روشن شدن تکلیف حقوقی آمران و ناهیان با تصویب قانون حمایت از آمران به معروف

23:30 - 28 مهر 1394
کد خبر: ۸۹۹۱۷
دسته بندی: حقوق و قضا ، قضایی
خبرگزاری میزان - حجت الاسلام و المسلمین رجایی نسب گفت: با تصویب قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر، تکلیف حقوقی آمران و ناهیان روشن شد.
روشن شدن تکلیف حقوقی آمران و ناهیان با  تصویب قانون حمایت از آمران به معروفبه گزارش گروه حقوقی و قضایی ، حجت الاسلام و المسلمین سیدصدراله رجایی نسب معاون قضایی دادگستری فارس در جمع اعضای ستاد احیاء امر به معروف و نهی از منکر دادگستری فارس با تسلیت ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان، نامگذاری هفته اول ماه محرم به عنوان هفته احیاء امر به معروف و نهی از منکر را شایسته دانست و افزود: این نامگذاری در راستای توجه و اهمیت ویژه به جایگاه رفیع این دو فریضه الهی در شریعت و نظام دینی اسلام است.

حجت الاسلام و المسلمین سیدصدراله رجایی نسب افزود: امام حسین(ع) هدف از این حرکت که منجر به شهادت و اسارت اهل بیت(ع) و وقایع بسیار تلخ و جان سوز کربلا شد را امر به معروف و نهی از منکر و عمل به سیره رسول خدا(ص) و امیرالمؤمنین(ع) و ادامه راه آنان خواندند که این امر بیانگر اهمیت فوق العاده این دو واجب است.

وی با بیان اینکه رکن اصلی نهضت عاشورایی امام حسین(ع) احیاء این دو فریضه است وظیفه شیعیان آن حضرت را توجه به این واجبات الهی دانست.

معاون قضایی دادگستری استان فارس در بخش دیگری از سخنان خود تصویب قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر را مشخص کننده وظایف نهادها و سازمان های ذیربط دانست و افزود: این قانون حلقه مفقوده ای بود که با تصویب آن تکلیف حقوقی آمران و ناهیان نیز روشن گردید.

حجت الاسلام و المسلمین رجایی نسب تصریح کرد: قبل از تصویب این قانون ساز و کار مشخصی برای حمایت از افرادی که در راه انجام وظیفه دینی و شرعی خود مورد تعدی واقع می شدند وجود نداشت که همین امر باعث دلسردی آمران به معروف و متجری شدن تارکین معروفات و مرتکبین منکرات شده بود.

وی با اشاره به اینکه این قانون جامع مشتمل بر 24 ماده و 19 تبصره پس از تصویب نهایی و تایید در شورای نگهبان لازم الاجرا گردید، اظهار داشت: در این قانون مراتب امر به معروف و نهی از منکر و وظایف عموم مردم و همچنین وظایف دولت و سایر دستگاه های متولی فرهنگ  عمومی کشور تبیین شده است.

وی با اشاره به مواد 7 و 15 این قانون و اِعمال مجازات غیرقابل تخفیف، تعلیق و تعویق افراد متعرض  نسبت به آمران و ناهیان را یادآور شد و خاطر نشان کرد: در این قانون تصریح شده است آسیب های جسمی یا جانی که به آمران و نا هیان وارد می شود براساس قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران مصوب سال 1391 پس از احراز باید جبران شود.

وی اظهار امیدواری کرد با ترویج فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر در جامعه اسلامی شاهد ترک هیچ معروف و ارتکاب هیچ منکری نباشیم و در اجرای منویات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) آحاد مردم جامعه با عمل به وظایف خود در بحث تذکر لسانی و ترویج معروفات اهتمام داشته باشند.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *