا و رژیم صهیونیستی نشان دادیم که هیچ تعللی در تصمیم‌گیری نداریم و مصمم و محکم ایستاده‌ایم.

نیچروان بارزانی رئیس اقلیم کردستان عراق نیز در ادامه این دیدار گفت: در چارچوب این سفر دیدار‌های خوبی در تهران داشتیم و همان‌گونه که گفتید این سفر در مقطع زمانی مناسبی انجام شد، روابط ایران با اقلیم کردستان و کشور عراق یک رابطه تاریخی است، فراز و نشیب‌هایی حتماً در این روابط وجود داشته، اما با مدیریت و اهتمام به موضوع می‌توانیم تمام مشکلات را برطرف کنیم.

بارزانی عنوان کرد: در زمینه اقتصادی نیز تلاش این است که سطح روابط اقتصادی را ارتقاء دهیم به نحوی که در دوران کرونا هیچ زمانی مرز‌های اقلیم بسته نشد در حالی که سایر مرز‌های عراق بسته بود.

وی با اشاره به‌دیدار‌های روز گذشته خود با مقامات ارشد کشورمان به خصوص رهبر معظم انقلاب اسلامی، گفت: معتقدم سرفصل تازه‌ای از روابط بین اقلیم کردستان و جمهوری اسلامی ایران ایجاد می‌شود و در این راستا لازم است از همه پشتیبانی‌های ایران در روز‌های سخت از اقلیم کردستان تشکر کنم.

بارزانی اظهار کرد: در تمام شرایط بحرانی که بعد از سال ۱۳۹۱ داشتیم و همچنین در پیروزی‌های خود، شما را در کنار خود دیده‌ایم و بطور مسلم اجازه اینکه اقلیم کردستان به مرکزی برای تهدید جمهوری اسلامی ایران تبدیل شود را نمی‌دهیم و خواهان این موضوع نیستیم و با آن برخورد می‌کنیم.

رئیس اقلیم کردستان عراق همچنین با تأکید بر اینکه در مورد رژیم صهیونیستی با شما هم نظر هستیم، اضافه کرد: هیچ عقل سلیمی این را قبول می‌کند که با رژیم صهیونیستی ارتباط داشته باشد و جمهوری اسلامی ایران را از دست بدهد؟

بارزانی افزود: ما اهمیت روابط را می‌دانیم و خط قرمز‌های جمهوری اسلامی ایران را می‌شناسیم و در زمانی که داعش آمد ما اولین کسی را که در کنار خود دیدیدم، جمهوری اسلامی ایران و سردار سلیمانی بود. این‌ها را نه تنها در مجالس خاص، بلکه به‌صورت علنی و رسانه‌ها اعلام کرده‌ایم و آقای بارزانی در این مورد کتاب نوشتند و قدر این پشتیبانی‌ها را می‌دانیم.

وی با بیان اینکه خوشحالیم که توفیق میزبانی زوار امام حسین (ع) را داشته‌ایم و باید اقدامات را نهادینه‌تر کنیم، گفت: مردم ما، زائران را مهمان خود می‌دانند و برای راهپیمایی اربعین اقداماتی داشتیم از جمله اینکه موکب‌هایی را برای پذیرایی از زائران راه‌اندازی کردیم.

رئیس اقلیم کردستان در پایان با تأکید بر اینکه این سفر را نقطه عطف جدید در روابط فی‌مابین می‌دانم از رئیس مجلس شورای اسلامی برای سفر به عراق و اقلیم کردستان دعوت کرد.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *