وزیر بهداشت: موثرترین راهکار مقابله با کرونا علاوه بر تشدید رعایت پروتکل ها، واکسیناسیون است
- طبق اعلام وبدا، عین اللهی، وزیر بهداشت در حاشیه جلسه شورای اداری شهرستان سیاهکل اظهار داشت: هدف وزارت بهداشت ایجاد دفاع در مردم و افزایش مقاومت بدنی در مقابله با سویههای های جدید کرونا و از جمله اُمیکرون است. موثرترین راهکار مقابله با کرونا علاوه بر تشدید رعایت پروتکل ها، واکسیناسیون است که تا کنون بیش از ۱۳۰ میلیون دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.
وزیر بهداشت گفت: بارها در مصاحبهها گفته بودم که قطعا وارد پیک ششم خواهیم شد، چون در دنیایی زندگی میکنیم که ویروس کرونا در مناطق مختلف در حال چرخش است و گسترش پیدا میکند.
وی افزود: حدود ۸۹ درصد از جمعیت هدف واکسیناسیون، یک دُز و حدود ۷۹ درصد نیز دُز دوم و در استان گیلان نیز حدود ۹۵ درصد، دُز اول و ۸۵ درصد، دُز دوم را تزریق کرده اند. هدف ما افزایش ایمنی بدن مردم بوده است. راه دیگر مقابله با کرونا، رعایت فاصله اجتماعی است.
وزیر بهداشت تاکید کرد: استفاده از ماسک در پیشگیری از بیماری خیلی مهم است و ماسک به خوبی میتواند جلوی ورود اُمیکرون به بدن را بگیرد. یک ماه و نیم است که تاکید داریم دُز سوم واکسن کرونا باید تزریق شود، اما علیرغم اینکه واکسن کافی در اختیار داریم، اما استقبال چندان خوبی نشد و حدود ۲۵ درصد از جمعیت هدف در استان گیلان اقدام به این کار کرده اند. باز هم دیر نشده و از مردم میخواهیم که سریعا نسبت به تزریق دُز سوم واکسن اقدام کنند.
عین اللهی خاطرنشان کرد: وقتی وارد موج ششم کرونا شدیم، مجبوریم برای پیشگیری از سرایت بیشتر بیماری، محدودیتهایی را اعمال کنیم که در اولین جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا در مورد آن تصمیم گیری و نتیجه آن اعلام خواهد شد.
وی تصریح کرد: مهمترین مساله در شرایط کنونی پیک ششم، آمادگی مراکز درمانی و بیمارستانها است. نیروهای بهداشتی و درمانی در طول دو سال گذشته، تلاشهای زیادی کردند، اما چارهای نداریم و باید به مردم خدمت رسانی کنیم. از نظر نیروی انسانی، امکانات و داروهای مورد نیاز، تمهیداتی اندیشیده ایم و امیدواریم که شدت موج ششم، زیاد نباشد، اما آمادگی لازم را داریم.
وزیر بهداشت در خصوص وضعیت پرداخت فوق العاده خاص به نیروهای بهداشتی و درمانی گفت: پرداخت فوق العاده خاص یکی از تقاضاهای نیروهای بهداشتی و درمانی است و این تقاضا از نظر ما هم مورد تایید است، اما باید منابع مالی مورد نیاز آن در سازمان برنامه و بودجه و یا در بودجه سال آینده، تامین شود.