صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بیش از ۲۰۰ هزار ابلاغ الکترونیکی از ابتدای سال جاری تاکنون صادر شده است/ راه اندازی ۷ دفتر خدمات الکترونیکی قضایی در استان

۲۰ دی ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۹:۰۵
کد خبر: ۳۸۵۴۷۴
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
معاون آمار و فناوری اطلاعات دادگستری خراسان جنوبی با بیان این که ۷ دفتر خدمات الکترونیکی قضایی در خراسان جنوبی راه اندازی شده است گفت: از ابتدای امسال بیش از ۳۵۰ هزار ابلاغیه صادر شده که از این تعداد ۲۰۰ هزار ابلاغیه الکترونیکی بوده است.

عباس اسماعیلی، معاون آمار و فناوری اطلاعات دادگستری خراسان جنوبی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه حقوقی وقضایی به تشریح اقدامات انجام شده در این معاونت پرداخت و گفت: قوه قضاییه از مرداد سال گذشته در اجرای ماده ۱۷۵ و ۱۷۶ قانون عالی دادرسی کیفری، اقدام به راه‌اندازی ثبت نام ابلاغ الکترونیکی اوراق قضایی در تمام کشور کرده است.

وی گفت: در خراسان جنوبی نیز هم پای سایر دادگستری‌های کشور در ورودی‌های دادگستری افرادی مستقر شده‌اند و ثبت نام الکترونیکی از افراد انجام می‌شود.

معاون آمار و فناوری اطلاعات دادگستری خراسان جنوبی اظهار کرد: در گذشته که ابلاغ به صورت سنتی انجام می‌شد آدرس‌ها شناسایی نمی‌شد و یا افراد نقل مکان کرده بودند و یا آدرس‌هایی که داده می‌شد وجود خارجی نداشت و امکان شناسایی افراد نبود.

اسماعیلی حفظ حریم خصوصی افراد را یکی از مهمترین مزایای راه اندازی سامانه ابلاغ الکترونیکی بیان کرد و گفت: کاهش زمان رسیدگی، کاهش هزینه‌ها و شناسایی محکومین حرفه‌ای و سابقه‌دار از دیگر مزایای سامانه ابلاغ الکترونیکی است.

وی با بیان این‌که از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۳۵۰ هزار ابلاغیه صادر شده است، افزود: از این تعداد ابلاغیه ۲۰۰ هزار ابلاغیه الکترونیکی بوده است و بعد از صدور هر ابلاغیه یک پیامک به فرد داده می‌شود و کمتر از یک و نیم روز توسط مخاطب مشاهده شده است.

معاون آمار و فناوری اطلاعات دادگستری خراسان‌جنوبی با بیان این‌که ۷۸ درصد ابلاغیه‌ها به صورت واقعی بوده است، گفت: تعداد ابلاغیه‌های سنتی از ۲۷ درصد تجاوز نکرده است و تاکنون بیش از ۱۰ درصد مردم خراسان جنوبی در سامانه ثنا (ثبت نام ابلاغ الکترونیکی) ثبت‌نام کرده‌اند.

اسماعیلی از راه‌اندازی دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی خبر داد و تصریح کرد: در خراسان‌جنوبی ۷ دفتر خدمات الکترونیکی قضایی راه اندازی شده است که دو دفتر در بیرجند و سایر دفاتر در شهر‌های طبس، بشرویه، قائن، نیمبلوک و فردوس افتتاح شده‌اند و با ایجاد این دفاتر دیگر نیازی به مراجعه به دادگستری‌ها وجود ندارد.

وی با بیان این‌که در فاز اول، دادخواست‌های حقوقی در صلاحیت محاکم در این دفاتر انجام می‌شود، افزود: از این هفته دادخواست‌های تجدیدنظر و دادخواست‌های حقوقی در صلاحیت شورا‌های حل اختلاف، انجام امور اداری دادخواست‌ها در دفاتر خدمات قضایی انجام خواهد گرفت و در حقیقت دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی انجام امور اداری دعاوی حقوقی توسط خود مردم است.

معاون آمار و فناوری اطلاعات دادگستری خراسان جنوبی با بیان این‌که در حال حاضر بیش از ۶۵ درصد ابلاغیه‌ها به صورت الکترونیکی انجام می‌شود، گفت: با ایجاد دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی امکان ارسال دادخواست به کلیه نقاط کشور فراهم شده است و نیازی به مراجعه حضوری نیست.

اسماعیلی، "هر شهروند یک شناسه قضایی" را شعار قوه قضاییه بیان کرد و خاطرنشان کرد: تمام افراد می‌توانند در این سامانه ثبت نام کنند و در ورودی دادگستری‌های خراسان جنوبی به صورت رایگان ثبت نام انجام می‌شود.

وی افزود: مدارک مورد نیاز برای ثبت نام در سامانه ثنا کارت ملی، کد پستی و شماره تلفن همراه که شخص در زمان ثبت نام به همراه دارد و همچنین امکان ویرایش اطلاعات در این سامانه وجود دارد.

معاون آمار و فناوری اطلاعات دادگستری خراسان جنوبی با بیان این‌که در آینده لوایح تقدیری از طریق دفاتر الکترونیکی قضایی انجام خواهد شد، گفت: ارائه هر گونه خدمات قضایی به افراد حقیقی و حقوقی منوط به ثبت نام اوراق قضایی است.

 


برچسب ها: عباس اسماعیلی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *