صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

در نخستین گردهمایی سینماگران انقلاب و دفاع مقدس مطرح شد: محمدمهدی اسماعیلی: همه دیدگاه‌ها و سلایق را به رسمیت می‌شناسیم و جزو خانواده انقلاب می‌دانیم/ محمد خزاعی: سکوت برخی سینماگران ناشی از ترس بود

۰۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۲۰:۱۶
کد خبر: ۴۷۱۵۴۷۱
نخستین گردهمایی سینماگران انقلاب و دفاع مقدس با حضور گسترده هنرمندان این حوزه، مدیران سینمایی و چهره‌های فرهنگی و هنری شامگاه دوشنبه ۸ خرداد ۱۴۰۲ در سالن زنده یاد عباس کیارستمی بنیاد سینمایی فارابی برگزار شد.

خبرگزاری میزان- طبق اعلام اداره کل روابط عمومی سازمان سینمایی، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درنخستین گردهمایی سینماگران انقلاب و دفاع مقدس ضمن تبریک ایام دهه کرامت و میلاد امام رضا (ع) گفت: خوشحالم دوستان من در سازمان سینمایی همت کردند و این گردهمایی را برگزار کردند. ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همه عزیزان را جز خانواده انقلاب می‌دانیم. چرا که معتقدیم همه این عزیزان در سال‌ها و مقاطع مختلف پیام ایستادگی مردم ایران را با تلاش خود و هنر سینما به تصویر کشانده و در حافظه تاریخ ماندگار کرده‌اند. 
وی افزود: هیچ هنری نظیر سینما برای ثبت لحظه‌های تاریخی و افتخارآفرین برای مردم ایران موثر نیست. از همه عزیزانی که در این مراسم حضور یافتند تشکر می‌کنم. این مراسم در واقع جلسه وفاق و هم اندیشی اهالی هنر و سینماست و به آن بیش از گذشته نیاز داریم. بی‌شک همه سینماگران ایرانی دلشان برای عظمت و عزت ایران می‌تپد و به افتخارات ایران هم می‌بالند. ایران و تاریخ پرافتخارش برای همه اهالی فرهنگ و هنر غرورآفرین است و باید همه برای ثبت آن کنار هم باشیم. ما انواع دیدگاه و سلایق را به رسمیت می‌شناسیم و از آن استقبال می‌کنیم. 
وزیر ارشاد ادامه داد: اساسا پایایی هنر به این تنوع دیدگاه‌هاست و باید هم افزایی و حرکت رو به جلو ایجاد کند. توقف سم مهلک سینمای ایران است. ما در دولت مردمی همه تلاش خود را برای اعتلای سینما به کار می‌بندیم. تسهیل‌گری و حمایت وظیفه ماست و نقش آفرینی هرچه گسترده‌تر سهم شماست. به این تقسیم نقش قائل هستیم و افتخار می‌کنیم. ما حمایت می‌کنیم و شما نیز قدرت آفرینش هنری خود را در تاریخ و حافظه مردم ایران ماندگار می‌کنید. برای همه لحظات درخشانی که برای مردم خلق کردید، باز هم از شما تشکر می‌کنم. 
تحریم نوعی توهم است
محمد خزاعی رییس سازمان سینمایی در پایان نخستین گردهمایی سینماگران انقلاب و دفاع مقدس، گفت: خدا را شاکرم که که فرصتی فراهم کرد که در جمع دوستان، همکاران و راویان تصویرگری انقلاب و دفاع مقدس باشیم. جمعی که سالیان سال ارزشمندانه راوی هشت سال دفاع مقدس و مقاومت مردم این سرزمین بوده‌اند و جمعی که اگر تلاش‌ها و خدمات آن‌ها نمی‌بود امروز تحریف آشکاری از دوران حماسه و مقاومت رقم می‌خورد. شاید اگر شما نبودید، این روایت‌گری‌ها ثبت و ضبط و ماندگار نمی‌شد. شما دوستان در سینما با ساخت آثار پیرامون این دوران طلایی تاریخ کار مهمی انجام دادید و خوشا به سعادت شما. اگر چه گاهی این مجاهده‌ها در ناملایمات گم می‌شود. اگر شما نبودید نمی‌توانستیم دستاوردهای این هشت سال را به جوانان امروز منتقل کنیم. قطعا، ترویج مبانی معرفتی انقلاب و تلاش برای انتقال میراث ارجمند شهیدان کمتر از جنگیدن در میدان نبرد نیست. 
وی ادامه داد: از شما ممنونم که ایستادگی و مجاهده کردید و جنگیدید تا بتوانید با صداقت تمام داستان‌های واقعی دفاع مقدس را در حد توان روایت کنید. حدود ۳۰۰ سینماگر امشب در این گردهمایی ویژه حضور داشتند. بزرگان سینما در کنار مدیران سازمان سینمایی و سایر نهادها کنار هم بودند تا فارغ از مسائل ۱۴۰۱ امروز کنار هم جمع شده باشیم. 
سینمای ایران تحریم شدنی نیست
معاون سینمایی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطر نشان کرد: چند نکته‌ای را می‌خواهم اینجا مطرح کنم. از کسانی که کمک کردند تا در سال ۱۴۰۲ و تا امروز برخی مشکلات سینما حل شود، تشکر می‌کنم. کسانی که آمدند و جلساتی گذاشتند تا مشکلات برخی از دوستان که ناآگاهانه دچار مشکلاتی شدند، برطرف شود. سال ۱۴۰۱ سال پر فراز و نشیبی در حوزه فرهنگ و سینما بود که در یادها خواهد ماند. گاهی خبرها و حواشی‌ای از گوشه و کنار شنیده می‌شود که سینمای ایران تحریم خواهد شد. اما صادقانه بگویم تحریم نوعی توهم است. اساسا، در ادبیات تحریم عقلانیت و حکمت نیست. هر نوع تحریمی در دنیای امروز بویژه برای جامعه و کشور غنی، توانمندی مانند کشور ما به لحاظ فرهنگی و اجتماعی و اعتقادی توهمی بیش نیست. تحریم ادبیات انسان‌های ضعیف است. همه این‌ها از روی ضعف مطرح می‌شود و سینمای ایران هرگز تحریم نخواهد شد زیرا جهان تک قطبی سینما تمام شده است وعلی‌رغم گروهی اندک برای به حاشیه راندن سینمای ایران، قطب‌های دیگر، سینمای ایران را دوست دارند. شاید بعضی‌ها بیانیه‌هایی صادر کنند اما این‌ها واقعیت ندارد و این تلاش‌های بیهوده آن‌ها به نتیجه نخواهد رسید. این که عده‌ای که قبلا سینماگر ایران بودند و حالا علیه مام وطن و علیه مردم و سینمای ایران فعالیت می‌کنند، درست نیست. آثار سینماگران ما در دنیا می‌درخشد. چه بخواهند و چه نخواهند ما فیلمسازانی داریم که دنیا دنبال آثار آنان است و سینمای ایران تحریم شدنی نیست. باید به اقتدار فرهنگی خود در عرصه بین الملل بیشتر بیاندیشیم. 
وی اضافه کرد: در سایه همدلی و همگرایی به رشد و رونق سینمای ایران کمک کنیم و اجازه ندهیم افرادی با خودخواهی و زیاده خواهی و منویات شخصی و سیاسی خویش، منافع کل خانواده سینما را به مخاطره بیاندازند. 
وی درباره حواشی جشنواره فیلم کن گفت: وظیفه ما صیانت از سینمای ایران و کمک به اشتغال و ایجاد امنیت شغلی است این وظیفه ماست و در خانه سینما نیز پیگیری می‌شود. اگر فیلمی قاچاق شده و یا زیرزمینی نمایش داده شود قطعا امنیت شغلی را از بین می‌برد. وظیفه ماست که مراقبت کنیم این اتفاق نیافتد. بنابراین هرکسی به هر دلیلی با فیلم‌های قاچاقی که بدون مجوز و بدون پروانه ساخت و علیه جمهوری اسلامی ایران ساخته می‌شوند، همکاری کند، هم خانه سینما و هم سازمان سینمایی با آن‌ها قطع رابطه خواهند کرد و همه عوامل فنی و غیرفنی که با فیلم‌های قاچاق همکاری می‌کنند در ادامه فعالیت خود دچار مشکل خواهند شد. 
وی در ادامه اظهار کرد: آخرین مساله قابل طرح در این مراسم این است که در سال جدید رشد بسیار خوبی در آثار دفاع مقدس و انقلاب داشته‌ایم البته وظیفه ما توجه به همه ژانرهاست. با این حال در انجمن سینمای جوانان ۴۰ درصد و در مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی ۳۵ درصد و در سینمای حرفه‌ای نسبت به ۱۵ سال اخیر ۱۰۰ درصد افزایش تولید فیلم‌های حوزه سینمای انقلاب و دفاع مقدس را داشته‌ایم و این توفیق ماحصل فعالیت همه مراکز است. امیدوارم این همراهی و پویایی در سینمای اجتماعی، کمدی و… نیز جریان داشته باشد. 
خزاعی همچنین عنوان کرد: از همه عزیزانی که سال ۱۴۰۱ صادقانه پای سینما ایستادند و با همت بسیاری از سینماگران حاضر در این جمع سال گذشته مشکلات و چالش‌ها را مرتفع کردیم. البته عده‌ای هم سکوت کردند که شاید ناشی از ترس از فضای رسانه‌ای و ترور شخصیت‌ها بود که من البته به آن‌ها حق می‌دهم. خانواده سینمای ایران نجیب هستند و اگر هرازگاهی ۴ اثر دچار مشکل می‌شود، باید حساب آن‌ها جدا کنیم. 
وی در پایان تصریح کرد: آخرین مساله نقدی است که گاهی به من می‌شود که چرا شما باز هم کمک کردید تا مشکلات عده‌ای برطرف شود و به کار خود ادامه دهند؟! باید بگویم همه کسانی که درگیر اغتشاشات بودند حتی امثال جعفر پناهی و محمد رسول اف و برخی خانم‌های سینماگر همه مورد عفو رهبری قرار گرفتند و این عفو باعث شد فعالیت خود را ادامه دهند. شاید اگر به من بود نمی‌توانستم آنقدر وسیع عمل کنم. در این زمینه ما کاره‌ای نبودیم. به آن‌ها می‌گویم چگونه وقتی مورد عفو قرار گرفتید اپوزیسیون می‌شوید؟ کت و شلوار خود را درست تن کنید یا اپوزسیون هستید یا نه. نمی‌شود کت اپوزسیون و شلوار پوزیسیون بپوشید، . تمام کسانی که در سال گذشته دچار مشکل شدند از جمله در جریان بیانیه «تنفنگت را زمین بگذار» تا «می تو» و اغتشاشات و خانم‌های مرتبط با این موضوعات همه مشمول عفو رهبری قرار گرفتند. البته مسئولیت رفتارهای بعدی متوجه خودشان است. امیدوارم با این عفو، سال ۱۴۰۲ سال بهتری باشد. 
خزاعی توضیح داد: سال ۱۴۰۱ سال امتحان و آزمون سخت همه ما بود. سال گذشته سال امتحان همه ما بود که برخی نمره قبولی گرفتند، برخی تک ماده کردند و برخی هم مردود شدند. امیدوارم امسال مسائل اساسی سینمای ایران نظیر معیشت و اشتغال و اقتصاد سینما را بتوانیم با همگرایی و همدلی حل و تامین کنیم.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *