صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تلاش برای ارتقاء اخلاق در حوزه سلامت، هدف اصلی شورای عالی اخلاق پزشکی است

۱۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۹:۱۶:۱۵
کد خبر: ۲۰۴۶۱۳
نائب رئیس شورای عالی اخلاق پزشکی از تدوین اسناد سیاستی مرتبط با اخلاق در دبیرخانه این شورا خبر داد و روند تدوین و اجرایی سازی این اسناد را تشریح کرد.
به گزارش گروه جامعه ؛ دکتر لاریجانی نائب رئیس شورای عالی اخلاق پزشکی و معاون آموزشی وزارت بهداشت در جلسه شورای عالی اخلاق پزشکی که در روز یکشنبه 10 مردادماه 1395 برگزار شد،  ضمن تشکر از حضور اعضای جلسه گفت: بحث اخلاق پزشکی از مباحث زیربنایی نظام سلامت است که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد و در کلیه حوزه های وزارت بهداشت برای آن برنامه ریزی شود. بر همین مبنا شورای عالی اخلاق پزشکی با اعضای جدید در دوره فعلی تشکیل شد و این جلسه سوم شورای عالی اخلاق در این دوره است.

 لاریجانی به فعالیت دبیرخانه شورای عالی اخلاق پزشکی اشاره کرد و افزود: سعی بر این است در فواصل زمانی کوتاه جلسات این دبیرخانه تشکیل شود و همکاران طی جلسات متعددی درخصوص مباحث مختلف بحث و تبادل نظر می کنند و اسناد را برای ورود به شورای عالی اخلاق پزشکی آماده می نمایند.

نائب رئیس شورای عالی اخلاق پزشکی گفت: بحث اخلاق پزشکی تنها به مجموعه وزارت بهداشت محدود نمی شود و باید به کلیه ارکان نظم سلامت تسری یابد. بر همین مبنا طی بخشنامه ای دستورالعمل تشکیل شورای اخلاق پزشکی دانشگاهها ابلاغ شد و در حال حاضر شاهد این مطلب هستیم که دانشگاهها شورای اخلاق را تشکیل داده اند و حرکت هایی در این حوزه در دانشگاهها ایجاد شده است.

معاون آموزشی وزارت بهداشت اظهار داشت: البته چالش هایی هم در حوزه اخلاق پزشکی در سطح وزارت بهداشت و دانشگاهها وجود دارد که امیدواریم با برنامه ریزی مناسب و راهبرد هایی که در شورای عالی اخلاق پزشکی تدوین می شود بتوانیم بر آن فائق آییم.

 لاریجانی به نقش شورای عالی اخلاق پزشکی در سیاستگذاری تحولات حوزه اخلاق در سطح ملی اشاره کرد و گفت: در این جلسه دستورات متعددی مطرح می شود و  هدف این است که از نظرات اعضای جلسه جهت تکمیل مباحث بهره برداری شود.

نائب رئیس شورای عالی اخلاق پزشکی برگزاری چهارمین کنگره سالانه اخلاق پزشکی و اخلاق  پرستاری را که در سال گذشته برگزار شد یکی از رویدادهای مهم در حوزه اخلاق پزشکی برشمرد و اذعان داشت: استقبال بی نظیر همکاران نظام سلامت از این کنگره نشان دهنده اهمیت بحث اخلاق در نزد دست اندرکاران سلامت کشور است و باید برنامه ریزی مناسبی برای استفاده از این پتانسیل ها در کشور داشته باشیم.

دکتر لاریجانی با بیان اینکه گزارش این کنگره به عنوان یکی از مباحث جلسه مطرح می شود، اضافه کرد: از دیگر ویژگی های بارز این کنگره حضور دانشجویان علوم پزشکی کشور بود که این خود جای خوشبختی است و ضرورت برنامه ریزی برای اعتلای اخلاق در آموزش علوم پزشکی را دو چندان می کند.

معاون آموزشی وزارت بهداشت بحث بعدی جلسه را گزارش روند تدوین برنامه راهبردی اخلاق پزشکی کشور معرفی کرد و اظهار داشت: برای جمع بندی این برنامه جلسات متعددی برگزار شده و تلاش های زیادی در دبیرخانه صورت گرفته است.

نائب رئیس شورای عالی اخلاق پزشکی ارتقای اخلاقی محیط های آموزشی، پژوهشی و درمانی نظام سلامت را از دیگر مباحث اولویت دار شورای عالی اخلاق پزشکی برشمرد و گفت: تیمی در دبیرخانه تشکیل شده و در این خصوص اقداماتی در دست پیگیری است.

وی اظهار داشت: امیدواریم پروژه این برنامه در جلسه آتی شورای عالی اخلاق پزشکی مطرح شود. طبق نظراتی که ارائه شده بنا براین است که این برنامه علاوه بر در نظر گرفتن مباحث مرتبط با سلامت به مباحث فرهنگی و جامعه شناختی نیز بپردازد و لازم است در این خصوص از نظرات متخصصین امر بهره برداری گردد.

نائب رئیس شورای عالی اخلاق پزشکی تدوین پیش‌نویس راهنمای پزشکان برای مدیریت تعارض منافع در ارائه خدمات سلامت، آموزش، پژوهش را از دیگر اقدامات صورت گرفته در حوزه اخلاق پزشکی برشمرد و گفت: این کار طی یک پروژه طی حدود دو سال پیگیری شده که ماحصل آن گزارش مفصلی است و اهم مباحث نیز به طور خلاصه در قالب ده اصل کلیدی تهیه شده است.

 لاریجانی با تاکید بر اینکه در صورت اجرای راهنمای پزشکان برای مدیریت تعارض منافع در ارائه خدمات سلامت، آموزش، پژوهش تحول چشمگیری در عالم پزشکی رخ می دهد، ابراز امیدواری کرد با بهره برداری از مباحث این جلسه به یک جمع بندی صحیح در خصوص این سند دست یابیم.

 معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: 10 فرمان به عنوان پیام های اصلی راهنمای پزشکان برای مدیریت تعارض منافع در ارائه خدمات سلامت، آموزش، پژوهش استخراج و برنامه ریزی شده و درنظر است از انجمنها های علمی، شرکتهای دارویی، دانشگاه ها، نظام پزشکی و سایر نهادهای ذیربط نظرخواهی عام کنیم تا سند نهایی شود.

 نائب رئیس شورای عالی اخلاق پزشکی در پایان ابراز امیدواری کرد تا با بهره مندی از نظرات اعضای شورای عالی اخلاق پزشکی زمینه های ارتقا و غنای اسناد مطرح شده در جلسه فراهم آید و گامی چشمگیر در راستای اعتلای اخلاق پزشکی کشور برداشته شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *