تولید گوجه فرنگی تراریخته در چین
محققان چینی و فرانسوی موفق شدند به کمک مهندسی ژنتیک گوجه فرنگی هایی با ارزش غذایی افزوده تولید کنند.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه فضای مجازی ، گوجه فرنگی تراریخته با سطوح قابل توجه ویتامین و خواص آنتی اکسیدانی افزایش یافته در دانشکده علوم دانشگاه هنگ کنگ تولید شد.
محققان علوم زیستی دانشکده علوم دانشگاه هنگ کنگ، با همکاری موسسه تحقیقات بیولوژیک استراسبورگ فرانسه موفق به کشف روشی برای افزایش همزمان مقدار ویتامین E. و ویتامین A. در گوجه فرنگی شدند.
مقدار ویتامینهای E. و A. در این گوجه فرنگی تراریخته به ترتیب ۶ و ۲ برابر شده است. به علاوه با افزایش مقدار آنتی اکسیدانها در این گوجه فرنگی خواص ضد سرطانی آن به مقدار قابل توجهی افزایش پیدا کرده است. فعالیت آنتی اکسیدانی کارتنوئیدهای گوجه فرنگیهای تراریخته به میزان قابل توجهی بیشتر است.
در این گوجه فرنگی با استفاده از نوعی آنزیم، مسیر ایزوپرنوئیدی در گیاه گوجه فرنگی مهندسی شده است. محققان برای تولید این آنزیم در گوجه فرنگی ژنی از یک گونه خردل به گوجه فرنگی منتقل کردند.
ظاهر و اندازه این گوجه فرنگیهای تراریخته مشابه ارقام غیرتراریخته است، اما مجموع کاروتنوئیدها از جمله پروویتامین A. و لیکوپن به ترتیب به مقدار ۱۶۹ و ۱۱۱ درصد در آنها افزایش یافته است. فیتواسترولهای تولید شده در این گوجه فرنگی تراریخته هم به کاهش کلسترول خون و کاهش احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی- عروقی کمک میکنند. سازمان غذا و داروی آمریکا تایید کرده که مصرف ۸ گرم از این ترکیبات در رژیم غذایی روزانه افراد، میتواند بیماریهای قلبی را تا حد زیادی کاهش دهد، اما بیشتر موادغذایی به طور طبیعی فاقد مقادیر کافی فیتواسترولها هستند.

محققان علوم زیستی دانشکده علوم دانشگاه هنگ کنگ، با همکاری موسسه تحقیقات بیولوژیک استراسبورگ فرانسه موفق به کشف روشی برای افزایش همزمان مقدار ویتامین E. و ویتامین A. در گوجه فرنگی شدند.
مقدار ویتامینهای E. و A. در این گوجه فرنگی تراریخته به ترتیب ۶ و ۲ برابر شده است. به علاوه با افزایش مقدار آنتی اکسیدانها در این گوجه فرنگی خواص ضد سرطانی آن به مقدار قابل توجهی افزایش پیدا کرده است. فعالیت آنتی اکسیدانی کارتنوئیدهای گوجه فرنگیهای تراریخته به میزان قابل توجهی بیشتر است.
در این گوجه فرنگی با استفاده از نوعی آنزیم، مسیر ایزوپرنوئیدی در گیاه گوجه فرنگی مهندسی شده است. محققان برای تولید این آنزیم در گوجه فرنگی ژنی از یک گونه خردل به گوجه فرنگی منتقل کردند.
ظاهر و اندازه این گوجه فرنگیهای تراریخته مشابه ارقام غیرتراریخته است، اما مجموع کاروتنوئیدها از جمله پروویتامین A. و لیکوپن به ترتیب به مقدار ۱۶۹ و ۱۱۱ درصد در آنها افزایش یافته است. فیتواسترولهای تولید شده در این گوجه فرنگی تراریخته هم به کاهش کلسترول خون و کاهش احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی- عروقی کمک میکنند. سازمان غذا و داروی آمریکا تایید کرده که مصرف ۸ گرم از این ترکیبات در رژیم غذایی روزانه افراد، میتواند بیماریهای قلبی را تا حد زیادی کاهش دهد، اما بیشتر موادغذایی به طور طبیعی فاقد مقادیر کافی فیتواسترولها هستند.
منبع:مهر
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *