صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تکلیف معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت خارجه برای تهیه آیین‌نامه برگشت نخبگان خارج از کشور

۰۱ آبان ۱۴۰۲ - ۱۶:۲۷:۵۴
کد خبر: ۴۷۴۰۷۵۸
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
نمایندگان مردم در مجلس، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری را مکلف به تهیه آیین‌نامه اجرائی ارتباط نخبگان ایرانی خارج از کشور با همکاری وزارت امورخارجه کردند.

خبرگزاری میزان - نمایندگان در نشست علنی نوبت دوم امروز (دوشنبه ۱ آبان) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه، با بند (الف) ماده ۹۸ لایحه مذکور با ۱۳۳ رأی موافق، ۷ رأی مخالف و ۸ رأی ممتنع از مجموع ۱۹۱ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

علی اصغر عنابستانی به عنوان نماینده مخالف بند (الف) ماده ۹۸ گفت: در کشور‌هایی اروپایی همچون آلمان حدود ۹۰ درصد هزینه دانشگاه‌ها از محل درآمد آن‌ها تأمین شده و ۱۰ درصد از محل عمومی و شهریه تأمین می‌شود، اما در ایران این رویه برعکس است.

نماینده مردم سبزوار، جغتای، جوین، خوشاب و داورزن در مجلس ادامه داد: اگر می‌خواهیم دانشگاه به فکر حل مشکلات جامعه باشد باید بودجه عمومی را به آن‌ها وصل کنیم که در برنامه نیامده است.

وی تصریح کرد: در مسئله جذب نخبگان قرار است آیین‌نامه‌ای تهیه شود که امکان تعامل با ۲۰ درصد نخبگان را تا پایان اجرای این برنامه فراهم کند در حالی که تاکنون تدابیری برای شکوفایی استعداد و خلاقیت، افزایش سطح رفاه و استفاده از ظرفیت پژوهش‌های آن‌ها اتخاذ نشده است بنابراین ابتدا باید این مشکلات حل شود در غیر این صورت این مدل برنامه‌نویسی، انشانویسی است که نتیجه‌ای در بر ندارد.

رضا حاجی پور در ادامه به عنوان نماینده موافق با این بند گفت: دولت میلیارد‌ها تومان در راستای نخبه پروری سرمایه گذاری می‌کند ضمن اینکه ما در مقایسه با دیگر کشور‌ها از رتبه برتر دنیا برخوردار هستیم کما اینکه در مراکز علمی کشور‌های اروپایی و آمریکا از ظرفیت دانشمندان جوان ایرانی استفاده می‌کنند، اما در کشورمان به رغم سرمایه‌گذاری نتوانستیم نخبگانمان را حفظ کنیم.

نماینده مردم آمل در مجلس تصریح کرد: هم اکنون لازم است نخبگان خود را حفظ کرده و نخبگانی که در خارج هستند را به کشور بازگردانیم چرا که اگردر شرایط کنونی در حوزه بیونانو یا پزشکی به درجات بالایی رسیده‌ایم به دلیل توجه به نخبگان بوده است.

و، اما محسن زنگنه سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه یادآور شد: دانشجویانی که برای ادامه تحصیل از کشور خارج می‌شوند در دانشگاه‌های برتر دنیا کرسی‌های ارزشمندی را در اختیار دارند و آن‌ها فرزندان و ظرفیت‌ها و پرچم جمهوری اسلامی ایران در رشد علمی در نظام آموزشی کشور هستند.

نماینده مردم تربت حیدریه و مه ولات و زاوه در مجلس تصریح کرد: ما باید به گونه‌ای عمل کنیم که از ظرفیت نخبگان نهایت استفاده را بکنیم و هر کسی که از کشور خارج می‌شود قطعا اگر با نگاه تأمین منافع کشور نباشد اشتباه است.

وی تأکید کرد: ما باید با تغییر نگاه و رویکرد دستگاه‌های اجرایی و دولت از ظرفیت نخبگان کشور استفاده کنیم ضمن اینکه تجربه نشان داده است هرگاه از نخبگانی که خارج از کشور بوده‌اند دعوت کرده و کار را به آن‌ها سپردیم با آغوش باز پذیرفتند.

براساس بند (الف) ماده ۹۸ لایحه مذکور؛ به منظور فعال کردن قابلیت‌های سرزمینی و موقعیت راهبردی جمهوری اسلامی ایران و تعامل مؤثر با محیط بین‌المللی و منطقه‌ای اقدامات زیر انجام می‌گیرد:

الف- درراستای ارتباط، جذب و بازگشت نخبگان و متخصصان و نقش‌آفرینی آنان در چرخه خدمت به کشور، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با همکاری وزارت امورخارجه موظفند ظرف شش ماه پس از لازم‌الاجرا شدن این قانون آیین‌نامه اجرائی ارتباط نخبگان ایرانی خارج از کشور را تهیه و به تصویب هیأت وزیران برسانند به نحوی که تا پایان برنامه امکان تعامل موثر با حداقل بیست درصد (%۲۰) از جامعه هدف فراهم شود.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *