قیمت ۸ برابری صادرات گاز در مقایسه با قیمت داخل/ لزوم صرفه جویی در مصرف
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، حمیدرضا عراقی در نشست خبری حاشیه بیست و سومین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز،پالایش و پتروشیمی گفت: مدیریت مصرف انرژی و کاهش شدت انرژی مسئله مهمی است که برای تحقق آن تمام افراد در آن دخیل هستند.
وی افزود: طبق محاسبات صورت گرفته صادرات گاز خام ۸ برابر قیمت داخلی کسب درآمد برای شرکت ملی گاز دارد،به همین خاطر صرفه جویی می تواند به حجم درآمدهای ارزی کشور بیفزاید.
گازرسانی روزانه به ده روستا در دستور کار
مدیر عامل شرکت ملی گاز در خصوص نقش این شرکت گفت: اکثر فعالیتهای اقتصادی منوط به پایداری گاز طبیعی است و ما موظفیم این اطمینان را به مردم خودمان برای آرامش زندگی به صنعتگران ،برای تولید به مشتریان خارج از کشور، برای صادرات و به دولت برای تأمین منابع ارزی و تأمین منابع مالی هدفمندی یارانه ها بدهیم.
معاون وزیر نفت اظهار کرد: شرکت ملی گاز در راستای اهداف و مأموریتهای خود تاکنون به حدود 26 هزار روستا گازرسانی کرده و دربرنامه های خود گازرسانی به 10 روستا را روزانه در دست دارد که با این برنامه ریزی تا دو سال آینده روستاهایی که قابلیت گازرسانی دارند از این نعمت برخوردار خواهند شد.
مدیر عامل شرکت ملی گاز در ادامه تصریح کرد: برای تحقق اهداف باید برنامه ای منظم و منسجم داشته باشیم ودر این راستا هدف کلان برای شرکت ملی گاز تعیین شده است که مهمترین آن پایداری در شبکه گاز در تمام نقاط کشور است.
وی در توضیح پایداری شبکه گاز گفت: توسعه صنعت گاز باید با محوریت امنیت عرضه، حفظ محیط زیست و پایداری درتمام نقاط صورت گیرد که این هدف خود زیرشاخههای متعددی را شامل می شود.
عراقی اظهار کرد: پیاده سازی طرح جامع انرژی کشور با محوریت بخش گاز در افق 1404 یکی دیگر از اهداف کلان تعیین شده برای شرکت ملی گاز است.
معاون وزیر نفت در ادامه به حرکت از جنبه کمیت به سوی کیفیت را یکی دیگر از برنامه های این شرکت دانست و گفت: در شرایط فعلی تمام مراکز به گاز وصل شده اند و از این پس باید بحث تاب آوری شرکت ملی را گسترش داد.
مدیر عامل شرکت ملی گاز گفت: بحث تاب آوری شبکه گاز در مسائلی همچون نشست زمین، زلزله یا موارد مشابه بیش از پیش خود را نشان می دهد.
وی ادامه داد: استقرارو مشارکت HSE در شرکت گاز به عنوان یکی از مهمترین و حساس ترین مراکز صنعتی از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که گاز خودش مشتعل کننده و قابل انفجار است.
عراقی در ادامه به نقش تجارت جهانی اشاره و بیان کرد: تجارت در افزایش قدرت اقتصادی و سیاسی در ابعاد منطقه و جهانی حائز اهمیت است و دراین راستا ما به دنبال افزایش بازارهای صادراتی خود هستیم.
معاون وزیر نفت به نمونههایی از کشورهای مقصد برای صادرات گاز اشاره کرد و توضیح داد: شرکت ملی گاز به بغداد گاز صادر می کند و به زودی نیز به بصره گاز صادر خواهد شد که امیدواریم در شش ماهه نخست سال این اتفاق صورت گیرد.
مدیر عامل شرکت ملی گاز در خصوص حجم دقیق صادرات گاز گفت: به طور میانگین به ترکیه روزانه 30 میلیون مترمکعب، به بغداد 10 میلیون متر مکعب و به ارمنستان 1 میلیون مترمکعب گاز صادر می شود.
گفتنی است صادرات LPG نیز 3 تا 5 میلیون تن در سال است.
وی با تأکید بر نقش بخش خصوصی در حفظ بازارهای صادراتی گفت: هر میزان که واردات یا صادرات گاز از طریق ایران افزایش یابد به طور قطع به نفع توان سیاسی و اقتصادی کشور است وباعث ایجاد بازارهای مشترک با سایر کشورها می شود.
عراقی ادامه داد: بزرگ و برند شدن شرکت ملی گاز ایران با سابقه 50 ساله و با دارا بودن پتانسیلهایی مانند بزرگترین مخزن گازی در دنیا یکی دیگر از اهداف تعریف شده برای این شرکت است.
معاون وزیر نفت در توضیح سهم هر بخش در پرداخت آبونمان اظهار کرد: صنایع ، پتروشیمی و نیروگاه ها سهم 75 درصدی از پرداخت آبونمان و خانوار سهم 25 درصدی از این سبد را داشتند به گونه ای که افراد عادی ماهانه تنها سه هزار تومان در این خصوص پرداخت می کردند و قسمت اعظم آن بر دوش واحدهای تولیدی بوده است که هم اکنون با حذف شدن آن این بنگاه ها خدمات خود را همانند پیش از حذف شدن آبونمان ارائه می دهند.