ایران و دانمارک در زمینه باستان شناسی همکاری می کنند
پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و دانشگاه کپنهاگ دانمارک بر اساس تفاهم نامه ای که امروز در دانمارک به امضا رسید در زمینه های علمی پژوهشی از جمله باستان شناسی ، حفاظت و مرمت ، زبان شناسی و...همکاری می کنند.
بر اساس این تفاهم نامه دو طرف در زمینه های تبادل پژوهشگر در پروژه های کوتاه مدت یا بلند مدت ، همکاری پژوهشی ، باستان شناسی از جمله شیوه های حفاری و حفاظت و مرمت در محوطه های باستان شناسی و موزه ها همکاری می کنند .
از دیگر زمینه های این همکاری می توان به پژوهش در اسناد بایگانی و کتابخانه ای ، زبان شناسی، ادبیات ، انسان شناسی به ویژه قوم شناسی ، انسان شناسی تصویری و انسان شناسی شهر و مطالعات کتیبه شناسی اشاره کرد .
موزه شناسی ، هنرهای سنتی و مطالعات تطبیقی ، همکاری و تبادل انتشارات و برگزاری مشترک همایش ها ، محافل علمی ، کارگاه های آموزشی ، همایش های دانشگاهی از دیگر موارد همکاری پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و دانشگاه کپنهاگ بر اساس این تفاهم نامه است .
هر گونه اختلاف ناشی از اجرا یا تفسیر این یادداشت تفاهم ، از طریق مذاکره توسط مقام های ذی صلاح و از طریق مجاری دیپلماتیک حل و فصل خواهد شد .
طرف ها در تقسیم هزینه پروژه های مشترکی که مورد تأیید کارگروه نظارتی است مشارکت خواهند داشت و در خصوص پروژه های اضطراری کار گروه نظارتی بررسی و تصمیم گیری خواهد کرد .
این یادداشت تفاهم که در 7بند تنظیم شده تنها با درخواست کتبی هر یک از طرفین و با توافق متقابل کتبی می تواند اصلاح شود .
گفتنی است ، این تفاهم نامه در جریان سفر سه روزه هیات ایرانی متشکل از سیدمحمد بهشتی رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی وگردشگری ، علیرضا حسن زاده رئیس پژوهشکده مردم شناسی ، عباس مقدم باستان شناس و هیاتی از دانشگاه رازی کرمانشاه به دانمارک به امضا رسید .
درجریان این سفراز ایران شناسان و فعالان فرهنگی و دانمارکی و همچنین ایرانیان مقیم دانمارک تجلیل خواهد شد.
بنابه این گزارش وبه درخواست طرف دانمارکی هیات ایرانی در مدت اقامت خود در گپنهاگ یک کارگاه آموزشی دور روزه در زمینه باستان شناسی در دانشگاه این شهر برگزار خواهد کرد.
تفاهم نامه مورد اشاره قرار است با هدف برقراری ارتباط برای همکاری علمی ، آموزشی و پژوهشی بین پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و دانشکده مطالعات میان فرهنگی ومنطقه ای دانشگاه کپنهاگ امضا شود.
هیات ایرانی در مدت حضورش در کپنهاگ از کلاس ایرانی شناسی در دانشگاه این شهر ،موزه کریستین لودویگ دیوید ، باغ روزنبرگ و مرکز ژئوژنتیک موزه تاریخ طبیعی دانمارک بازدیدخواهد کرد.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *