«فراتر از شعبده» به حر دوران دفاع مقدس میپردازد
درواقع این نمایش درباره شهادت دادن است و این موضوع را بسط دادهام. داستان درباره شهید عدنان سابوته است که در زمان جنگ، پوتینهای خود را درمیآورد، دور گردنش میانداخت و با پایبرهنه به میدان نبرد میرفت. شهید عدنان سابوته به «حر دوران دفاع مقدس» معروف بوده است. او درباره داستان پوتینهایش گفته بود پوتینهایش را درمیآورد که زمانیکه قرار است این پوتینها و پاها شهادت دهند، به این نکته شهادت دهند که گناهان من پاک شدهاست.
وی در ادامه افزود: نمایش داستان شعبدهبازی است که ادعا
میکند شعبدهاش با همه فرق دارد و شعبدهای رویایی است. در اصل قرار است
این شعبدهباز در پایان به این آیه قرآن و درواقع معجزه برسد. شعبدهباز از
شعبدههایی که انجام داده است؛ همچون غیب کردن اجسام، تغییر رنگ پارچهها و
... میگوید و درنهایت پوتینهای شهید عدنان سابوته را به مخاطبان نشان
میدهد و از آنها میپرسد که چرا این پوتینها که از سال ۱۳۵۹ وجود دارند،
هنوز نو هستند. سپس شعبدهباز داستان این شهید را تعریف میکند و این
داستان را به آیه ۲۴ سوره نور بسط میدهد.
او دراینباره میگوید که پوتینها فراتر از شعبده و معجزه هستند. سپس آیه ۲۴ سوره نور را برای مخاطبان تفسیر میکند و درباره نحوه سخن گفتن اعضای بدن در روز قیامت به آنها میگوید. البته این تفسیر با استفاده از مطالبی صورت میگیرد که برای مخاطبان آشنا باشد. در پایان نمایش، شهبدهباز از مخاطبان درخواست میکند ۳۰ ثانیه دراینباره که فردی هست که به تمام اعمال انسانها گواه و شاهد است تفکر کنند و با آنها عهد میبندد که این نکته را همواره در نظر داشته باشند.
این هنرمند عرصه تئاتر درباره پروسه نگارش نمایشنامه «فراتر از شعبده» گفت: شهید عدنان سابوته، به منطقه خودمان تعلق دارد و من درباره زندگی او مطالعه کرده بودم. تمایل داشتم نمایشی را درباره او آماده کنم. دنبال جرقهای برای آغاز کردن این پروژه بودم تا زمانیکه قرآن را باز کردم و بهدنبال آیهای که به این موضوع بپردازد گشتم و به آیه ۲۴ سوره نور برخوردم و با توجه به داستان زندگی این شهید، آیه را مرتبط یافتم.
وی در ادامه افزود: چون نمایش جنبههای آموزشی دارد، برای اجرا در مدارس بسیار مناسب است. متاسفانه این روزها دنیای مجازی زندگی جوانان ما را تحت تاثیر قرار داده است. باید حواسمان باشد که استفادههای نادرست از فضاهای مجازی نکنیم. در نمایش «فراتر از شعبده»، دیالوگی وجود دارد که در آن شعبدهباز میگوید همین تلفنهای همراه در روز قیامت درباره استفاده ما از خودشان شهادت و گواهی میدهد. سعی کردم تلنگری به مخاطبان، خصوصا کودکان و نوجوانان بزنم.
مصطفی کولیوندی درباره مکان و تعداد اجراهای نمایش «فراتر از شعبده»، گفت: از پیش از ایام محرم، اجراهای این نمایش را آغاز کردهام و در مدارس؛ دبستان، راهنمایی و دبیرستان سطح شهر ایلام اجراهایی را برگزار کردهام. البته در ایام پیش از محرم موسیقی و اجرا متفاوت بود. در ایام محرم، اجرا را نیز به سمت آیینهای محرم بردهام. در محرم از احادیث و داستانهای محرم استفاده میکنم و این احادیث را با دوران دفاعمقدس مرتبط میکنم. از اول آبانماه نیز در قالب ویژهبرنامه «عاشورا تا اربعین حسینی»، «فراتر از شعبده» را اجرا میکنم.
کولیوندی گروه اجرایی نمایش را معرفی کرد: نویسنده، کارگردان و تک بازیگر نمایش خودم هستم. طراح لباس سعیده عبداللهی است. این نمایش موسیقی نیز دارد اما با توجه به فضای نمایش این موسیقی اجرا میشود. موسیقی نمایش را محسن کولیوندی و محمد اسلامی انتخاب و تنظیم کردهاند.