صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

جانمایی نقش ماما‌ها در برنامه‌های «تقویت نظام شبکه» و «سلامت خانواده»

۰۵ آذر ۱۴۰۲ - ۱۶:۰۳:۱۰
کد خبر: ۴۷۴۶۴۱۹
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
رئیس مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از جانمایی نقش برجسته ماما‌ها در برنامه‌های تقویت نظام شبکه و «سلامت خانواده» خبر داد.

خبرگزاری میزان- به گزارش وبدا، حسن واعظی در تشریح نقش برجسته ماما‌ها در نظام سلامت به وبدا گفت: در نسخه جدید و اجرایی برنامه نظام ارجاع و تقویت نظام شبکه که جزو اهداف برنامه‌های بالادستی کشور و مورد تاکید مقام معظم رهبری است، نقش ماما در برنامه سلامت خانواده و خدمات تخصصی در شیوه نامه ها، جانمایی خواهد شد.

وی با اشاره به این که رشته مامایی از دیرباز در کشور فعالیت داشته و اورژانس مامایی و اورژانس زایمانی در اقصی نقاط کشور ارائه خدمت می‌کنند، افزود: خدمات گسترده ماما‌ها در حوزه سلامت از سطح یک و بهداشت در مراکز جامع سلامت گرفته تا مراکز تسهیلات زایمانی، سطوح مختلف بیمارستانی تا مراکز آموزشی و پرمراجعه برای بانوان و بلوک‌های زایمانی قابل توجه است.

رئیس مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت، نقش ماما در نظام سلامت و کارشناسان مامایی که در حوزۀ زنجیره خدمت رسانی می‌کنند را برجسته اعلام کرد و ادامه داد: حوزه گسترده فعالیت ماما‌ها قبل از بارداری، حین بارداری و پس از بارداری در کنار گروه پزشکی قابل توجه بوده و به صورت مشارکت در یک فعالیت گروهی، در قالب یک هدف واحد برای سلامت مادران، بانوان باردار و نوزادان انجام می‌شود.

واعظی با بیان این که خدمات مامایی در دوران بارداری به عنوان مراقبت، خدمات تشخیصی و درمانی در کنار تیم متخصصان زنان و گروه‌های تخصصی دیگر صورت می‌گیرد، خاطرنشان کرد: خوشبختانه در دولت سیزدهم نقش ماما بیش از گذشته پررنگ در نظر گرفته شده و همراه با سایر گروه‌ها اعم از پرستاران، همکاران اتاق عمل، آزمایشگاه و پزشکان مورد توجه است.

رئیس مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت گفت: نقش گروه مامایی در مراقبت‌های زایمانی، مراقبت‌های بارداری و ارائه خدمت در اتاق‌های زایمان را دوشادوش متخصصان زنان در کشور ارزیابی کرد و گفت: در دولت سیزدهم برای گروه مامایی سهمیه‌های استخدامی درنظام سلامت در نظرگرفته شده است و تعرفه خدمات مامایی سال گذشته در حوزه‌های مختلف مصوب شد تا موجب افزایش انگیزه همکاران برای ارائه خدمت شود.

وی تبیین نقش ماما در قانون جوانی جمعیت و سلامت خانواده برای بهره مندی از نوزادان و جمعیت سالم را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: با توجه به بحث سالمندی جمعیت و شیب جمعیتی و ضرورت افزایش جمعیت سالم کشور، در گروه ذینفعان نقش ماما بیش از گذشته پررنگ دیده شده است.

واعظی آموزش همگانی به شهروندان، زوج‌ها و جوانانی که بحث فرزندآوری را به عنوان تکلیف و تربیت نسل آینده سالم مد نظر دارند را حائز اهمیت دانست و ابراز داشت: آموزش، افزایش توانمندی و ارتقای سطح دانشی و مهارتی ماما‌ها در کنار سایر گروه پزشکی جزو اهداف اصلی و محوری معاونت درمان وزارت بهداشت است.

وی با تاکید بر ضرورت ارتقای برنامه‌های درسی آموزشی رشته مامایی و برگزاری دوره‌های کوتاه مدت توانمندسازی ماما‌ها مانند سایر رده‌های نظام سلامت را مورد اشاره قرار داد و گفت: بازآموزی حین خدمت، توانمندسازی بالینی و حمایتی گروه زحمتکش مامایی در دستور کار وزارت بهداشت قرار دارد.

رئیس مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت یادآور شد: خوشبختانه در دو سال اخیر در قالب برنامه‌های محوری برای دسترسی عادلانه به خدمات و همچنین تعالی خدمات بالینی در پروسه مراقبت پیش از بارداری و پس از بارداری برای تمام ذینفعان در گروه‌های تخصصی اعم از متخصصان زنان، بیهوشی و گروه مامایی در قالب کمیته‌های تخصصی، بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های به روز، اقدام شده است.

واعظی یکی از اقدامات مهم معاونت درمان در اداره تخصصی مامایی با همکاری قوه مقننه و کمیته‌های مشترک بین دستگاه اجرایی و مجلس از جمله کمیسیون بهداشت مجلس و فراکسیون بانوان را اصلاح و ارتقای فرآیند‌ها و تجهیز مراکز ریفرال و مراکز ارجاعی بانوان در سطح کشور و بیمارستان‌های با گرایش تک تخصصی بانوان دانست و گفت: این برنامه در مرکز مدیریت بیمارستانی در دست اجراست و شیوه نامه‌های مختلف اجرایی و محور‌های ارتقای این موضوع در این دستورالعمل دیده شده است.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *