جلسه اول دادگاه متهم نفتی برگزار شد/قرائت کیفرخواست توسط نماینده دادستان : افساد فیالارض + عکس
خبرگزاری میزان - اولین جلسه دادگاه متهم پرونده فساد نفتی در شعبه 15 دادگاه انقلاب تهران در حالی به پایان رسید که بر اساس کیفرخواست قرائت شده اتهاماتی چون افساد فی الارض و جعل متعدد کارتهای بانکی و همچنین جعل اسناد در زمان بازداشت در پرونده وی دیده میشود.
خبرگزاری میزان -
به گزارش ، اولین جلسه محاکمه ب.ز، متهم نفتی صبح امروز در شعبه 15 دادگاه انقلاب آغاز شده است.
بنا به نظر قاضی صلواتی رئیس شعبه 15 انقلاب تهران این دادگاه به صورت علنی برگزار میشود.
8:17
متهم پرونده فساد نفتی وارد دادگاه انقلاب تهران شد.
8:33
متهم نفتی وارد شعبه 15 دادگاه انقلاب تهران شد.
9:03
اولین جلسه دادگاه متهم پرونده فساد نفتی به ریاست قاضی صلواتی آغاز شد.
9:16
معاون دادستان تهران برای قرائت کیفرخواست پشت تریبون رفت. کیفرخواست برای سه نفر و در 237 صفحه تنظیم شده است.
9:20
اتهام افساد فی الارض بر اساس کیفرخواست قرائت شده، برای متهم ردیف اول خوانده شد.
9:30
در ادامه رسیدگی به این پرونده برای متهمان ردیف دوم و سوم نیز افساد فی الارض خوانده شد.
10:00
معاون دادستان تهران: کیفرخواست در 237 صفحه برای سه متهم صادر شده است. بر اساس قرار نهایی در تاریخ 27 اسفند 93 پروندهای برای متهمان ردیف اول، دوم و سوم «ب.ز»،«ح . ف» و «م. ش» تشکیل شد.
10:05
معاون دادستان تهران: در مقدمه این پرونده آمده است که طبق گزارش واحد اطلاعات پولشویی وزارت نفت پروندهای در اوایل سال 92 مفتوح شد و با توجه به اینکه در حسابهای شرکت اس بی در کیش وجوه کلانی جابجا شده است رسیدگی از طریق مراجع قضایی تقاضا شد.
10:07
اتهامات متهم ردیف اول (ب . ز): اتهامات متهم ردیف اول 28 آبان 93 با شکایت وزارت نفت ثبت شد. همچنین به موجب مشارکت در اخلال نظام ارزی و شکایتهایی از سازمان تامین اجتماعی و بانک مسکن متهم موجب تعقیب در شعبه 26 ناحیه بازپرسی دولت قرار گرفت. شعبه بازپرسی بیش از 40 نوبت فرد را مورد بازرسی قرار داد و 200 فرد مطلع پیرامون شرکتهای متهم به این شعبه فراخوانده شدند.
10:09
اتهامات م. ش متهم ردیف دوم: مشارکت در پولشویی، افساد فی لارض به طور کلان با علم به ضربه زدن به نظام اقتصادی کشور، مشارکت در کلاهبرداری از شرکت ملی نفت ایران و سازمان بازنشستگی نفت و مشارکت در پولشویی از طریق عواید یکی از شرکت های وابسته به وی.
10:10
اتهامات ح . ف . ه متهم ردیف سوم: متهم فاقد محکومیت قبلی است. تاریخ بازداشت 28 اسفند 92، به اتهام افساد فی الارض و مشارکت عالمانه در تشکیل و فعالیت در شبکهای سازمان یافته مشارکت در کلاهبردی از کلاهبردی در شرکت HK، مشارکت در کلاهبرداری از تامین اجتماعی به مبلغ بیش از 444 میلیارد ین ژاپن و مشارکت در پولشویی.
10:37
با گذشت 90 دقیقه قرائت کیفرخواست بابک زنجانی همچنان ادامه دارد.در گردش کار این پرونده،اعلام شده است که پرونده مذکور در تاریخ 9/10/92مفتوح شده است و با توجه به گستردگی فعالیت متهمانو احراز عملیات متهمان سوابق اقتصادی فعالیت های وی قرائت شد.
10:40
نماینده دادستان تهران در رابطه با زمینه اقدامات مجرمانه متهم نفتی به بحث ناشی از تحریمها، شبکه مالی بانکها و شرکتهای نفتی و همچنین سیستم نرم افزاری اشاره کرد و گفت: در زمان تحریم تمامی بانکها به جز چند بانک در لیست تحریم قرار گرفتند. همچنین ارتباط سوئیفتی بانکهای ایرانی با سایر بانک ها قطع بود به همین دلیل «ب . ز» درصدد برآمد که سیستم نرم افزاری طراحی کند.
10:41
معاون دادستان تهران: حسب تحقیقات انجام شده متهم کارت های بانکی جعلی زیادی را طراحی کرده بود.8هزار کارت از دفتر وی کشف شد که فاقد وجه بوده است.به همین منظور سیستم نرم افزاری وی از ابعاد مهم پرونده است.
10:42
معاون دادستان تهران با اشاره به اینکه متهم ردیف اول با مساعدت سایر همکاران خود به خریداری بانکهایی در تاجیکستان، مالزی و امارات اقدام کرده بود که در قالب آنها به دنبال جابجایی ارز بوده است.
10:43
نجفی در ادامه قرائت کیفرخواست 237 صفحه ای متهم نفتی به بانک «ک» اشاره کرده و گفت: این بانک در «26 . 8 .2009» تاسیس شد و در ابتدا متعلق به شرکت لوازم آرایشی و بهداشتی متهم ردیف اول بوده است. این بانک مجوز فعالیت بانکداری در تاجیکستان دریافت میکند. «ح. ف. ه» متهم ردیف سوم به عنوان فرد مسئول به این بانک معرفی شده بود. همچنین دو کارمند از یکی از بانکهای ایران نیز در این بانک استخدام میشوند. زنی به نام «م.م» به عنوان کارمند ماهانه 4 هزار یورو از «ب.ز» پول دریافت می کرده است.
بانک«اف.آی.بی» شعبه ای از یک بانک در اندونزی بوده است.شرکت«اس.ب» در سال 2007طی نامه ای محرمانه تقاضای درواست افزایش سرمایه این بانک را داشته است.60درصد از سهام این بانک در قالب ارزش افزوده به یکی از بانک های داخلی واگذار شده بوده است.
شرکت«س. دبی» که فعالیت اندکی طی سالهای 2007-2011داشته است و اخطار هم برای خالی بودن حساب بانک از دبی به زنجانی اعلام می شود. متهم مالک 49درصد از سهام این شرکت بوده است.
نام شرکتی با نام مخفف«اس.بی» نیز در پرونده به چشم می خورد که به گفته معاون دادستان در کیش تاسیس شده بود و زنجانی به عنوان رئیس هیئت مدیره در این شرکت بوده است.
10:45
با تشخیص قاضی صلواتی، برای ادامه رسیدگی به پرونده «ب.ز» 15 دقیقه تنفس اعلام شد و متهم با وکلای خود به رایزنی پرداخت.
11:00
15 دقیقه تنفس اعلام شده از سوی قاضی صلوات به پایان یافت و ادامه رسیدگی به پرونده متهم نفتی آغاز شد.
11:05
2 خواهر متهم ردیف اول «ب. ز» در شعبه حضور یافتند.
11:12
معاون دادستان تهران: متهم در طول بازپرسی گفته است که منبع ۱۵ میلیارد یورویی در خارج از کشور دارد. معاون دادستان تهران با اشاره به ابهامات گفتههای زنجانی در خصوص شرکت «الف» گفت: یکی از ابهامات مرتبط با این رابطه این است که متهم چگونه به شرکت الف معرفی شده است و ارائه خدمات از طریق این شرکت به چه طریق بوده است و زنجانی چه وثیقه هایی را نزد این شرکت گذشته بود.
وی ادامه داد: طبق گفتههای متهم، معاملهای بین زنجانی و شرکت «الف» صورت گرفته است. ابهامی که در این رابطه وجود دارد این است که مستندات این معامله نزد چه کسی است و مدیران شرکت مذکور چه کسانی هستند.
نجفی به حلسات بازپرسی متهم اشاره کرده و گفت: او در تحقیقات مقدماتی مدعی شده بود که منابع ارزی در خارج از کشور دارد؛ اما نتایج تحقیقات نشان می دهد که گفتههای او کذب است. پذیرش هر ادعا در مراجع قضایی باید با سند باشد، بنابراین گفته زنجانی مبنی بر اینکه منبع ارزی به مبلغ 15 هزار یورو در خارج ازکشور دارد نیاز به اسناد داشت. به همین دلیل مراجع قضایی نسبت به ادعای او در خارج و داخل کشور مطالبه سند داشتند.
وی ضمن قرائت صفحه 54 از کیفرخواست 237 صفحه ای زنجانی گفت: در رابطه با شرکت مذکور وی به پرینت 201 صفحه ای اشاره کرده بود که تمامی نسخ این پرییت به وزرات اطلاعات ارسال شده است. چند نکته قابل توجه در این پرینت میزان سه وام داده شده به مبلغ 5 میلیارد یورو و واریز مبلغ 600 میلیون یورو است که این مبلغ از برداشت همان مبلغی است که وی ادعا کرده بود به عنوان پیش پرداخت فروش نفت صرف کرده است.
وی ادامه داد: متهم همچنین مدعی شده بود که مبلغ 600 میلیون یورو به شرکت «الف » سود می داده است. با این حال این پرینت ها به عنوان سند قابل پذیرش نیستند، کذب و مجهول بودن پرینت ها در مورد ادعای «ب.ز» مبنی بر داشتن منابع ارزی در خارج از کشور به اثبات رسیده است.
11:21
53 صفحه از کیفرخواست 237 صفحهای «ب.ز» تاکنون قرائت شده است.
11:27
معاون دادستان تهران گفت: متهم در طول تحقیقات ابتدایی ادعا میکرده که حساب کاربری ایمیلش در بانک خود از طرف وزارت اطلاعات ایجاد شده است.
11:34
معاون دادستان تهران در ادامه قرائت متن کیفرخواست 237 صفحهای «ب.ز» گفت: متهم از طریق کارمندان زندان اوین با بیرون از زندان ارتباط برقرار کرده و از طریق فردی با خواهرش ارتباط میگیرد. متهم در زمان تحقیقات نیز دست از جعل برنداشته است. زنجانی از طریق خواهرش «ب.ز» با خارج از زندان ارتباط بوده و در مورد شرکت مذکور متهم از خواهرش تقاضا میکند به کارمندان شرکت بگویند در پرینت های شرکت الف تغییراتی انجام دهند و این پرینتها ر ا به بازرسی تحویل دهند. بنابراین به نظر می رسد متهم در مرحله بازداشت به دنبال جعل اسناد بوده است.
11:47
معاون دادستان تهران به نامه متهم ردیف اول پرونده نفتی به خواهرش اشاره کرد و گفت: وی در این نامه به خواهرش گفته است: «دیگر با خانم «چ» ارتباط نگیر از اینجا خبر میرسد به بازپرس کلی اطلاعات داده است.»
11:48
معاون دادستان تهران گفت: در تحقیقات انجام شده، متهم اعلام کرده بود که «ح. ف. ه» عضو هیئت مدیره بانک اف آی بی بوده است.« ب . ز» در جهت پیشبرد اهداف خود ناگریز به همکاری با یکی از بانکهای داخلی بوده است. متهم پس از خرید سهام با مدیران بانک «م» وارد مذاکره شد و 60 درصد از سهام اف آی بی و کنت را به مبلغ 90 میلیون یورو به بانک «م» واگذار میکند. بانک مذکور پس از یکسال سهام را به «ب . ز» واگذار میکند. متهم پس از مشارکت با بانک داخلی در بستر دو بانک، اقدامات جعلی خود را انجام می داده است.
11:59
با اعلام قاضی صلواتی اولین جلسه دادگاه متهم نفتی پس از قرائت 65 صفحه از کیفرخواست 237 صفحهای به پایان یافت.
12:00
جلسه دوم محاکمه متهم نفتی فرداساعت 8:30 صبح برگزار میشود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *