آیا تلگرام هک میشود؟ /طراحی یک اسکلت خارجی برای کمک به کارگران ساختمانی/قلب یک کهکشان کمنور/ کاهش فشار کار برروی کارگران ساختمانی با این اسکلت
به گزارش خبرنگارگروه فضای مجازی ، آیا تلگرام هک میشود؟، پشتیبانی از کیبورد سخت افزاری استاندارد فارسی به آی او اس ۱۱ اضافه شد، بهرهگیری ناسا از هنر "اُریگامی" در ساخت سپر محافظتی و ... از جمله اخباری است که بسته فناوری میزان امروز به آن پرداخته است.
همه چیز درباره هک تلگرام / آیا تلگرام هک میشود ؟
باشگاه خبرنگاران جوان:ما امروزه چیزهای زیادی درباره نقص اطلاعات و هک آنها شنیده ایم، اگر گمان میکنید که با استفاده از قابلیت رمزگذاری یک نرمافزار یا پیام رسان، اطلاعاتتان برای همیشه امن خواهد ماند، در اشتباه هستید. امروزه هیچ قابلیتی نمیتواند به شما کمک کند که به طور 100 درصد از اطلاعاتتان محافظت کنید.
خبرگزاری « رویترز » و برخی از خبرگزاری های دیگر اندکی پیش اعلام کردند که حسابهای کاربری پیام رسان تلگرام در معرض خطر هک، توسط هکرها قرار دارد، زیرا هکرها میتوانند با دسترسی به پیامی که حاوی کد فعالسازی از طرف تلگرام است دست پیدا کرده و اکانت تلگرام شما را هک کنند.
نرم افزار تلگرام یک پیام رسان با تمرکز بر روی تامین امنیت حریم شخصی افراد است. این سرویس در این راه تا حدی موفق بوده و با پیکربندی اطلاعات به صورت محرمانه از دستیابی سایر افراد هک آن جلوگیری میکند. مسئولان این سرویس پیام رسان مدعی هستند که بیش از 100 میلیون حساب کاربری فعال در سراسر جهان دارند.
طبق تحقیقات دو شرکت بزرگ تحقیقات در زمینه امنیت فضای مجازی، «مالین اندرسون» و «کلاودیا گارنیری» اعلام کردند که حسابهای کاربری ای که در تلگرام ساخته میشود از خطر هک شدن در امان نیستند. اما میتوان بسیاری از این آمارها را نیز تحت تأثیر جو سیاسی دانست.
در هر صورت نیازی به وحشت نیست، زیرا قابلیت «تایید با پیامک» که تلگرام از آن بهره میبرد، فقط مخصوص این پیام رسان نیست. در نتیجه خطر هک شدن فقط مخصوص تلگرام نیست، بلکه تقریبا شامل سایر پیام رسان هایی که از قابلیت « تایید هویت از طریق ارسال پیامک» برخوردارند مانند وایبر و واتس اپ نیز میشود.
برای افرادی که با سرویس «تایید با پیامک» آشنایی ندارند باید بگوییم که این سرویس با ارسال پیامک به شماره ای که فرد میخواهد با آن در پیام رسان عضو شود، کدی به شخص میدهد که آن فرد میتواند با آن کد به شکل کاملا شخصی وارد حساب کاربری خود شود و با جلوگیری از دسترسی دیگران به آن، مانع هک شدن حساب کاربری خود شود. اما در تلگرام علاوه بر فعالسازی اکانت، برای افزودن یک دستگاه به حساب کاربری و یا اصطلاحا نشست آن دستگاه نیز از این سرویس استفاده میشود.
اما فقط کافیست که این کد به دست هکرها بیفتد، آنها با این کد میتوانند به حساب کاربری شما دسترسی پیدا کرده و اطلاعاتتان را به سرقت ببرند. بسیاری از افراد در پیام رسان هایی که از سرویس تایید با پیامک استفاده میکنند در معرض هک قرار گرفته اند اما در تلگرام وضعیت کمی متفاوت است، زیرا این پیام رسان با تدابیر امنیتی که اندیشیده است امکان هک حساب کاربری شما و سرقت اطلاعاتتان را تا حد زیادی کاهش داده است.
یکی از تدابیری که سرویس پیام رسان تلگرام از آن بهره برده، امکان تغییر یا حذف نشست های اکانت شماست. شما با مراجعه به بخش «Active Sessions» در منوی تنظیمات میتوانید از نشست هایی که بر روی اکانت تلگرام شما صورت گرفته آگاهی یابید و با حذف آنها اکانت خود را مدیریت کرده و از هک آن جلوگیری کنید.
قابلیت دیگری که این پیام رسان معروف برای جلوگیری از هک اکانت به شما ارائه میدهد، «تشخیص هویت دو مرحله ای است. شما با مراجعه به بخش «Two-Step Verification Password» در منوی تنظیمات میتوانید با تخصیص رمز دوم برای اکانت خود، به بالا بردن امنیت آن کمک کنید. این قابلیت به این شکل عمل میکند که وقتی فردی میخواهد با کد موجود در پیامک شما به اطلاعاتتان دسترسی یابد، پیام رسان تلگرام از او رمز دوم میخواهد، اینجاست که هکرها دیگر دستشان از اطلاعات شخصی شما دور خواهد ماند.
در پایان باید گفت که به نظر میرسد در حال حاضر، تلگرام یکی از امن ترین مسنجرهای دنیا است و اگر خودمان در حفظ کد سرویس «ارسال پیامک» دفت نماییم، اطلاعات شخصی ما تقریبا غیر قابل هک میباشد. ضمن اینکه شرکت تلگرام جایزه ای 200 هزار دلاری برای کسی در نظر گرفته است که بتواند این پیام رسان را به طور کامل هک کند. پس میتوان این موضوع را دانست که نرم افزار پیام رسان تلگرام تقریبا قابل هک نیست.
پشتیبانی از کیبورد سخت افزاری استاندارد فارسی به آی او اس 11 اضافه شد
زومیت:همانطور که میدانید، تا قبل از انتشار نسخهی آزمایشی آیاواس ۱۱، امکان استفاده از کیبورد فارسی به طور پیشفرض در این سیستمعامل وجود نداشت و بدین منظور کاربران مجبور بودند از کیبورد شخص ثالث استفاده کنند. همانطور که چند وقت پیش در خبری منتشر کردیم، کیبورد فارسی رسما از اولین نسخهی آزمایشی آیاواس ۱۱ به این سیستمعامل اضافه شد.
مشکل دیگر کاربران ایرانی، پشتیبانی نکردن آیاواس از کیبورد سختافزاری فارسی بود. اما حالا خبر خوبی منتشر شده مبنی بر اینکه اپل در چهارمین نسخهی آزمایشی آیاواس ۱۱، پشتیبانی کامل از کیبورد سختافزاری استاندارد فارسی را اضافه کرده است.
کاربران پلتفرم موبایل اپل میدانند که پیش از این برای استفاده از کیبوردهای سختافزاری فقط میتوانستند از زبان عربی به عنوان جایگزین استفاده کنند و مسلما زبان عربی به دلیل تفاوتهایی که با زبان فارسی دارد، برای کسانی که زیاد تایپ میکنند چندان مناسب و بهینه نیست. البته پشتیبانی از کیبورد سختافزاری در نسخههای آزمایشی قبلی آیاواس ۱۱ نیز وجود داشت؛ اما فرمت آن استاندارد نبود. اما حالا در آیاواس بتا ۴ شما میتوانید پس از اتصال کیبورد سختافزاری خود، به مسیر Settings > General > Keyboards > Hardware Keyboard مراجعه و کیبورد Persian Standard را همانند تصویر زیر انتخاب کنید. توجه داشته باشید که پیش از متصل کردن کیبورد سختافزاری، باید زبان فارسی را به کیبوردهای نرمافزاری خود نیز اضافه کرده باشید.
حالا میتوانید به راحتی از کیبورد سختافزاری خود برای تایپ فارسی در آیپد یا آیفون خود بهره ببرید. بد نیست اشاره کنیم برای تغییر زبان در حین تایپ، میتوانید از کلیدهای ترکیبی Ctrl + Space استفاده کنید.
ما برای تست صفحهکلید سختافزاری از کیبورد بلوتوثی لاجیتک K480 و آیپد پرو ۹.۷ اینچی استفاده کردیم و کل این مطلب با استفاده از کیبورد یادشده نوشته شده است.
از جمله مهمترین تغییرات دیگری که در آیاواس بتا ۴ اعمال شده، اضافه شدن کشور ایران به لیست کشورهای قابل انتخاب در بخش Language & Region است.
همانطور که در تصویر بالا مشاهده میکنید، پس از مدتها سرانجام نام کشور ایران نیز به لیست مناطق قابل انتخاب در آیاواس ۱۱ بتا ۴ اضافه شده است.
این نسخهی جدید تغییرات دیگری هم دارد که در ادامه به طور مختصر به برخی از آنها اشاره میکنیم:
روانتر شدن جابهجایی بین اپلیکیشنهای فعال
امکان سوایپ کردن نوتیفیکیشنها در صفحهی قفل (در نسخه بتا ۳ آیاواس ۱۱ امکان سوایپ نوتیفیکیشن در لاک اسکرین وجود نداشت و با انجام این کار، کاربر به دوربین منتقل میشد.)
تغییر برخی آيکونها مثل آیکون مخاطبان، آیکون یادآوریها و آیکون یادداشتها
بهبود در مشکلات مربوط به ژستهای حرکتی به خصوص در آیپد
رفع بسیاری از باگها و مشکلات جزئی
اضافه شدن شمارگر معکوس برای قابلیت فیلمبرداری از صفحه
اضافه شدن تنظیمات جداگانه برای ایر دراپ (AirDrop) در بخش General تنظیمات
آیا شما هم آیاواس ۱۱ بتا ۴ را روی آيفون یا آيپد خود نصب کردهاید؟ به غیر از مواردی که در این مطلب به آنها اشاره کردیم، چه تغییرات دیگری در این نسخه از سیستمعامل موبایل اپل مشاهده کردهاید؟
بهرهگیری ناسا از هنر "اُریگامی" در ساخت سپر محافظتی
ایسنا: اُریگامی یا هنر "کاغذ و تا" یکی از کاردستیهای محبوب ژاپنی است که امروزه در سراسر جهان طرفداران زیادی دارد هدف این هنر آفریدن طرحهای جالب از کاغذ با کمک تا کردن و ایجاد اشکال هندسی است.
آژانس فضایی ناسا همکاری خود را با سایت Freelancer برای جمع آوری کارشناسان اُریگامی که میتوانند به طراحی این سپر محافظتی کمک کنند آغاز کرده است.
این سپر به حفاظت از فضاپیماهای آینده در برابر "پرتوهای کیهانی خطرناک" (GCRs) کمک میکند.
همانطور که میدانیم، پرتوهای کیهانی یکی از بزرگترین موانع بر سر راه رویاهای اکتشاف فضایی بلند پروازانه است و پیدا کردن راهی برای محافظت از فضاپیماها و فضانوردان در برابر اثرات این تابشهای مضر، برای ناسا و دیگر دانشمندان فضایی اولویت محسوب میشود.
محققان در حال حاضر بر روی طیف وسیعی از رویکردهای تکنولوژیکی کار میکنند که میتواند به طور بالقوه از مسافران فضایی در برابر این تابشهای مضر محافظت کند.
اما همانگونه که ناسا قبلا اعلام کرده است، توسعه این فناوری کار چندان آسانی نیست.
وبسایت آژانس فضایی توضیح میدهد: پرتوهای کیهانی( GCRs ) ذراتی هستند که در فضای خارج از اجرام آسمانی تولید شده و به جو این اجرام برخورد میکنند. در مورد کره زمین، این امواج در عبور از جو زمین و برخورد با ذرات اتمسفر به ذرات مختلفی مانند مزونها و پوزیترونها تبدیل میشوند.
محافظت از انسانها در برابر( (GCRs بسیار سختتر از حفاظت در برابر تابشهای زمینی است زیرا برای محافظت در برابر این تابشها به حجم وسیعتری از ابزار محافظتی نیازمندیم و نکته دیگر اینکه (GCRs ) میتواند از مواد محافظتی عبور کند.
در حال حاضر ناسا بر این باور است که یکی از راههای تجمیع چنین حجم وسیعی از مواد محافظتی، استفاده از تکنیکهای اُریگامی است.
مدیر عامل شرکت Freelancer اظهار کرد: تئوری انجام این کار این است که ناسا میخواهد بسیاری از افرادی که در تکنیکهای اُریگامی تخصص دارند، یک راهکار بسیار موثر برای ساخت سپر ضد تابش پیدا کنند.
وی افزود:ناسا به یک ابزار محافظتی جمع و جور نیازمند است که بتواند در زمان فرود بر روی سیاره مورد نظر، آن را گسترش داده و حداکثر بهرهوری را از آن داشته باشد.
طرح برنده میتواند از فضانوردان در برابر خطر ابتلا به سرطان به دلیل قرارگیری بلند مدت در معرض تابشهای کهکشانی حفاظت کند.
لازم به ذکر است که ناسا در گذشته نیز توانسته از چنین طرح های موفقیت آمیزی بهره مند شود.
طراحی یک اسکلت خارجی برای کمک به کارگران ساختمانی
افراد با استفاده از فناوری جدید قادر به بلند کردن مواد ساختمانی برای مدت زمان طولانی و نگهداشتن ابزارهای سنگین هستند بدون این که فشار جسمانی به آنها وارد شود.
شرکت Esko Bionics واقع در کالیفرنیا سامانه Ekso Vest را ارائه داده و گفته میشود اواخر سال 2019 نسخه تمام قد آن را در اختیار کاربران قرار خواهد داد.
با استفاده از نسخه کامل، کارگران قادر خواهند بود بدون استفاده از وسایط نقلیه خاص، بارهای سنگین را حمل کنند. این فناوری از بازوان آنها پشتیبانی خواهد کرد و وزن آن 4.3 کیلوگرم گزارش شده است.
این اسکلت قادر به حمل کردن اجسام بین 2.2 تا 6.8 کیلوگرم در هر دست خواهد بود، افراد کمتر آسیب میبینند و مسئولیتهایشان سریعتر انجام خواهد شد. این اسکلت خارجی قبلا در صدها محل ساخت و ساز آزمایش شده و نتایج مثبتی داشته است.
بهای خرید Ekso Vest حدود 5 هزار دلار و بهای نسخه تمام قد آن 10 هزار دلار اعلام شده است.
همچنین اسکلت خارجی دیگری به نام Zero G از ماه مارس سال 2018 وارد بازار خواهد شد که به کارگران ساختمانی امکان استفاده از ابزار آلات سنگین را بدون فشار آوردن به بدن آنها میدهد.
قلب یک کهکشان کمنور
سازمان فضایی آمریکا"(ناسا) در توضیح این عکس آورده است: این کهکشان که در فاصله دور 30 میلیون سال نوری از زمین قرار گرفته است، نسبتا کمنور است و ستارگان کمی در آن در حال شکل گرفتن هستند اما همچنان چشمانداز زیبایی دارد.
این کهکشان، "ان.جی.سی ۲۶۸۳"(NGC 2683) نام دارد که یک کهکشان مارپیچی بدون میله بوده که توسط "ویلیام هرشل"( William Herschel) در ۵ فوریه ۱۷۸۸ کشف شده است. نام دیگر این کهکشان یوفو است.
این کهکشان از زمین تقریبا از لبه دیده میشود و با استفاده از تلسکوپهای آماتور و معمولی نیز قابل مشاهده است.
این کهکشان با سرعت ۴۱۰ کیلومتر بر ثانیه (۲۵۰ مایل بر ثانیه) از زمین و با سرعت ۳۷۵ کیلومتر بر ثانیه (۲۳۳ مایل بر ثانیه) از مرکز کهکشانی خود دور میشود. نور قرمز شده از مرکز کهکشان به خاطر غبار میان ستارهای ظاهرا زرد دیده میشود.
در این تصویر مرکز کهکشان همانند دیگر کهکشانها درخشان و متراکم نیست بلکه همانند ذرات پخش شده پس از انفجار دیده میشود.
به رغم روشن بودن مرکز این کهکشان در این تصویر، مطالعات نشان داده اند که این کهکشان واقعا نسبت به موارد مشابه کمنورتر است.
فردریک ویلیام هرشل آهنگساز و ستارهشناس بریتانیایی-آلمانی است که به خاطر کشف سیاره اورانوس مشهور شد. او همچنین کاشف تابش فروسرخ نیز میباشد و دارای تعدادی کشفیات دیگر در زمینه ستارهشناسی است.
او ساخت تلسکوپ انعکاسی را با کمک خواهرش آغاز کرد.
هرشل با تلسکوپ بازتابی کوچک ۱۸ سانتیمتری ساخت خودش سیاره اورانوس را در سال ۱۷۸۱ کشف کرد. وی با گذراندن نور خورشید از منشور به وجود تابش فروسرخ پی برد.
ساخت رباتی که رشد میکند
گویا آرتی:محققان دانشگاه استندفورد موفق شدند رباتی بسازند که رشد میکند، این ربات نرم و کرم مانند قابلیت فشرده شدن در سوراخهای کوچک و باریک را دارد.
حرکت و رشد گیاهان الهام بخش طراحی این ربات بوده است، گیاهان علیرغم وجود موانع فیزیکی در اطرافشان میتوانند رشد و نمو کنند. این ربات از پلی اتیلن تشکیل شده و قادر است از ۲۸ سانتیمتر تا ۷۲ متر رشد کرده و مسیر حرکت خود را به وسیله پمپاژ هوا در چمبرهای داخلی تغییر دهد.
دانشمندان بر این باورند که قارچها و گیاهان رونده این الگوی حرکتی را دارند که از قسمت نوک بدنشان رشد میکنند. این ویژگی سبب میشود تا این گیاهان بتوانند در محیطهای سخت، حرکت کنند. این ربات پنوماتیک نیز قابلیت شبیه سازی این رفتار را دارد و می تواند از نوک بدنه رشد کرده و مسیر حرکت خود را سنجیده و کنترل کند. این ربات که رشد میکند تا ۲۲ مایل را در هر ساعت را میپیماید، به علاوه قادر است اجسام سنگین را نیز بلند کند.
سازندگان این ربات امیدوارند که در سالهای آینده نسخههای قدرتمندتری از آن را برای کمک به ماموریتهای نجات و جستجو بسازند. در حال حاضر این ربات در عمل های جراحی و حمل کاترها میتواند استفاده گردد.