صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کانون جدید جنایت رژیم صهیونیستی در شمال غزه؛ در الشفا چه می‌گذرد؟

۰۲ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۴:۰۱
کد خبر: ۴۷۶۵۳۸۳
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
مجتمع بیمارستانی الشفا در شمال غزه یکی از بزرگ‌ترین شواهد و مستندات جنایت‌های رژیم صهیونیستی نه در جنگ اخیر بلکه طی دهه‌های گذشته است.

خبرگزاری میزان – اگرچه بیمارستان‌های غزه از زمان آغاز دور جدید جنگ رژیم صهیونیستی علیه این منطقه به اهداف اصلی ارتش صهیونیستی تبدیل شده بودند، روایت بیمارستان الشفا روایتی جامع از جنایت‌های بی‌سابقه و تاریخی است.

الشفا در روز‌های اخیر شاهد دور تازه‌ای از جنایت‌های ارتش رژیم صهیونیستی است؛ خانواده‌های داخل مجتمع الشفا از صلیب سرخ و نهاد‌های بین‌المللی درخواست می‌کنند تا برای نجات آن‌ها به بیمارستان بروند.

در الشفا چه می‌گذرد؟

ارتش رژیم صهیونیستی که پیشتر با ادعای کشف تونل در زیر بیمارستان الشفا دست به جنایتی گسترده علیه این مجتمع درمانی زده بود، بار دیگر و از چهار روز پیش تاکنون این بیمارستان را تحت محاصره درآورده است.

بهانه این بار حمله به الشفا نیز وجود رزمندگان مقاومت فلسطین در این بیمارستان است؛ رژیم صهیونیستی در حالی این ادعا را مطرح می‌کند که درپی تهاجم مرگ‌بار دفعه پیش، نتوانست ادعا‌های خود را ثابت کند یا مدرکی برای آن‌ها بیابد.

ارتش رژیم صهیونیستی در چهارمین روز محاصره و حمله به الشفا، ساختمان‌های این مجتمع پزشکی را بمباران کرد؛ این اقدام تنها ساعتی پس از آن روی داد که به حاضران در بیمارستان هشدار تخلیه داده شد؛ این در حالی است که علاوه بر بیماران بدحال و سالمند، هزاران آواره فلسطینی نیز در این بیمارستان حضور دارند و امکان تخلیه سریع آن‌ها وجود ندارد.

از سوی دیگر، مناطق و ساختمان‌های اطراف الشفا نیز در حالی زیر آتش رژیم صهیونیستی قرار گرفته‌اند که ساکنان آن‌ها هنوز موفق به تخلیه نشده‌اند؛ با وجود این، ارتش رژیم صهیونیستی تعداد زیادی از خانه‌های فلسطینی‌ها را در اطراف بیمارستان الشفا آتش زد.

 

منابع محلی اعلام کردند ارتش صهیونیستی تعدادی خانه دیگر را هم بمب‌گذاری کرده و قرار است آن‎ها را منفجر کند.

ارتش رژیم صهیونیستی اذعان کرده از آغاز دور جدید حمله به بیمارستان الشفا در شهر غزه، دست‌کم ۱۵۰ فلسطینی را در داخل این بیمارستان به شهادت رسانده است؛ ضمن اینکه بیش از ۳۵۰ فلسطینی را نیز بازداشت کرده است.

الشفا کجاست؟

بیمارستان الشفا، بزرگ‌ترین مجتمع پزشکی و بیمارستان مرکزی در نوار غزه است؛ این بیمارستان که در اصل پادگان ارتش انگلیس در زمان قیمومیت این کشور بر فلسطین بود، در سال ۱۹۴۶ به یک مرکز بهداشتی برای بیماری‌های قرنطینه با نام الشفا تبدیل شد.

این بیمارستان در سال ۱۹۴۸ در میانه جنگ اعراب و رژیم صهیونیستی در کنار بیمارستان الاهلی یکی از ۲ بیمارستان اصلی غزه بود؛ الشفا در زمان مدیریت مصر بر غزه در پی جنگ ۱۹۴۸ گسترش یافت؛ بخش قرنطینه آن به جای دیگری منتقل شده و بخش‌های مختلف مانند داخلی، جراحی، اطفال، چشم و ... به آن اضافه شدند؛ در سال ۲۰۱۳ بخش جدید جراحی بیمارستان الشفا افتتاح شد.

الشفا در جریان جنگ ۱۹۶۷ اعراب و رژیم صهیونیستی شاهد حمله نظامیان صهیونیست و اسارت بیماران و کارکنان بیمارستان بود؛ بیمارستان یاد ده ، در قرن ۲۱ به شکل فزاینده‌ای به عنصری مهم برای افشای جنایت‌های رژیم صهیونیستی علیه غزه تبدیل شد؛ به‌عنوان مثال، در جریان جنگ ۲۰۰۸/۲۰۰۹ رژیم صهیونیستی بیمارستان الشفا به محل پوشش رسانه‌ای خبرنگاران از جنایت‌های رژیم صهیونیستی تبدیل شده بود.

رژیم صهیونیستی از دهه ۱۹۹۰ مرتبا تلاش کرده با طرح ادعا‌های واهی این بیمارستان را از مرکزیت روایت‌گری جنایت‌های این رژیم خارج کند؛ مقام‌های صهیونیست در حالی ادعا می‌کنند که مقاومت فلسطین از بیمارستان استفاده نظامی می‌کند که تاکنون نه‌تنها مدرک و مستندی دال بر این ادعا ارائه نکرده، بلکه کارکنان خارجی بیمارستان نیز تاکید دارند که در طول سال‌های خدمت خود در این بیمارستان هیچ مدرکی که نشان دهنده استفاده نظامی از الشفا باشد، ندیده‌اند.

