سفته سفید امضاء ندهید/ سفته سفید قابل انتقال به غیر است
دادن سفته سفید امضاء باعث میشود که فرد دریافت کننده سفته، امکان واگذاری و انتقال آن را به غیر داشته باشد. کارشناسان وکیلآنلاین در این مورد توضیح دادهاند.
به گزارش ، پرسش مخاطب وکیلآنلاین درباره دادن سفته سفید این است:
با سلام.من به شخصی سفته بدون نام دادم و بعد از مدتی ایشان اسم خواهر خود را در سفته نوشته و طلب مبلغ سفته را کرده و من هم رسیدی مبنی بر پرداخت مبلغ سفته را به برادر ایشان که طرف من بوده است را دارم. و در رسید اسم سفته ها را اورده ام حال خواهر ایشان میتواند کل مبلغ سفته را از من بگیرد؟ آیا من میتوانم از برادرشان بابت خیانت در امانت شکایت کنم؟
پاسخ کارشناسان وکیلآنلاین:
از یک طرف با توجه به اینکه سفته را بصورت سفید امضاء در اختیار طرف اول قرار دادید ، لذا این بدان معناست که اختیار تکمیل آنرا به دارنده اول واگذار نموده اید و از طرفی دیگر با توجه به مزیت تمام اسناد تجاری (من جمله سفته)که قابل انتقال هستند .دارنده ی این گونه اسناد ( کسی که این سند را دارد و قرار است آن را وصول کند) و ذینفع سند گفته می شود می تواند سند را به دیگری منتقل کند و بعبارتی دیگر سندی که در وجه شخص معین بوده و بعد ها در وجه حامل یا سفید ظهر نویسی شود ، اصطلاحا سند در حکم در وجه حامل گفته می شود یعنی تبدیل به سند در وجه حامل شده و این سند هم با قبض و اقباض صادر می شود . مگرامانی بودن سفته نزد دارنده قابل اثبات باشد که در این صورت انتقال آن جرم و موضوع بعنوان جرم خیانت در امانت قابل طرح شکایت می باشد
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *