وقتی که همه کنسرتها در مصیبت منا لغو می شوند غیر از «شجریان»!
عمق فاجعهی انسانی حج امسال به قدری بود که پس از گذشت چند روز به دلیل تعداد بالای کشتهشدگان و مفقودین و مجروحین حادثه، جامعهی ایران همچنان در بهت ناشی از این اتفاق است و طبعا این حادثه تاثیرات خود را بر فضای فرهنگی کشور نیز گذاشته است. بسیاری از هنرمندان در شبکههای اجتماعی به این اتفاق واکنش نشان دادهاند و بسیاری نیز در تجمعات حضوری شرکت کردهاند و هرکس به نحوی سعی در ابراز همدردی با خانوادههای داغدار دارد، اما در اتفاقی تاملبرانگیز این تنها محمد رضا شجریان بود که برخلاف باقی خوانندگان کشور- با آنکه برای کنسرتش بلیت فروشی نکرده بود و رایگان به اجرا میپرداخت- حاضر به اغو کنسرتش نشد و بدون هیچ اشارهای به فاجعهی منا به آوازخوانی پرداخت.
این درحالیست که پیش از این استاد شهرام ناظری و پسرش، حافظ ناظری، کنسرت خود در شهر قزوین را لغو کرده و به زمان دیگری موکول کرده بودند. مسئول روابط عمومی تور کنسرتهای ناظریها هم در همین زمینه گفته بود: «استاد شهرام ناظری و حافظ ناظری شرایط فعلی جامعه و شهر قزوین را مناسب برگزاری کنسرت ششم مهرماه ندانسته و لذا ضمن تسلیت به هموطنان و بازماندگان جانباختگان واقعه منا و احترام به خون ریخته شده هموطنانمان، کنسرت پیش روی خود در قزوین را به تاریخ ۱۷ مهرماه موکول کردند.»
همچنین حافظ ناظری هم با اعلام لغو کنسرتش، در صفحهی اجتماعی خود نوشت که: «با توجه به شرایطی که این روزها بر فضای جامعه ما حاکم است و بسیاری از هموطنان ما بهدلیل اتفاقات پیشآمده اندوهگین هستند، تصمیم بر این شد که کنسرت قزوین به جای ۶ مهرماه، ۱۷ مهرماه برگزار شود.»
جز استاد ناظری اما خوانندگان دیگری نیز به دلیل فضای کشور و جامعه داوطلبانه کنسرتهای خود در روزهای اخیر را لغو و به زمان دیگیری موکول کردند. در این بین مهدی یراحی نیز با لغو برنامهاش در سالن میلاد نمایشگاه بینالمللی در پیامی نوشت: «با سلام و عرض احترام به شما همراهان گرانقدر که مانند همیشه برای دیدن فرد فردتان در کنسرتهایم لحظهشماری میکنم و چه لحظاتِ باشکوهی است برای من، شمردن دقایق پایانی برای دیدار با شما مخاطبین نازنینم. اما ورای این اشتیاقِ غیرقابل وصف، رسالت دیگری هم دارم که آن را از شما مردم اصیل و انساندوست سرزمینم آموختهام. تماشا کردن، درک کردن، همراه و همدرد شدن.»
یراحی در پیامش به مخاطبان خود نوشته بود که: «با گذشتِ چند روز، ابعاد عمیقتر و گستردهتری از فاجعه انسانی "منا" هویدا میشود. درگذشت تعداد کثیری انسان و تعداد قابل توجهی هموطن، شماری از مصدومان و هنوز هموطنان مفقود! من مسافری را راهی منا نکرده بودم، اما در این چند روز در اطراف خود تعدادی از چشم به راهان مسافرین منا را دیدم. آشفته، عزادار، مبهوت و حیرتزده در انتظار بازگشت پیکر بیجان عزیزانشان....کاری از منِ کمبضاعت برای التیام بخشیدن به این دردِ مشترکِ انسانی ساخته نیست، جز گذشتن از شیرینترین لحظاتِ عمرم، یعنی خواندن برای شما روی صحنه و تماشای شما.»
به جز یراحی اما حتی «مهدی مقدم» نیز که پس از پس از ۱۲ سال ممنوعالکاری اجازه برگزاری کنسرت در کشور را گرفته بود هم در احترام به شهدای فاجعه منا کنسرتش را لغو کرد. مقدم که قرار بود در سالن میلاد نمایشگاه بین المللی روی صحنه برود، با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که جهت احترام به اتفاقات روزهای اخیر و عزای عمومی و موج غمی که در جامعه بابت فجایع منا وجود دارد، روی صحنه حاضر نخواهد شد.
با این اوصاف به نظر میرسد فاجعهی منا این روزها تبدیل به متر و معیار خوبی برای سنجش کسانی شده است که همواره ادعای همراهی با مردم دارند اما سر بزنگاهها به آنها پشت میکنند. شجریان پیش از این در همایش بینالمللی حافظ که توسط دانشگاه آزاد برگزار میشد روی سن آمده و بعد از خواندن یک آواز درگلایههایی نمایشی گفته بود: «زیادهگویی نمیخواهم بکنم. من چندین سالی است که میخوانم و آنچه باید را تا به حال خواندهام و از این به بعد هرچه بخوانم زیادهگویی است اما من چند سال است که اجازه ندارم برای مردم خودم و در مملکت خودم بخوانم.»
اما مدتی بعد از این، کنسرتش در ترکیه به دلیل عدم استقبال همین مردم و فروش نرفتن بلیت لغو شد تا او مجبور به برگزاری کنسرت رایگان در قونیه شود. حالا اما بیتوجهیش به مصیبت بزرگ مردم به خوبی نشانگر این است که ادعای همراهی با مردم توسط او چقدر صحت دارد.
/انتهای پیام/
:
انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید
محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.