رژیم صهیونیستی در جنگ ۲۰۲۳ خود علیه غزه که تاکنون بیش از ۳۱ هزار شهید برجای گذاشت، با تکرار ادعای استفاده نظامی مقاومت فلسطین از الشفا، این بیمارستان را به اذعان سازمان جهانی بهداشت به یک منطقه مرگ تبدیل کرد.

بیمارستان الشفا را می‌توان نمونه کوچک شده غزه زیر بار جنایت‌های رژیم صهیونیستی دانست؛ این بیمارستان از زمان آغاز جنگ شاهد انواع جنایت‌های رژیم صهیونیستی بوده است.

جنگنده‌های رژیم صهیونیستی کاروان آمبولانس حامل بیمار این بیمارستان را هدف قرار دادند؛ به سمت بیماران و آوارگانی که در حال حرکت در مسیر امن تعیین‌شده از سوی صهیونیست‌ها برای خروج از بیمارستان بودند، تیراندازی شد؛ برق این بیمارستان قطع شد؛ نظامیان صهیونیست به بیمارستان یورش بردند؛ ممکن نبودن خروج پیکر شهدا به حفر گور دسته‌جمعی برای ۱۷۹ شهید در این بیمارستان منجر شد؛ بیماران به دلیل نبود تجهیزات و اکسیژن جان خود را از دست دادند؛ نوزادان نارس به دلیل قطع برق از انکوباتور‌ها خارج شده و جان باختند؛ جنگنده‌های رژیم صهیونیستی این بیمارستان را بار‌ها بمباران کردند؛ پنل‌های خورشیدی بالای بیمارستان از سوی صهیونیست‌ها نابود شدند؛ از ورود مواد غذایی به داخل بیمارستان جلوگیری شد.

در ساعات اولیه چهل‌وسومین روز حمله رژیم صهیونیستی به غزه، پزشکان و بیماران از روی آوار ریخته شده در بیمارستان و خیابان‌های اطراف آن عبور کرده و از این ساختمان خارج شدند؛ این در حالی رخ داد که امکان خارج کردن بیماران بدحال از بیمارستان وجود نداشت.

 

بیماران و پزشکان زمانی در ۱۸ اکتبر (۲۷ آبان) الشفا را ترک کردند که سه روز از حمله رژیم صهیونیستی به این بیمارستان گذشته بود و ارتش رژیم صهیونیستی به آن‌ها سه ساعت برای تخلیه فرصت داده بود؛ دیگر آب، برق، سوخت و مواد غذایی در بیمارستان وجود نداشت و محاصره رژیم صهیونیستی این بیمارستان را به خرابه‌ای مرگ‌بار مبدل کرده بود.

تیم سازمان بهداشت جهانی شامل کارشناسان بهداشت، افسران تدارکات و کارکنان امنیتی که فقط یک ساعت در بیمارستان الشفا پس از تخلیه حضور داشتند، اعلام کردند که این بیمارستان منطقه مرگ و وضعیت آن ناامیدکننده است؛ آن‌ها گفتند که یک گور دسته‌جمعی نیز در بیمارستان الشفا دیدند؛ روی دیوار‌ها نیز آثار تیراندازی وجود داشت.

تیم بازرسی سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که به دلیل وضعیت امنیتی مدیریت پسماند در بیمارستان ناممکن بوده و راهرو‌ها و محوطه بیمارستان مملو از زباله‌های پزشکی بود که خطر عفونت را افزایش می‌داد؛ آن‌ها اعلام کردند که دیگر الشفا فعال نیست و کار این بیمارستان تمام شده است.

با وجود این، الشفا مدت بعد به دلیل از فعالیت خارج شدن بیمارستان‌های شمال غزه، به‌صورت جزیی مجددا فعال شده و به محل اسکان آوارگان فلسطینی تبدیل شد.

الشفا برای ساکنان شمال غزه در جنگ ۲۰۲۳ رژیم صهیونیستی پناهگاهی برای در امان بودن از حملات رژیم صهیونیستی دانسته می‌شد؛ به همین دلیل هزاران آواره به بیمارستان و مناطق اطراف آن پناه آوردند، اما گذشت زمان نشان داد که رژیم صهیونیستی حتی توجهی به قوانین بین‌المللی درباره حفاظت از بیمارستان‌ها ندارد.

واکنش‌ها به جنایت در الشفا

بیمارستان الشفا در حالی از چهار روز پیش مجددا مورد حمله رژیم صهیونیستی قرار گرفت که حدود ۳۰ هزار نفر شامل بیماران، کارکنان و آوارگان در آن حضور دارند.

وزارت بهداشت غزه، حمله اخیر رژیم صهیونیستی به الشفا را محکوم کرد؛ سازمان‌های بشردوستانه نیز درباره وضعیت این مجتمع درمانی ابراز نگرانی کردند.

تدروس ادهانوم گبریسوس، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت هشدار داد که شرایط موجود، وضعیت کارکنان، بیماران و آوارگان حاضر در بیمارستان را به خطر می‌اندازد.

پزشکان بدون مرز نیز اعلام کردند که شدیدا نگران امنیت بیماران و کارکنان حاضر در الشفا هستند.

تحلیلگران سیاسی می‌گویند که حمله اخیر رژیم صهیونیستی به الشفا نشان می‌دهد که آن‌ها قصد دارد هر موجود زنده در غزه را نابود کنند.

انتهای پیام/


برچسب ها: غزه

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *