صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بحران پناهجویان آفریقایی در اراضی اشغالی؛ نتانیاهو به دنبال اخراج جمعی

۱۸ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۸:۱۶
کد خبر: ۴۷۳۳۳۸۳
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
تصمیم رژیم صهیونیستی برای اخراج پناهجویان اریتره‌ای رویکرد خشونت‌آمیز این رژیم را در قبال پناهجویان در اراضی اشغالی نشان می‎دهد.

خبرگزاری میزان - حمله اخیر پلیس رژیم صهیونیستی به مهاجران اریتره‌ای در «تل‌آویو» نشان دهنده گامی تازه در جهت یک کابینه پلیسی و نظامی‌شده در اراضی اشغالی است.

تلاش برای ایجاد فضای بیگانه‌هراسی 

این اقدام بخشی از تلاش گسترده‌تر کابینه راست افراطی رژیم صهیونیستی به نخست وزیری بنیامین نتانیاهو برای ایجاد فضای بیگانه‌هراسی و ارعاب است. 

پناهندگان، به خصوص اریتره‌ای‌ها، مدت‌هاست که با تبعیض از سوی مقامات رژیم صهیونیستی روبرو بوده‌اند؛ آن‌ها اکنون در معرض خشونت پلیس و یک کمپین نژادپرستانه هماهنگ مبتنی بر تبلیغات و دروغ‌های تحت حمایت کابینه هستند که وجود خود را بر اساس جنایات وحشتناک نازی‌ها توجیه می‌کند.

درگیری‌های شدید اخیر بین حدود هزار هوادار و مخالف دولت اریتره در نزدیکی سفارت این کشور در «تل‌آویو» و همچنین در جنوب این شهر، محل سکونت برخی از فقیرترین شهروندان، مهاجران و پناهندگان، رخ داد.

سفارت اریتره مراسمی را به مناسبت سی‌امین سالگرد تأسیس دولت پس از دهه‌ها جنگ، ترتیب داده بود.

به گفته کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل (UNHCR) بیش از ۵۰۰ هزار اریتره‌ای (۱۲ درصد از جمعیت)، این کشور را ترک و در مناطق دیگر درخواست پناهندگی کرده‌اند. 

حتی زمانی که در تبعید زندگی می‌کنند، اریتره‌ای‌ها گزارش داده‌اند که از سوی مقامات این کشور هدف آزار و اذیت و تهدید قرار گرفته‌اند.

وضعیت بحرانی هزاران پناهجوی اریتره‌ای در اراضی اشغالی

حدود ۱۸ هزار اریتره‌ای وجود دارند که عمدتا قبل از سال ۲۰۱۳ وارد اراضی اشغالی شده‌اند؛ در اراضی اشغالی، این پناهجویان بدون حقوق یا دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی زندگی و در مشاغل دشوار و با دستمزد کم کار می‌کنند. 

از بین هزاران پناهجوی اریتره‌ای تنها هزار درخواست برای پناهندگی بررسی شده و از این تعداد نیز تنها ده‌ها درخواست پذیرفته شده است.

پس از انتشار تهدید‌های صریح علیه مخالفان رژیم اریتره در شبکه‌های اجتماعی، نمایندگان جامعه اریتره در اراضی اشغالی خواستار لغو این مراسم در سفارت شده بودند. آن‌ها با اشاره به حوادث تورنتو که در آن ۹ نفر مجروح شده بودند به پلیس هشدار دادند که احتمالا خشونت روی خواهد داد.

پلیس رژیم صهیونیسی در پی بالا گرفتن اعتراضات و درگیری در مقابل سفارت اریتره در اراضی اشغالی، با خشونت بی‌سابقه‌ای پاسخ داد؛ نیرو‌های پلیس با پوشیدن تجهیزات کامل ضد شورش، از گاز اشک‌آور، نارنجک‌های شوکر و گاز و باتوم استفاده کردند و گلوله‌های جنگی و پلاستیکی به سوی جمعیت شلیک کردند.

دستکم ۱۷۰ نفر زخمی شدند؛ از میان معترضان، ۱۹ نفر به شدت مجروح شدند که ۱۵ نفر از آن‌ها بر اثر شلیک گلوله بود و ۵۰ پناهجوی اریتره‌ای دستگیر شدند. 

تحقیقات برای تعیین اینکه آیا استفاده پلیس رژیم صهیونیستی از سلاح گرم در جریان این ناآرامی قانونی بوده یا خیر، آغاز شده است.

نتانیاهو به دنبال اخراج جمعی پناهجویان آفریقایی

نتانیاهو، می‌گوید که او نه تنها می‌خواهد اریتره‌ای‌های درگیر در ناآرامی‌های اخیر فورا اخراج شوند، بلکه می‌خواهد تمام ۲۷ هزار پناهجوی آفریقایی در اراضی اشغالی، عمدتا از اریتره و سودان، اخراج شوند.

به گفته او، ما خواهان اقدامات سختگیرانه علیه اغتشاشگران هستیم، از جمله اخراج فوری افرادی که در آن شرکت کردند. 

نخست وزیر رژیم صهیونیستی این موضوع را به کمپین خود برای محدود کردن اختیارات سیستم قضایی گره زد و گفت که دیوان عالی رژیم صهیونیست قبلا برخی از اقداماتی را که برای اجبار پناهجویان به خروج از اراضی اشغالی انجام شده بود، لغو کرده است.

رژیم صهیونیستی و کنوانسیون پناهندگان سازما ملل

رژیم صهیونیستی با وجود تصویب کنوانسیون بین‌المللی پناهندگان در سال ۱۹۵۱، از اعطای وضعیت پناهندگی به پناهجویان از جمله پناهجویان آفریقایی، امتناع می‌ورزد، زیرا این امر منجر به درخواست‌های مجدد برای حق بازگشت فلسطینیان و فرزندان آن‌ها می‌شود که در جنگ‌های ۱۹۴۸-۱۹۴۹ و ۱۹۶۷ مجبور به ترک خانه‌های خود شدند.

این رژیم پناهجویان آفریقایی را به عنوان «نفوذی» تلقی می‌کند و مدعی است که هیچ تعهد قانونی برای نگهداری از آن‌ها ندارد و قوانین بین‌المللی را نادیده می‌گیرد. 

خودداری از اجرای حکم دادگاه عالی رژیم صهیونیستی

پس از احکام مختلف دادگاه عالی اراضی اشغالی مبنی بر اینکه پناهندگان را نمی‌توان به اجبار خارج کرد، رژیم صهیونیستی راه‌های مختلفی را برای وادار کردن آن‌ها به خروج امتحان کرده است؛ این‌ها شامل فرستادن برخی از آن‌ها به زندانی دورافتاده در «نقب» است که بعدها غیرقانونی اعلام شد.

مجموع این اقدامات منجر به خروج اجباری بیش از ۳۰ هزار پناهجوی آفریقایی از اراضی اشغالی شده است؛ از سال ۲۰۱۳، زمانی که نتانیاهو، حصاری در امتداد مرز جنوبی اراضی اشغالی با مصر ایجاد کرد، تعداد کمی از پناهجویان آفریقایی وارد اراضی اشغالی شده‌اند.

بسیاری از پناهجویان آفریقایی در اراضی اشغالی تا به امروز تبعیض نژادپرستانه و فقر را تجربه می‌کنند، در حالی که حدود ۱۰ هزار نفر هنوز در انتظار ورود به اراضی اشغالی هستند.

هشدار آژانس پناهندگان سازمان ملل

آژانس پناهندگان سازمان ملل به رژیم صهیونیستی هشدار داده که اخراج دسته جمعی پناهجویان اریتره غیرقانونی است؛ این نهاد سازمان ملل پس از درگیری‌های اخیر «نگرانی عمیق» خود را اعلام کرده و می‌گوید که اقدام برای اخراج آن‌ها می‌تواند «نقض قوانین بین‌المللی» باشد و پیامد‌های انسانی وخیمی را به همراه داشته باشد.

«ویلیام اسپیندلر»، سخنگوی آژانس پناهندگان سازمان ملل گفت: کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل خواستار آرامش و خویشتنداری است و از همه طرف‌ها می‌خواهد که از انجام هرگونه اقدامی که می‌تواند اوضاع را وخیم‌تر کند، خودداری کنند.

این مقام آژانس پناهندگان ضمن تاکید بر اینکه «پاسخگویی» برای این رویداد‌ها «مهم» است، به رژیم صهیونیستی درباره اتخاذ تدابیر گسترده علیه پناهجویان اریتره هشدار داد.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *