طرح رواندا؛ اقدامی خطرناک انگلیس علیه پناهجویان

13:11 - 03 تير 1402
کد خبر: ۴۷۱۹۵۶۱
دسته بندی: حقوق بشر ، عمومی
طرح رواندا؛ اقدامی خطرناک انگلیس علیه پناهجویان
طرح انگلیس برای اخراج پناهجویان به کشور ثالث آن‌ها را در معرض خطرات بیشتری قرار می‌دهد

خبرگزاری میزان - رواندا پناهگاهی برای پناهجویان وارد شده به انگلیس نیست؛ رواندا قبل از اینکه در‌های خود را به روی کسانی که به دنبال پناهندگی در انگلیس هستند باز کند، باید با مسائلی که رواندا‌یی‌ها را مجبور به فرار و امتناع از بازگشت به خانه می‌کند، مقابله کند.

در حالی که روز جهانی پناهندگان اخیرا جشن گرفته شد، اما به نظر می‌رسد دولت انگلیس مصمم است که بر تمام موانع قانونی باقیمانده غلبه کند تا شروع به اخراج پناهجویان به رواندا کند.

«سوئلا براورمن»، وزیر کشور انگلیس اخیرا ادعا کرده است که «رواندا سابقه‌ای در اسکان مجدد و ادغام موفق افراد پناهنده یا پناهجو دارد».

سابقه رواندا

«براورمن»، ادعا می‌کند که رواندا به راحتی می‌تواند همه کسانی را که به دنبال پناهندگی در انگلیس هستند، در خود جای دهد.

با این حال، رواندا خود سالانه هزاران نفر را به پناهجویی سوق می‌دهد و دولت آن هنوز محیط امنی را برای پناهندگان رواندایی مستقر در سراسر جهان برای بازگشت به خانه تضمین نکرده است.

بر اساس گزارش آژانس پناهندگان سازمان ملل، تنها در سال ۲۰۲۱ حدود ۱۳ هزار نفر از این کشور فرار کرده و در جا‌های دیگر درخواست پناهندگی دادند و این روند اخیرا شروع نشده است؛ مردم رواندا از پیش از استقلال این کشور در سال ۱۹۶۲ به تعداد قابل توجهی مجبور به جست‎وجوی امنیت در خارج از کشور شده‌اند.

در سال ۲۰۰۹، برای تشویق بازگرداندن پناهجویان، دولت رواندا سازمان ملل را متقاعد کرد که به وضعیت پناهندگی رواندایی‌هایی که قبل از نوامبر ۱۹۹۸ این کشور را ترک کرده بودند، پایان دهد؛ این تصمیم در ژوئن ۲۰۱۳ اجرایی شد و مشوق‌های بیشتری را برای بازگشت شهروندان این کشور در خارج فراهم کرد. 

با این حال، با وجود تمام این تلاش‌ها، تعداد پناهندگان رواندا در آفریقا و فراتر از آن به طرز نگران کننده‌ای بالا است. بر اساس آخرین آمار کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، هنوز بیش از ۲۰۰ هزار پناهنده رواندایی در کنگو، نزدیک به ۲۴ هزار نفر در اوگاندا، نزدیک به ۶ هزار نفر در زامبیا، بیش از ۴ هزار پناهنده در موزامبیک و بسیاری از کشور‌های دیگر وجود دارند.

دلایل قانع کننده‌ای وجود دارد که چرا بسیاری از پناهندگان رواندایی نمی‌خواهند - یا به اندازه کافی احساس امنیت نمی‌کنند - به سرزمین مادری خود بازگردند.

خاطرات ویرانگر جنگ داخلی، نسل کشی علیه توتسی‌ها و کشتار پناهندگان در کنگو از سوی نیرو‌های دولتی هنوز در ذهن بسیاری از پناهندگان رواندایی تازه است و در غیاب یک سیاست آشتی جامع، آن‌ها دلیل کمی برای بازگشت دارند.

اصرار انگلیس بر ادامه طرح

در دسامبر ۲۰۲۲، دادگاه عالی انگلیس اعلام کرد که سیاست وزارت کشور در انتقال پناهجویان به رواندا قانونی است، مشروط بر اینکه هر پرونده بر اساس شایستگی‌های فردی خود بررسی شود.

دولت انگلیس با وجود انتقادات گسترده‌ای که در دو سال اخیر با آن‌ها در زمینه پناهجویی مواجه بوده، اما همچنان اصرار بر برون سپاری برنامه پناهجویی خود و اخراج پناهجویان به کشور ثالث دارد و آن را طرحی موفق عنوان می‌کند.

با این وجود گروه‌ها و فعالان حقوق بشری با استدلال‌های مختلف این تصمیم را به چالش کشیده و خواهان توقف این تصمیم هستند.

انتهای پیام/


برچسب ها: انگلیس رواندا

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *